Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο ΑΟ Πλαγιάς νίκησε Παλιάμπελα και γελοιότητες.

φωτό: Γιάννης Παξινός
      Ο ΑΟ Πλαγιάς αντιμετώπισε για την 4η αγωνιστική τα Παλιάμπελα στην έδρα του, μαζί και ένα σωρό γελοιότητες που μόνο ντροπή μπορούν να αποτελούν για το άθλημα. Ο λόγος πάντα για τα Παλιάμπελα που μας θύμισαν μεθόδους επιβολής επί του αντιπάλου, ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες. Αλλά φαίνεται πως αυτές οι μέθοδοι δεν έπιασαν τόπο. Δεν κατάφεραν τίποτα πέρα από το πέσουν αρκετά στην υπόληψή όλων (εκτός των ιδίων), να απαξιώσουν την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητισμού αλλά και της έννοιας του παιγνιδιού. Ναι, όλα αυτά τα ζήσαμε στο γήπεδο της Πλαγιάς το Σάββατο το απόγευμα. 
      Στα αγωνιστικά τώρα, και για όσο διάστημα παίχτηκε ποδόσφαιρο, η μοναδική ομάδα που παρουσιάστηκε στο γήπεδο δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη δική μας. Και μιλώντας πάντα αντικειμενικά. Μπορεί να μην έπιασε την μεγάλη απόδοση, να μην μετέτρεψε όλες τις ευκαιρίες σε γκολ, αλλά ήταν εκεί ώστε να υπάρχει το μέτρο σύγκρισης, το ύψος και το βάθος, η κορυφογραμμή κι ο βόθρος.
Το σουτ του Περιστέρη καταλήγει μόλις άουτ.
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές

      Για να συνεχίσουμε στα του αγώνα, ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με τους:

1) Καταγή Γ
2) Μπουρδάρα Ζ.
3) Βερύκιο
4) Πανταζή
5) Κατσαβριά
6) Παξινό (C)
7) Περιστέρη
8) Κοκόλη Γ.
9) Μωραΐτη Γ.
10) Σταμουλάκη
11) Καταγή Π.
       Ο ΑΟ Πλαγιάς μπήκε δυνατά στο παιγνίδι και άρχισε να πιέζει από το πρώτο λεπτό, δημιουργώντας 4-5 καλές φάσεις μέχρι το 20λεπτο. Ένα σουτ του Περιστέρη που πέρασε μερικά εκατοστά άουτ και ένα δεύτερο που κατέληξε στο δοκάρι, μια κεφαλιά του Σταμουλάκη και ένα σουτ από τον Καταγή Π. που έδιωξε ο τερματοφύλακας την τελευταία στιγμή με τα ακροδάκτυλα. Σε εκείνο το σημείο και εφ όσον ήταν φανερό το ποια θα ήταν η κατάληξη του αγώνα, τα Παλιάμπελα έβαλαν το σχέδιο Β' σε εφαρμογή. "Πως να καταστρέψετε το ποδόσφαιρο". Ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος που τελικά τα κατάφεραν, έστω σε αυτό το σημείο γιατί σε όλα τα υπόλοιπα απέτυχαν παταγωδώς. 
       Όταν σταμάτησαν οι "τραγικότητες" η ομάδα μας άρχισε να πιέζει και πάλι για να πετύχει κάποιο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Έτσι, στο 38ο λεπτό ο ΑΟΠ κέρδισε ένα κόρνερ από τη δεξιά πλευρά. Ο Καταγής Π. το εκτέλεσε και η μπάλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή χωρίς διεκδικητή. Ο Παξινός που βρέθηκε ένα βήμα πίσω, έγειρε το σώμα του, και με κεφαλιά ψαράκι -ομιλούντες πάντα την ποδοσφαιρική- έστειλε τη μπάλα στην απέναντι πλευρά του τέρματος. Έτσι έγινε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Το γκολ του Παξινού.
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές
       Στο δεύτερο η απόδοση την Πλαγιάς δεν ήταν η γνώριμη, πέφτοντας έτσι, κοντά στο χαμηλό επίπεδο της ομάδας των Παλιάμπελων. Κοντά όμως, όχι στο ίδιο.  Γιατί όσο χάλια και να είναι η απόδοση της Πλαγιάς πάντα θα είναι καλύτερη από τις ντροπές του ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί κατάφερε αρκετές φορές να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η λάθος τελική επιλογή, δεν άφησε τη διαφορά του σκορ να διευρυνθεί. Κι έτσι όπως είπαμε και πριν, είχαμε το τελικό και φτωχό 1-0, αλλά τους 3 βαθμούς της νίκης στο χέρι.
       Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα δεν μπορεί να αναδειχθεί άλλος από τον captain Νίκο Παξινό, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα και προσπάθησε σε όλο τον αγώνα να επιβάλει λίγο την τάξη και να σταματήσει τον ξέχειλο βόθρο που έφεραν οι αντίπαλοι μαζί τους.
       Ας ελπίσουμε να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα σε κανεναν αγώνα και να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους επόμενους αντιπάλους των Παλιάμπελων. Υπομονή σας ευχόμαστε, 90 λεπτά είναι, θα περάσουν.


             Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
    Καρυά - Ίωνες   0-0
     Αγ. Πέτρος - Σύβρος  5-0
     Ελπίδες - Τσουκαλάδες   5-0
     Πλαγιά - Παλιάμπελα    1-0
     Λευκάτας - Μεγανήσι    1-1
     Μαραντοχώρι - Κατούνα   1-1



                                                     ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ


Η επόμενη (5η) αγωνιστική
Ίωνες – Σύβρος
Τσουκαλάδες – Καρυά
Παλιάμπελα – Αγ. Πέτρος
Μεγανήσι – Ελπίδες
Μαραντοχώρι – Πλαγιά
Κατούνα – Λευκάτας

1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΚΑΤΑ΄ΡΧΙΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΙΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΖΕ ΜΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ (ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ) ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΠΤΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή