Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Καταιγιστικός ο ΑΟΠλαγιάς. 6-0 Τον Άγιο Πέτρο.

      Στα έξι γκολ σταμάτησε η ομάδα μας στον αγώνα που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Παλαίρου σήμερα το απόγευμα. Χωρίς να πιάσει την επιθυμητή απόδοση, ο ΑΟΠλαγιάς, δεν έδειξε να απειλείται σε κανένα χρονικό σημείο, καθώς είχε καταφέρει από νωρίς να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Όμως οι πολλές λάθος επιλογές στην τελική πάσα, αλλά και οι κλειστοί χώροι από τους αμυντικούς του Αγ. Πέτρου δεν επέτρεψαν στην ομάδα να προηγηθεί από τόσο νωρίς. Με αποτέλεσμα, στο 30ό λεπτό του αγώνα, το σκορ να είναι ακόμα στο 0-0. Όλα αυτά όμως στην πορεία διορθώθηκαν. Με τη συνεχόμενη πίεση και με τις συνεχείς φάσεις στα καρέ του Αγ. Πέτρου ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το γκολ. Ένα γκολ που έλυσε τα πόδια των παικτών μας και μετέφερε το άγχος στους αντιπάλους, ώστε  με το πέρασμα των ενενήντα λεπτών, να έρθει και το τελικό 6-0.
      Ας δούμε όμως πως παρέταξε την ομάδα ο Ν. Κωσταράκης πριν αναλύσουμε τις φάσεις των γκολ. Στα καρέ όπως πάντα ο Καταγής Γ. που ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κεντρικοί αμυντικοί Κατσαβριάς και Πανταζής που κέρδισαν σχεδόν όλες τις μάχες με τους αντίπαλους επιθετικούς. Στα δεξιά πίσω, αγωνίστηκε ο Μπουρδάρας Δ. και από την αριστερή πλευρά ο Μπουρδάρας Ζ. όπου ήταν πολύ θετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν υπολογίσουμε και το πέναλντι που κέρδισε όπως θα δούμε παρακάτω. Αμυντικά χαφ Παξινός (C) και Καταγής Π, πολύ καλοί και οι δύο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και στο δεύτερο ημίχρονο με κατακόρυφη άνοδο στον επιθετικό τομέα. Στο κέντρο ο Μωραΐτης Β. ήταν όπως πάντα δημιουργικός και αποτελεσματικός, στα δεξιά για άλλη μια φορά ο Μωραΐτης Γ. υπόδειγμα χαφ και στην αριστερή πλευρά ο Περιστέρης που ήταν πολύ κινητικός. Ο Σταμουλάκης στην κορυφή ήταν κι αυτός αρκετά καλός, με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του και με 2 γκολ. Από τον πάγκο πέρασαν οι: Φραγκολιός Θ. με ένα γκολ 5 λεπτά μετά την είσοδό του, Πανταζής Θ. και Πατρίκιος.
φωτό Γιάννης Παξινός
       Στα 30 πρώτα λεπτά όπως είπαμε και παραπάνω, ο ΑΟΠλαγιάς προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Κάποια σουτ των Σταμουλάκη και Μωραΐτη Β. κατέληξαν είτε στα χέρια του τερματοφύλακα, είτε άουτ. Μέχρι αυτό το χρονικό σημείο ο Αγ. Πέτρος προσπαθούσε να βρει τους επιθετικούς του με βαθιές μπαλιές, που εξουδετερώνονταν από τους κεντρικούς αμυντικούς χωρίς μεγάλο κόπο.
       Στο 31ο λεπτό ο Μπουρδάρας Δ. πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει άουτ σχεδόν στη γωνία του κόρνερ από δεξιά, έκανε τη σέντρα και η μπάλα έφτασε στον Σταμουλάκη. Εκείνος με απ' ευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
       Δέκα λεπτά μετά ο Περιστέρης ερχόμενος από αριστερά θα βρει τον Μωραΐτη Β. στο σημείο του πέναλντι, εκείνος θα δοκιμάσει το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα θα κοντράρει στον αμυντικό και θα ξανάρθει επάνω του. Θα δοκιμάσει και πάλι σουτ, με το δεξί αυτή τη φορά και θα γράψει με αυτό τον τρόπο το 2-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
       Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο ΑΟΠλαγιάς μπήκε κάπως μουδιασμένα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παίκτες του Αγ. Πέτρου να κάνουν το παιγνίδι τους για περίπου 7 με 8 λεπτά και να έχουν και μια πολύ καλή ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1, αλλά ο Καταγής Γ. έκλεισε καλά τον επιθετικό με αποτέλεσμα εκείνος να πλασάρει πάνω απ' τα δοκάρια.
φωτό Γιάννης Παξινός
        Από 'κει και πέρα όμως, άρχισε ο χορός των γκολ. Στο 54' και μετά από ελεύθερο η μπάλα θα φτάσει στο χώρο του κέντρου και στον Μωραΐτη Β, εκείνος θα κάνει κεφαλιά πάσα στον κενό χώρο και προς τα δεξιά βρίσκοντας έτσι τον αδερφό του Μωραΐτη Γιάννη, και εκείνος θα προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα και θα πλασάρει από πάνω του, κάνοντας έτσι το 3-0.
        Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, Σταμουλάκης θα βρεθεί στη γωνία της μεγάλης περιοχής από την αριστερή πλευρά, και από 'κει θα κάνει ένα σουτ κεραυνό που θα καταλήξει στα δίχτυα, μετά και την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα. 4-0 στο 57'.
φωτό Γιάννης Παξινός
        Στο 70' ο Φραγκολιός που είχε περάσει στον αγώνα πριν από 5 λεπτά στη θέση του δεξιού χαφ, θα κάνει το ένα-δύο με τον Σταμουλάκη μέσα στην μεγάλη περιοχή κρύβοντας έτσι την μπάλα, και στο τελείωμα θα πλασάρει με το τακουνάκι για να γράψει το 5-0, με αυτό τον πανέμορφο τρόπο.
        Το κερασάκι στην τούρτα το τοποθέτησε ο αρχηγός, Παξινός Νίκος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι στο 76'. Το πέναλντι το κέρδισε ο Μπουρδάρας Ζώης σε μία από τις ξέφρενες επελάσεις του από την αριστερή πλευρά.
        Έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα στο δημοτικό στάδιο Παλαίρου που χρησμοποιήθηκε σαν έδρα, διότι το γήπεδο της Πλαγιάς είναι ακόμα υπό κατασκευή. Ένα χορταστικό ματς για όσους το παρακολούθησαν με πολλά γκολ και ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Με αυτή τη νίκη η ομάδα μας έφτασε στους -3 βαθμούς σε έναν αγώνα, δεδομένου ότι ξεκίνησε με -6, προίκα της περσινής χρονιάς. Όλοι πιστεύουν πως η διαφορά αυτή θα καλυφθεί γρήγορα, και περιμένουν πως και πως να δουν τον ΑΟΠλαγιάς οδηγό στη βαθμολογία.



Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής
Ελπίδες - Ίωνες 1-1
Πλαγιά - Αγ. Πέτρος 6-0
Λευκάτας - Καρυά 3-2
Κατούνα - Σύβρος 3-2
Μαραντοχώρι - Τσουκαλάδες 3-1
Παλιάμπελα - Μεγανήσι 4-0



Βαθμολογία

1. Ελπίδες 4
2. Κατούνα 4
3. Καρυά 3
4. Μεγανήσι 3
5. Τσουκαλάδες 3
6. Παλιάμπελα 3
7. Λευκάτας 3
8. Μαραντοχώρι 3
9. Αγ. Πέτρος 1
10. Ίωνες 1
11. Σύβρος 0
12. Πλαγιά -3
* Η Πλαγιά έχει ξεκινήσει με -6 και έχει ένα αγώνα λιγότερο όπως και οι Ίωνες



Πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Ίωνες - Αγ. Πέτρος
Καρυά - Ελπίδες
Σύβρος - Πλαγιά
Τσουκαλάδες - Λευκάτας
Παλιάμπελα - Κατούνα
Μεγανήσι - Μαραντοχώρι



2 σχόλια: