Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Οδυσσέας Νυδριού σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Πλαγιάς

     Ένα όμορφο και δυνατό ματς παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο στάδιο Νυδριού σήμερα το απόγευμα, με αντιμέτωπους τον τοπικό Οδυσσέα και φυσικά την ομάδα μας. Να τονίσουμε πριν ξεκινήσουμε, ότι ο Οδυσσέας τη φετινή χρονιά θα αγωνίζεται στη Δ' Εθνική κατηγορία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Από την άλλη πλευρά όμως, και η Πλαγιά, δεν υστερεί σε τίποτα από τα παραπάνω και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο.
      Στα αγωνιστικά λοιπόν, ο Ν. Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με Καταγή Γ. κάτω από τα δοκάρια, κέντρο της άμυνας Κατσαβριά και Πανταζή, Μπουρδάρα Ζδεξιά και Βερύκιο αριστερά, αμυντικά χαφ τους Παξινό (C) και Καταγή Π, μέσους τους Μωραΐτη Β. στο κέντρο, Περιστέρη στην αριστερή πλευρά και Μωραΐτη Γ. στη δεξιά. Μόνος στην επίθεση αγωνίστηκε και πάλι ο Σταμουλάκης.
       Ο Οδυσσέας Νυδριού μπήκε πολύ δυνατά και έδειξε να έχει τον έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Με βαθιές μπαλιές ως επί το πλείστον, προσπαθούσε να τρυπήσει την άμυνά μας, όπως  και με κάποια μακρινά σουτ. Τακτική που απέδωσε καρπούς στο 18'. Ο Οδυσσέας κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Με σουτ απ' ευθείας στο τέρμα, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ξεγελώντας τερματοφύλακα και αμυντικούς, επέστρεψε σε κάποιον ξεχασμένο επιθετικό του Οδυσσέα, που δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει σε κενό τέρμα κάνοντας έτσι το 1-0.
       Το γκολ που δέχθηκε η Πλαγιά όμως δεν λύγισε τους παίκτες, αντιθέτως θα έλεγε κανείς, τους αφύπνισε. Κι αυτό γιατί από εκείνο το σημείο άρχισε να φέρνει το παιγνίδι στα ίσα και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Μωραΐτης Β .με έξυπνη κεφαλιά θα βγάλει τη μπάλα στον κενό χώρο, από την πλευρά που κινούνταν ο Σταμουλάκης. Εκείνος με τρομερή ταχύτητα θα ξεφύγει από τους αντιπάλους του, και από διαγώνια θέση θα κεραυνοβολήσει επιτυχώς προς την αντίπαλη εστία, φέρνοντας έτσι στα ίσια και τον δείκτη του σκορ. 1-1 στο 28ο λεπτό.
        Αλλά η ομάδα της Πλαγιάς δεν σταμάτησε εκεί. Έχοντας σταθεροποιήσει την άμυνα και έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους για τους αντίπαλους επιθετικούς, συνέχισε να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 35' κέρδισε φάουλ από τη δεξιά πλευρά και σε αρκετή απόσταση από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Φάουλ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Καταγής Π. Με μια σέντρα ακριβείας θα βρει τον Μωραΐτη Β. που κινούνταν στο δεύτερο δοκάρι, κι εκείνος θα πηδήξει πιο ψηλά απ' όλους  για να πιάσει την κεφαλιά και να κάνει με αυτό τον τρόπο το 1-2.
        Σκορ που δεν μπόρεσε να κρατήσει η ομάδα μας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κι αυτό γιατί ο Οδυσσέας κατάφερε να ισοφαρίσει 2 λεπτά πριν στείλει ο διαιτητής τις ομάδες στα αποδυτήρια. Σε μια εκτέλεση κόρνερ ο Καταγής θα διώξει ασθενώς με τις γροθιές, και η μπάλα θα βρεθεί στα πόδια αντίπαλου εντός της μεγάλης περιοχής. Εκείνος υπό την πίεση των αμυντικών θα δώσει την μπάλα πιο μπροστά σε συμπαίκτη του για να κάνει εκείνος το σουτ από κοντά και να ισοφαρίσει για τον Οδυσσέα σε 2-2.
         Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πιο σταθερά σε σχέση με το πρώτο και προς το τέλος άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Οδυσσέα, που από ένα χρονικό σημείο και πέρα έδειχνε πραγματικά ακίνδυνος. Κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες από τον Σταμουλάκη στο 75' που δεν θέλησε να "σπάσει" την μπάλα ερχόμενος από αριστερά, σε κάποιον από τους τρεις αμαρκάριστους συμπαίκτες του που βρίσκονταν προ του τέρματος, παρά προτίμησε να κάνει μόνος του το σουτ στέλνοντας τη μπάλα εκτός γηπέδου, και άλλη μία περίπτωση καρμπόν, με τον Σταμουλάκη να σουτάρει αυτή τη φορά λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
         Σαν αλλαγή πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι, Κοκόλης Γ, Μπουρδάρας Δ, και Κοκόλης Θ. Τελικό σκορ 2-2 και μια πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα μας εν όψει της 2ης αγωνιστικής στον εντός έδρας αγώνα με τον Άγιο Πέτρο. Διακρίθηκαν εκτός από τους συνήθεις ύποπτους Μωραΐτη Β. και Σταμουλάκη, ο Μωραΐτης Γ. που ήταν υπόδειγμα δεξιού χαφ για όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης οι Παξινός και Καταγής Π. στο χώρο του κέντρου και ο Κατσαβριάς στο κέντρο της άμυνας που φάνταζε "Τιτάνας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου