Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διπλό και στους Ίωνες ο ΑΟΠλαγιάς!

      Ήταν όλοι τους ψυχάρες σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου για τον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Ο λόγος πάντα για τους παίκτες του ΑΟ Πλαγιάς που κατάφεραν αφότου πάλεψαν για 50 ολόκληρα λεπτά με παίκτη λιγότερο, να πάρουνε τη νίκη. Μια νίκη που δεν κλάπηκε με κάποια στημένη φάση στο τέλος του αγώνα, αλλά διεκδικήθηκε με πάθος από το 40ό λεπτό, όταν ο Βασίλης Μωραΐτης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους, που κατάφεραν μέσα σε αυτό το διάστημα να κρατήσουν ανέπαφη την εστία, να κερδίσουν τις μονομαχίες σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου και να πετύχουν τέλος, δύο τέρματα. 
      Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με την γνωστή ως τώρα εντεκάδα, και με τα κρυφά χαρτιά, τους άσσους στο μανίκι του, κατάφερε να ζυγοσταθμίσει τη ροή του αγώνα, να την αντιστρέψει και τέλος να κερδίσει την παρτίδα. Ο λόγος για τους Κοκκόλη Γιώργο που ήρθε στη δεξιά πλευρά και πίσω για να σφραγίσει την άμυνα, τον Θοδωρή Φραγκολιό στα χαφ, και πάλι απ' τη δεξιά πλευρά που πέτυχε το δεύτερό του γκολ σε δύο αγώνες και τον Μπουρδάρα Δ. που ήρθε ξεκούραστος να βοηθήσει στο κέντρο.
Οι έντεκα πρώτοι ήταν: 

φωτό: Γιάννης Παξινός
                       1) Kαταγής Γ.
                       2) Μπουρδάρας Ζ.
                       3) Βερύκιος
                       4) Πανταζής
                       5) Κατσαβριάς
                       6) Παξινός (C)
                       7) Μωραΐτης Β.
                       8) Περιστέρης
                       9) Μωραΐτης Γ.
                     10)Σταμουλάκης και 
                     11) Καταγής Π.

      Οι Ίωνες μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπαθώντας για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορέσανε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν την εστία μας. Με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, αλλά η αεροπορία μας τη σημερινή μέρα έκανε αρκετά καλή δουλειά. 
       Η ομάδα μας άρχισε να πιέζει, δημιουργώντας ευκαιρίες από το 25ο λεπτό και έπειτα. Παγιδευμένη στα πρώτα λεπτά από το άναρχο παιγνίδι των Ιώνων δεν έβαλε κάτω τη μπάλα και δεν βγήκε μπροστά με αξιώσεις. Αλλά σιγά σιγά επέστρεψε στον ρυθμό της. Από τα πλάγια τις περισσότερες φορές, με τον Περιστέρη από αριστερά, και τον Μωραΐτη Γ. από δεξιά, άρχισε να φτάνει κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά να μη βρίσκει το χώρο για κάποιο σουτ. Η πίεση συνεχίστηκε χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το 40', όπου όπως είπαμε και παραπάνω, ο Μωραΐτης Β. δέχθηκε μια ανόητη κάρτα από μέρους του για διαμαρτυρία, και ενώ είχε δεχθεί άλλη μία 2 λεπτά πριν για τον ίδιο λόγο, μαζί και μια προειδοποίηση. Αλλά αγνόησε πλήρως το διαιτητή και συνέχισε να διαμαρτύρεται. Τελικά το μόνο που κατάφερε, ήταν να αφήσει την ομάδα με 10 παίκτες και το σκορ στο 0-0.
φωτό: Γιάννης Παξινός
     Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάτι σπουδαίο και ομάδες τράβηξαν για τα αποδυτήρια αδημονώντας για τη συνέχεια.
     Στο δεύτερο οι Ίωνες ανέβηκαν και άρχισαν να πιέζουν, αλλά δεν κατάφεραν να πατήσουν σχεδόν σε καμία φάση περιοχή. Με βαθιές μπαλιές όπως και στο πρώτο μέρος, αλλά και από στημένες φάσεις προσπαθούσαν να κλείσουν τον ΑΟ Πλαγιάς στα καρέ και να πετύχουν κάποιο τέρμα. Μια πίεση που κράτησε μέχρι 65'.
      Από 'κει και πέρα το ματς ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα μας. Με πηγαία δύναμη και αντοχή, οι παίκτες μας ξεπέρασαν εαυτούς και πέρασαν στην αντεπίθεση. Καρπός αυτής της αντεπίθεσης ήταν και ένα φάουλ που κερδήθηκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής από την αριστερή πλευρά. Ο Σταμουλάκης έστησε τη μπάλα και εκτέλεσε το φάουλ. Όλοι, παίκτες και φίλαθλοι, δεν κουνήθηκαν μέχρι να φτάσει η μπάλα στο τέρμα, και μόλις έφτασε εκεί ψηλά στο παραθυράκι, και είδαν τον τερματοφύλακα να μη μπορεί να κάνει κάτι, ξεχύθηκαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και πρώτος απ' όλους ο σκόρερ Σταμουλάκης. Γκολ απ' ευθείας φάουλ για τον στράικερ της ομάδας που είναι πρώτος στην σχετική κατάταξη με 4 γκολ σε 3 αγώνες.
      Οι Ίωνες από 'κει και πέρα συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Οι παίκτες μας ψυχωμένοι από το γκολ και φρεσκαρισμένη τη δεξιά πλευρά δεν τα παρατούσαν με τίποτα. Έτσι, στο 85ο λεπτό, η μπάλα θα φτάσει στον Περιστέρη που βρισκόταν με πλάτη στην αντίπαλη περιοχή, θα σκάψει έξυπνα στον κενό χώρο για τον Φραγκολιό και εκείνος με άπιαστο σουτ θα κάνει το 0-2. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και πάλι, γι' αυτό το παλικαρίσιο διπλό που βρισκόταν μόνο 5 λεπτά μακριά. Και τα λεπτά περνούν και έρχεται η λήξη. Μαζί και 3 βαθμοί για την ομάδα μας που ξεκόλλησε από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.
      Με αυτή τη νίκη ο ΑΟ Πλαγιάς έχει καλύψει το -6 της πρεμιέρας και μετράει τώρα πια θετικά. +3 λοιπόν και 8η θέση, με την πρώτη θέση να είναι αρκετά κοντά.


φωτό: Γιάννης Παξινός


      Συγχαρητήρια και πάλι για αυτή τη νίκη, και στους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν. 
      Το Σάββατο η ομάδα μας θα υποδεχθεί στην Πλαγιά τα Παλιάμπελα για την 4η αγωνιστική.
      ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου