Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ήττα του ΑΟ Πλαγιάς στην Πάργα με 2-0.

   Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας χθες Σάββατο 1 Μαρτίου στην Πάργα, στον αγώνα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η τρίτη ήττα για τον ΑΟ Πλαγιάς στο δεύτερο γύρο και 6η συνολικά μέχρι τώρα. Η ομάδα μας συνεχίζει να έχει δείχνει αδυναμία εκεί που στον πρώτο γύρο διέπρεπε, δηλαδή στους εκτός έδρας αγώνες. Ενδεικτικά σε 5 αγώνες μακριά απ' την Πλαγιά έχει συλλέξει μόλις 4 βαθμούς και δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα τους δυνατούς αντιπάλους, πλην του πρωταθλητή Αχέρωντα Καναλακίου. 
    Νίκη λοιπόν για την Πάργα που επιβλήθηκε στα σημεία του ΑΟ Πλαγιάς, σε έναν καλό ποδοσφαιρικό αγώνα κάτω από συνεχή βροχή και τσουχτερό κρύο.
   Ο προπονητής Νίκος Κωσταράκης είχε στη διάθεσή του μόνο 12 παίκτες και ξεκίνησε με τους Καταγή, Κοκκόλη Γ, Βερύκιο, Κοκκόλη Δ, Κατσαβριά, Μπουρδάρα(C), Περιστέρη, Σταμουλάκη Γ, Σταμουλάκη Σ, Μωραΐτη Β, και Φραγκολιό. Στον πάγκο έμεινε μόνο ο Παξινός ο οποίος και δεν έχει επανέλθει πλήρως από τραυματισμό. Παρ' όλα αυτά όμως αγωνίστηκε για μισή ώρα στο Β' ημίχρονο.
   Στα του αγώνα τώρα, η μπάλα στα πρώτα 20 λεπτά παίχτηκε στο χώρο του κέντρου χωρίς τη δημιουργία κάποιας σημαντικής ευκαιρίας από τις δυο πλευρές και ενώ η Πάργα έδειχνε να πατά λίγο καλύτερα.
   Πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα ήρθε στο 25' από την πλευρά των φιλοξενούμενων και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Περιστέρη. Ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Φραγκολιό που σούταρε από πολύ κοντά, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Μπουρδάρας βρέθηκε κοντά και εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ λόγω οφ σάιντ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή και στον επόπτη, καθώς υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση οφ σάιντ. 
   Στη συνέχεια ο Απόλλων έβαλε μπροστά τις μηχανές και απάντησε 2 λεπτά μετά, στο 27' όταν έπειτα από ολιγωρία της άμυνας ο Καταγής βούτηξε στα πόδια του επιθετικού της Πάργας κοντράροντας τη μπάλα με τα χέρια, με αποτέλεσμα ο επιθετικός να ανατραπεί και να ζητήσει πέναλντι. Ο διαιτητής έδειξε επιθετικό φάουλ και το παιγνίδι συνεχίστηκε.
   Στο 35' η Πάργα θα εκτελέσει φάουλ, ο Καταγής θα διώξει σε πρώτο χρόνο όμως οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν και πάλι τη μπάλα, θα μπουν στην περιοχή και θα κάνουν ένα πολύ καλό σουτ που θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Σπουδαία ευκαιρία για τον Απόλλωνα που σε εκείνο το σημείο έδειξε να κερδίζει έδαφος και να επισκέφτεται τα καρέ του ΑΟ Πλαγιάς όλο και πιο συχνά.
   Στη συνέχεια, στο 42ο λεπτό, η Πάργα και πάλι μπροστά με καθετη πάσα που θα βγει να μαζέψει ο Καταγής χωρίς όμως να καταφέρει να μπλοκάρει, επιθετικός της Πάργας θα διεκδικήσει, ο Καταγής θα προσπαθήσει ξανά χωρίς να μπορέσει να καθαρίσει και πάλι, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταληξει στον Μηλιώνη που θα κάνει ένα δυνατό σουτ και πάλι όμως η μπάλα θα βρει στα σώματα.
   Στο 44' ο Ντίσιος θα βγάλει σέντρα από δεξιά, ο Μηλιώνης θα πηδήξει μόνος του και με αριστουργηματική κεφαλιά θα γράψει το 1-0, φαση με την οποία και έκλεισε το ημίχρονο.
   Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας θα απειλήσει με το καλημέρα όταν θα γίνει παράλληλη σέντρα κοντά στη μικρή περιοχή του Καταγή με την άμυνα εκτεθημένη, αλλά ο επερχόμενος επιθετικός δεν θα προλάβει.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς άρχισε να παίρνει τα πάνω έπειτα και από την έισοδο του Παξινού στο παιγνίδι αντί του μικρού Σταμουλάκη. Για 25 λεπτά περίπου έδειξε να ελέγχει το κέντρο να δημιουργεί ευκαιρίες και να απειλεί για την ισοφάριση χωρίς όμως για άλλη μια φορά να μπορεί να μετατρέψει τις ευκαιρίες σε γκολ.
   Στο 55' ο Μωραΐτης βρέθηκε μόνος του από αριστερά έπειτα από πάσα του Περιστέρη, θα συγκλίνει προς την περιοχή ξεπερνώντας σε ταχύτητα τον αντίπαλο αμυντικό, θα κάνει το σουτ από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα θα καταλήξει χιλιοστά άουτ.
   Στο 59' ο Σταμουλάκης θα κυνηγήσει μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνα του Απόλλωνα θα προλάβει τον αντίπαλο τερματοφύλακα που βγήκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής για να τον κόψει και με ψηλοκρεμαστό σουτ θα δοκιμάσει να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.
   Δύο λεπτά μετά ο Περιστέρης θα γίνει αποδέκτης της μπαλας στο δεύτερο δοκάρι, εκεί δεν θα καταφέρει να κάνει κάποιο σουτ ή κεφαλιά απ' ευθείας, θα κατεβάσει και θα δώσει για τον Σταμουλάκη που κινούνταν μπροστά από το τέρμα αλλά οι αμυντικοί της Πάργας θα διώξουν εγκαίρως.
   Στο71ο λεπτό ο Μωραΐτης θα βρεθεί και πάλι μόνος από αριστερά σε μια φάση καρμπόν του 55' θα αγνοήσει επιδεικτικά τον Σταμουλάκη που ερχόταν προς το πέναλντι, θα κρατήσει τη μπάλα, θα γυρίσει από 'δω, θα γυρίσει από 'κει, με αποτέλεσμα να κλειστεί και να χαθεί μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση.
   Και ως γνωστόν ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει: 
   Φάουλ εκτός περιοχής στο 86ο λεπτό για την Πάργα. Η μπάλα θα εκτοξευτεί προς το τέρμα περνώντας μέσα από το τείχος, ο Καταγής θα πέσει στην πορεία, θα βρει τη μπάλα χωρίς όμως να μπορέσει να αποσοβήσει το γκολ. 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους γηπεδούχους.
    Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΑΟ Πλαγιάς, στο 91'. Ο Περιστέρης θα εκτελέσει το κόρνερ ο Φραγκολιός πιο ψηλά απ' όλους θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά, ο Μπουρδάρας άθελά του θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και θα την κόψει με το χέρι λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα για το 2-1. Επιθετικό φάουλ για τον Απόλλωνα Πάργας και λήξη του αγώνα στο αμέσως επόμενο λεπτό.
   Επόμενος αγώνας μέσα στην Πλαγιά με αντίπαλο την ΑΕΚ Αρχαγγέλου. Όλοι εκεί!



    Αποτελέσματα 23ης Αγωνιστικής  
  ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ 5-0
  ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αναβλήθηκε
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ 2-0
  ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 3-5
  ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 4-0
  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 12-0
  ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 0-3 α.α.
   ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 α.α.


 Βαθμολογία(23 Αγώνες)
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  64
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 55
3.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ   49
4.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 48*
5.ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ  43
6.ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  40*
7.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ   40
8.ΘΡΙΑΜΒΟΣ  ΛΟΥΡΟΥ  36
9.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ      34
10.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ   33  
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ  33
12. ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ     19
13.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ  15
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ   12
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ    -
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   -           *1 αγώνα λιγότερο.




  ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ
- ΚΑΝΑΛΑΚΙ 
ΜΥΤΙΚΑΣ - ΑΠ.ΠΑΡΓΑΣ
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΡ.  
ΠΛΑΓΙΑ - ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ - ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ
ΛΟΥΡΟΣ - ΒΟΝΙΤΣΑ
ΚΑΝΑΛΙ - ΩΡΩΠΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου