Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Με το δεξί ο ΑΟ Πλαγιάς για τη νέα χρονιά. 2-0 τους Ίωνες στο τοπικό ντέρμπυ




      Κατ' αρχήν να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους μας τους αναγνώστες, με χαρά και υγεία, και έπειτα μπορούμε να δούμε τι έγινε στο τοπικό ντέρμπυ για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου.
      Τοπικό, αλλά και ντέρμπυ κορυφής το ματς που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Πλαγιάς, με τους Ίωνες να βρίσκονται με το πέρας του πρώτου γύρου, στην τρίτη θέση της κατάταξης. Πίσω δηλαδή από την ομάδα μας και με διαφορά μόλις 3 βαθμούς. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων έντονο και από τις δυο πλευρές, έδωσαν χρώμα και ζέσταναν με την παρουσία τους την ατμόσφαιρα του γηπέδου. 
       Το ντέρμπυ τα είχε όλα. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε για να περιγράψουμε σε γενικές γραμμές τα όσα εξελίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Είχε γκολ, δύναμη, πάθος, κάρτες κόκκινες και κίτρινες, σασπένς και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.
        Για να δούμε όμως πως παρέταξε την ομάδα ο Νίκος Κωσταράκης, στον δεύτερό του αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Εντεκάδα κλασσική, με Σταμουλάκη στην κορυφή, τους μικρούς στις πλευρές και τον Μωραΐτη Γ. να ενισχύει τη γραμμή των αμυντικών χαφ, βοηθώντας τον αρχηγό Παξινό τόσο στη δημιουργία, όσο και στα ανασταλτικά. Η άμυνα κλασσική με τον Κοκόλη Θ. να υπερκαλύπτει τη θέση του σέντερ μπακ.


                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8)  Μωραΐτης Γ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός


      Στον αγώνα λοιπόν, με την σέντρα για την ομάδα μας, που μπορεί να πει κανείς δεν έχασε δευτερόλεπτο πριν ξεκινήσει να πιέζει και να ψάχνει το πρώτο γκολ. Έτσι, με την πάσα της έναρξης, ο Σταμουλάκης θα κάνει ένα τρομερό σουτ από το κέντρο, που με μεγάλη δυσκολία θα μπορέσει να αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας, και να στείλει τη μπάλα στο κόρνερ. Εκτέλεση και ξανά κόρνερ με την άμυνα των Ιώνων να φαντάζει σιδερένια. Ένα λεπτό μετά και χωρίς να λυθεί η πρώιμη αυτή πολιορκία του ΑΟ Πλαγιάς, η μπάλα θα βρεθεί στα πόδια του Φραγκολιού στη δεξιά πλευρά Εκείνος θα δοκιμάσει μια παράλληλη πάσα προς τον Μωραΐτη Β. που κινούνταν κοντά στο πρώτο δοκάρι. Ο Μωραΐτης όμως παρασέρνοντας μαζί του τους αντιπάλους, θα αφήσει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του η οποία θα καταλήξει στον μικρό Περιστέρη. Την υπόλοιπη δουλειά την ανέλαβε ο μικρός, που με ακόμα μια προσποίηση, έριξε τον τερματοφύλακα και έναν αμυντικό στο έδαφος για να βρεθεί μπροστά του η εστία κενή και να γράψει το 1-0. Στο 3ο λεπτό λοιπόν η ομάδα μας παίρνει κεφάλι στο σκορ και ξεσηκώνει τους φιλάθλους. Ένα πολύ όμορφο γκολ, τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.
      Στη συνέχεια η Πλαγιά πίεσε και πάλι για το δεύτερο γκολ, αλλά οι αμυντικοί των Ιώνων φαίνεται να αντιλήφθηκαν νωρίς το σοβαρό της κατάστασης και δεν άφηναν χώρους και πολλά περιθώρια. Παρ' όλα αυτά όμως, η Πλαγιά κατάφερε να τρυπήσει την άμυνα τους για δεύτερη φορά στο δεκάλεπτο, με τον Σταμουλάκη να φεύγει πίσω από τους αμυντικούς και να δοκιμάζει το σουτ σχετικά νωρίς και από απόσταση, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. 
      Τα δυνατά μαρκαρίσματα και το πάθος είχαν κάνει την εμφάνισή τους από νωρίς και είχαν οξύνει τα πνεύματα, με αποτέλεσμα τη φάση του 26ου λεπτού και την αποβολή του Μωραΐτη Γ. με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μωραΐτης έκανε ένα αψυχολόγητο και σκληρό φάουλ, σε μια φάση που δεν χρειαζόταν, σαν αποτέλεσμα των όσων αντιμετώπισε κι ο ίδιος μέχρι εκείνο το σημείο. Δικαιολογημένη λοιπόν η αποβολή, αλλά όχι άδικες οι φωνές των φιλάθλων μας που, εξοργίσθηκαν παρακολουθώντας το διαιτητή να μη δείχνει την ίδια αυστηρότητα σε παρόμοιες φάσεις στη συνέχεια του παιγνιδιού. Κατά διαβολική σύμπτωση, στο ματς της πρώτης αγωνιστικής στο γήπεδο των Ιώνων, είχε αποβληθεί περίπου στο ίδιο λεπτό ο αδερφός του Γιάννη, ο Βασίλης Μωραΐτης. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκείνη την ημέρα το σκορ ήταν 0-0.
       Με δέκα λοιπόν η ομάδα μας για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, και όμως δεν φάνηκε να πτοείται. Η πίεση συνεχίστηκε για την επίτευξη του δεύτερου γκολ και το κλείδωμα του αγώνα. Κάτι που τελικά ήρθε στο 36ο λεπτό. Ο αρχηγός, που μετά την αποβολή πήρε όλο το βάρος στους ώμους του κρατώντας σθεναρά το κέντρο, έκανε ένα σουτ μπανάνα αρκετά έξω απ' την περιοχή. Η μπάλα ήταν έτοιμη να καρφωθεί κυριολεκτικά στα δίχτυα, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας σε μια υπερπροσπάθεια θα βρεθεί εκεί ψηλά και θα τη σταματήσει. Δίχως να την απομακρύνει όμως, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί ο Σταμουλάκης, ο οποίος στην επαναφορά θα πλασάρει τον τερματοφύλακα για να γράψει το 2-0. Έτσι έληξε και το ημίχρονο, με τους Ίωνες να προσπαθούν να κρατηθούν στο παιγνίδι.
      Πράγμα που όπως θα δούμε κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πάλι, και αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό, μήπως και μπορέσουν να περισώσουν κάτι από αυτή την κατάσταση. Ισορρόπησαν το ματς και μετά από ένα χρονικό σημείο άρχισαν να πιέζουν. Ο ΑΟ Πλαγιάς έδωσε χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, χάνοντας καλές ευκαιρίες με σουτ του Φραγκολιού στο 62', και τον Περιστέρη να μην μπορεί να "τσιμπήσει" προ του τερματοφύλακα στο 71' και 79'. Παρ' όλη την πίεση οι Ίωνες, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν αρκετές επιθέσεις, με τους αμυντικούς μας να γεμίζουν τους χώρους και να βρίσκονται στην μπάλα, σχεδόν πάντα πρώτοι. Η πιο αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου για τους Ίωνες, ήταν ένα σουτ στο 76', που εξουδετέρωσε ο Καταγής και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το "Γ" της εστίας του. Σταθερός και ανίκητος σήμερα σε όλες τις διεκδικούμενες ψηλές μπαλιές και κουμανταδόρος στην περιοχή του.
      Κι έτσι έληξε και ο αγώνας, αυξάνοντας τη διαφορά από το δεύτερο (Ελπίδες) στους πέντε βαθμούς ο ΑΟ Πλαγιάς και με ένα αγώνα περισσότερο. Ένα σπουδαίο και χορταστικό παιγνίδι, ίσως χωρίς την τόση ποιότητα, αλλά με δύναμη και μεγάλο ενδιαφέρον όπως προείπαμε. 
      Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας ταξιδεύει στο χωριό του Άγιου Πέτρου για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα και σας καλούμε όλους να βρεθείτε μαζί μας. 
       Ευχές για καλή χρονιά και πάλι!


                                                     Αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής

                                                               Πλαγιά   -   Ίωνες      2  -  0
                                                            Λευκάτας   -   Ελπίδες    1  -  4
                                                             Κατούνα   -   Αγ. Πέτρος   2  -  1
                                                    Μαραντοχώρι   -   Καρυά    0  -  1
                                                           Μεγανήσι   -   Σύβρος    3  -  3
                                                       Παλιάμπελα   -   Τσουκαλάδες   1  -  0



                                                        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

                                                 Πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής 
                                                                      Ίωνες  -  Ελπίδες
                                                             Αγ. Πέτρος  -  Πλαγιά
                                                                     Καρυά  -  Λευκάτας
                                                                   Σύβρος  -  Κατούνα
                                                           Τσουκαλάδες  -  Μαραντοχώρι
                                                                Μεγανήσι  -  Παλιάμπελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου