Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

11 στα 11 για τον ΑΟ Πλαγιάς!

      11 στα 11 για τον ΑΟ Πλαγιάς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, όπου και δικαίως αναδεικνύεται Πρωταθλητής χειμώνα. Νίκη και πάλι δηλαδή, αυτή τη φορά με την ομάδα της Κατούνας στο γήπεδό μας. Τελικό σκορ 4 - 0, με χαμένες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και διεύρυνση της διαφοράς τερμάτων. 
      Το ματς εξελίχθηκε σε ένα αρκετά βαρύ τερέν, με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να καταπονηθούν στην προσπάθεια να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Ο ΑΟ Πλαγιάς λόγω και της επαφής με αυτό τον αγωνιστικό χώρο, τελικά τα κατάφερε και προσέφερε ικανοποιητικό θέαμα στους φιλάθλους της ομάδας, γκολ, ευκαιρίες και γρήγορο ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί για την Κατούνα, πως η  είχε μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.
      Στα της ομάδας τώρα, ο Νίκος Κωσταράκης ξεκίνησε με την κλασσική εντεκάδα, με τη μόνη διαφορά ότι ο Μωραΐτης Γιάννης, κλήθηκε να επανδρώσει μια καινούργια θέση γι' αυτόν, αυτή του αμυντικού χαφ. Διαφορά καμία για το "πολυεργαλείο" της ομάδας, που έδειξε άλλη μια φορά τη μεγάλη κλάση του στην όλη του προσπάθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανταγωνισμός καλύτερης εμφάνισης από τον αδερφό του, έχοντας στο ενεργητικό του δύο ασίστ και ένα γκολ.
     Οι έντεκα που ξεκίνησαν ήταν οι: 
Φωτό: Γιάννης Παξινός


                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8)  Μωραΐτης Γ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός

      Με την έναρξη του αγώνα, ο ΑΟ Πλαγιάς γνωστοποίησε τις διαθέσεις του, καθώς στα πρώτα τρία λεπτά είχε 4 τελικές προσπάθειες. Στο επόμενο λεπτό και πριν ακόμα να συνέλθουν από το σφυροκόπημα οι παίκτες της Κατούνας, ήρθε και τον γκολ. Ο Μωραΐτης Β. ερχόμενος από τη μεσαία γραμμή, έκανε τη διαγώνια πάσα προς τα αριστερά, στην κίνηση του Περιστέρη, με τον μικρό να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας έτσι το 1 - 0 μόλις στο 4ο λεπτό.
Φωτό: Γιάννης Παξινός
        Η Πλαγιά συνέχισε σε αυτό τον ξέφρενο ρυθμό χάνοντας μοναδική ευκαιρία με τον Φραγκολιό, που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό από ευνοϊκή θέση. Στη συνέχεια ρόλο δημιουργού ανέλαβε ο Μωραΐτης Γ. που και αυτός από τη μεσαία γραμμή, βρήκε τον Σταμουλάκη που κινούνταν στα νώτα της αντίπαλης άμυνας με μια μπαλιά τρύπα. Ο Σταμουλάκης έκανε το κοντρόλ, ένα βήμα και σούταρε με το δεξί  γράφοντας το 2 - 0 στο 15ο λεπτό.
        Η Κατούνα ήταν αδύνατο να αντιδράσει σε αυτό τον τρόπο παιγνιδιού και αρκέστηκε στο φυλάει τα μετόπισθεν. Με βαθιές μπαλιές επί το πλείστον προσπάθησε να προσβάλει την άμυνά μας, αλλά δεν τα κατάφερε, καθότι το αμυντικό δίδυμο Κατσαβριά-Κοκόλη Θ. δεν άφησε περιθώρια.
        Στο 28ο λεπτό, η πίεση της Πλαγιάς απέδωσε καρπούς για τρίτη φορά. Ο Παξινός που βρέθηκε στην περιοχή και αριστερα, έσπασε τη μπάλα προς το Σταμουλάκη με τον τερματοφύλακα να αποκρούει, σε πρώτη φάση, αλλά στον χώρο κινούνταν ο Μωραΐτης Β. που δε θα δυσκολευτεί να γράψει το 3 - 0. Σκορ που ήταν και αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
        Στο δεύτερο μέρος και με την έναρξη εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο Κοκόλης Δ. στη θέση του Κατσαβριά. Η ομάδα συνέχισε την προσπάθεια από εκεί που την είχε αφήσει. Έτσι στο 55', ο Μωραΐτης Β μετατράπηκε δεύτερη φορά σε δημιουργό, βγάζοντας τον Κοκόλη Γιώργο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Εκείνος θα πλασάρει κάνοντας το   4 - 0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. 
        Από 'κει και πέρα ο  μπορούμε να πούμε ότι ΑΟ Πλαγιάς χαλάρωσε τους ρυθμούς. Για ένα εικοσάλεπτο, μέχρι το 75' περίπου, δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες φάσεις σε καμιά από τις δύο εστίες. Σε αυτό το διάστημα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι Πατρίκιος Θ, όπως και Πανταζής Θ. μπροστά δεξιά και στα αμυντικά χαφ αντίστοιχα.
Ο Κοκόλης πλασάρει κάνοντας το 4-0
Φωτό: Γιάννης Παξινός
     Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήταν με τον Σταμουλάκη, που μετά από πάσα μισό γκολ του Πατρίκιου Θ. σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μωραΐτης Β επιχείρησε να σπρώξει τη μπάλα και πάλι προς το πλεκτό, αλλά ο τερματοφύλακας πρόλαβε να τη μαζέψει.
         Με νίκη λοιπόν κλείνει τη χρονιά η ομάδα μας και ευχόμαστε έτσι να συνεχίσει και την ερχόμενη χρονιά, το 2013. Επόμενος αγώνας τον Ιανουάριο με αντίπαλο τους Ίωνες και την έναρξη του δευτέρου γύρου. Αν δεν τα ξαναπούμε μέχρι τις γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά σε ΟΛΟΥΣ!



                                                  Αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής

                                                          Λευκάτας – Ίωνες   0  -  2
                                                             Πλαγιά – Κατούνα   4  -  0
                                                            Ελπίδες – Μαραντοχώρι  4  -  1
                                                       Αγ. Πέτρος – Μεγανήσι    4  -  0
                                                               Καρυά – Παλιάμπελα   2  -  2
                                                             Σύβρος – Τσουκαλάδες   1  -  1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου