Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Σαρωτικός ο ΑΟ Πλαγιάς στον Αγιο Πέτρο. Νίκη με 0-5!

Φωτό: Γιάννης Παξινός

      Για άλλη μια αγωνιστική Κυριακή ο ΑΟ Πλαγιάς απέδειξε την μεγάλη κλάση του, θριαμβεύοντας αυτή τη φορά εις βάρος του Αγίου Πέτρου. Ο αγώνας διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο του Αγίου Πέτρου. Το εν λόγω γήπεδο αποτελεί παράδειγμα για την περιφέρεια και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και είναι πραγματικά στολίδι για την κατηγορία της Λευκάδας. Δείγμα της αδυναμίας που έχουν οι ΑγιοΠετρίτες στην τοπική ομάδα, σε αντίθεση με όλα όσα ζούμε εμείς από τη δική πλευρά.
       Ο Άγιος Πέτρος αγωνίστηκε αρκετά καλά και πίεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα την ομάδα μας, χάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες και έχοντας και ένα οριζόντιο δοκάρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δεν είχε όμως αυτό "το κάτι", που όπως φαίνεται ο ΑΟ Πλαγιάς έχει πολλά αποθέματα από το συγκεκριμένο. Άλλοι το ονομάζουν επαφή με τα δίχτυα, άλλοι εμπειρία, άλλοι αποτέλεσμα ομαδικότητας, ικανοτήτων, άλλοι το ονομάζουν απλά τύχη. Εμείς μπορούμε να πούμε ότι στα 58 γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα ο ΑΟ Πλαγιάς, είχε στοιχεία απ' όλα όσα προαναφέραμε.
       Για να δούμε αναλυτικότερα όμως τα όσα συνέβησαν σήμερα Κυριακή και ώρα 15:00 στον Άγιο Πέτρο. Και ξεκινώντας από την εντεκάδα, που λόγω του τιμωρημένου Μωραΐτη Γ. αλλά και τη μη συμμετοχή του Φραγκολιού λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο, ο Νίκος Κωσταράκης δεν είχε άλλη επιλογή από τις λύσεις του πάγκου. Για τον Μωραΐτη Γ. και στη θέση του αμυντικού χαφ αγωνίστηκε ο Μπουρδάρας Ζ. και στη θέση του Φραγκολιού, ο Πανταζής Θ. στην πρώτη του συμμετοχή σαν βασικός. Οι έντεκα ήταν:
  
Φωτό: Γιάννης Παξινός
                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8)  Μπουρδάρας Ζ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Πανταζής Θ.



      Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έκαναν και την εμφάνισή τους οι φανατικοί οπαδοί του ΑΟ Πλαγιάς, και ίσα που πρόλαβαν να ρίξουν τα καθιερωμένα καπνογόνα ώστε να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο παγωμένο τερέν. Πρωτεργάτης ο dj Pax και οι συνακόλουθοι.
       Στον αγωνιστικό τομέα τώρα και πέρα από τα παρασκήνια, στα πρώτα λεπτά οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους λόγω της ολισθηρότητας του φυσικού χλοοτάπητα. Λόγω της συνήθειας σε δύσκολους και βαριούς αγωνιστικούς χώρους, ο ΑΟ Πλαγιάς φαίνεται πως ξεπέρασε αυτό το πρώτο εμπόδιο και πέρασε στην επίθεση. Ήδη στο 6ο λεπτό η ομάδα μας είχε χάσει δυο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Περιστέρη. Το πρώτο σουτ κατέληξε άουτ, ενώ στην επόμενη φάση και πάλι έπειτα από σουτ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. 
      Φωτό: Γιάννης Παξινός  
Ο αρχηγός επί το έργον 
      Το γκολ ήρθε 3 λεπτά μετά, στο 9' δηλαδή. Ο Περιστέρης θα εκτελέσει κόρνερ με κοντινή πάσα στον Βερύκιο, εκείνος θα κάνει τη σέντρα στέλνοντας τη μπάλα σχεδόν στο πέναλντι, ο Μωραΐτης Β. θα πηδήξει πιο ψηλά απ' όλους και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Έτσι απλά.
      Ο ΑΟ Πλαγιάς συνέχισε επιθετικά μέχρι το 15' χωρίς όμως να μπορέσει να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Άγιος Πέτρος σε αυτό το διάστημα ανέβασε την απόδοσή του, δυνάμωσε το παιγνίδι του κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες, αλλά πάντα η τελική επιλογή ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει η εστία της ομάδας μας. Ο ΑΟ Πλαγιάς όπως ήταν φυσικό έδωσε χώρο στον Άγιο Πέτρο για να κάνει το παιγνίδι του με τελικό σκοπό να ανοίξει η άμυνα και να γίνει πιο ευάλωτη σε επικείμενες αντεπιθέσεις. Όμως το δεύτερο γκολ ήρθε κι αυτό από στημένη φάση.
      34ο λεπτό, και φάουλ για τον ΑΟ Πλαγιάς από την αριστερή πλευρά με τον Περιστέρη να εκτελεί και πάλι. Η μπάλα θα φτάσει για άλλη μια φορά στον Μωραΐτη μέσα στην περιοχή, ο οποίος αυτή τη φορά θα κάνει με τη μία το πλασέ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα πέσει στην πορεία της μπάλας και θα αποκρούσει δίχως να απομακρύνει. Εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση ο Κοκόλης Γ. που ερχόταν ταχύτατα από πίσω και δεξιά, θα κάνει την προβολή για να στείλει με αυτό τον τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 0-2.
      Στο δεκάλεπτο που απέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Άγιος Πέτρος που έδειξε να μην τα παρατάει και να ζητάει το γκολ έστω και σε αυτό το χρονικό σημείο, άρχισε πιέζει ασφυκτικά κλείνοντας στα καρέ τον ΑΟ Πλαγιάς. Με μακρινά σουτ και άλλοτε με ψηλές μπαλιές προσπάθησε να παραβιάσει την εστία μας, αλλά δίχως οι προσπάθειές του να αποφέρουν καρπούς. Αποτέλεσμα ημιχρόνου το 0-2.
Φωτό: Γιάννης Παξινός
      Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας ξεκίνησε με δύο αλλαγές στην άμυνα, με σκοπό πάντα να διασφαλίσει αυτό το εύθραυστο 0-2 και να προσπαθήσει να διευρύνει τη διαφορά με κάποιο γκολ στη συνέχεια. Όπως και έγινε όπως θα δούμε παρακάτω. Έτσι είχαμε τον Κοκόλη Δημήτρη να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κοκόλη Θωμά που έδειξε να πονά στο προσαγωγό και τον Μπουρδάρα Δημήτρη αντί του Μπουρδάρα Ζώη στη θέση του αμυντικού χαφ.
      Το πρώτο 15άλεπτο του δευτέρου μέρους ο Άγιος Πέτρος συνέχισε την πίεση, κάνοντας παιγνίδι και προσπαθώντας να τρυπήσει την άμυνά μας, όπως δηλαδή στα τέλη του πρώτου. Γεγονός που φάνηκε να επαναπαύει τους ΑγιοΠετρίτες και να τους κάνει να ξεχάσουν το διαρκή κίνδυνο που καιροφυλακτούσε. Κι αυτός ο κίνδυνος είχε τη σημερινή ημέρα τρία ονόματα. Περιστέρης, Μωραΐτης και Σταμουλάκης. Έτσι σε ένα πλάγιο ο Μωραΐτης θα εκτελέσει μη χάνοντας καιρό για τον Περιστέρη, εκείνος θα κάνει τα... "δικά του" και τέλος θα βρει τον Σταμουλάκη μέσα στην μικρή περιοχή. Εκείνος ψύχραιμα θα κοντρολάρει, θα κάνει την προσποίηση και θα σουτάρει εύστοχα προς την αντίθετη πλευρά. κάνοντας το 0-3, στο 62ο λεπτό.
       Αν το 0-3 του Σταμουλάκη δεν κατάφερε να πτοήσει τους αντιπάλους μας ώστε να μην κοπιάζουν μάταια, το έκανε σίγουρα το 0-4 του Περιστέρη δέκα λεπτά μετά. Στο 73' προς 74', ο Περιστέρης θα βρεθεί κάτοχος της μπάλας λίγο πιο μπροστά απ' το κέντρο στην αριστερή πλευρά. Εκεί θα ντριμπλάρει έναν αντίπαλο πλησιάζοντας με καλές προϋποθέσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Επόμενο θύμα του Περιστέρη θα είναι το αντίπαλο δεξί μπακ που θα πέσει στην προσπάθειά του να τον ανακόψει. Εναπομείναντες αντίπαλοι προ της εστίας δύο. Σέντερ μπακ και τερματοφύλακας. Ο Περιστέρης πλησιάζει χορεύοντας πάνω από τη μπάλα σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς και χωρίς κυριολεκτικά να αγγίξει τη μπάλα, οι αντίπαλοί του θα βρεθούν στο χόρτο, ο αμυντικός από 'δω, ο τερματοφύλακας από 'κει και στη μέση ένας διάδρομος που οδηγεί στα δίχτυα. Έτσι ο Περιστέρης θα σπρώξει τη μπάλα προς το πλεκτό γράφοντας το 0-4 και αφήνοντας σιωπηλούς τους φιλάθλους του Αγίου Πέτρου.
Φωτό: Γιάννης Παξινός
Ο Περιστέρης θα κάνει το σουτ στο 85'
το οποίο θα καταλήξει στο δοκάρι...
      Πέντε λεπτά πριν τη λήξη και πάλι ο Περιστέρης, που θα βρεθεί αυτή τη φορά από την δεξιά πλευρά, θα κατεβεί μέχρι την περιοχή και από διαγώνια θέση θα κάνει το σουτ, που όμως θα καταλήξει στο δοκάρι, για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Μωραΐτη και να κάνει έυκολα και σε κενή εστία το 0-5. Το μόνο που κατάφερε από 'κει και πέρα ο Άγιος Πέτρος ήταν ένα πολύ καλό σουτ που έστειλε σε κόρνερ ο πάντα σταθερός Καταγής, και ένα δέυτερο σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι όπως είπαμε παραπάνω.
      Τα εύσημα στους παίκτες μας και κυρίως στους επιθετικούς που διέλυσαν όσες προσπάθειες των αντιπάλων αλλά και στον βράχο Παξινό Νίκο για το σπουδαίο παιγνίδι στο κέντρο. Καλή συνέχεια να ευχηθούμε στον Άγιο Πέτρο και να τον ευχαριστήσουμε για τη θερμή φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου