Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Διπλό και στα Παλιάμπελα ο ΑΟ Πλαγιάς. Νίκη με 0-3.

      Για την 15η αγωνιστική ο ΑΟ Πλαγιάς αντιμετώπισε στα Παλιάμπελα την ομώνυμη τοπική ομάδα, στο ξηρομερίτικο ντέρμπι όπως αποκαλείται από πολλούς. Και όντως στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να είναι ντέρμπι, καθώς η ομάδα των Παλιάμπελων φανερά αλλαγμένη σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, και αγωνιστικά ανώτερη προσπάθησε και έφτασε κοντά στο γκολ, την ώρα που τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει. Έχοντας αποβάλει από τις τάξεις της την "παραφωνία" που προκάλεσε πολλά προβλήματα στον εντός έδρας αγώνα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες και μπλόκαρε για τουλάχιστον 60' λεπτά την ανάπτυξη και το δημιουργικό κομμάτι του ΑΟ Πλαγιάς. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από ιδανικές συνθήκες μέσα και έξω από το γήπεδο και δίχως την παραμικρή ένταση. 
      Στα δικά μας τώρα, ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με την κλασσική εντεκάδα, πλην δεξιού χαφ, που λόγω του τραυματισμού του Φραγκολιού αγωνίστηκε ο Πατρίκιος Θ. Οι έντεκα που αγωνίστηκαν είναι:
                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8) Μωραΐτης Γ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Πατρίκιος Θ.


     Με την έναρξη ο ΑΟ Πλαγιάς πίεσε για να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, παίρνοντας έτσι το προβάδισμα και ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος. Πράγμα που πέτυχε, κατά το ήμισυ όμως. Κι αυτό διότι αν και πήρε προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μωραΐτη Β. στη συνέχεια δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να επιβάλει το δικό του τρόπο παιγνιδιού.
     Τα Παλιάμπελα αν και βρέθηκαν τόσο νωρίς πίσω, αντέδρασαν και με το πέρασμα του χρόνου έγιναν πιο επικίνδυνοι και πιο απειλητικοί προς την εστία μας. Ως εκ τούτου, είχαμε ένα-δύο σουτ από καλή θέση προς την εστία μας, με τον Καταγή Γ. που κάθε άλλο παρά ρόλο κομπάρσου έπαιξε σε αυτό τον αγώνα, να μπλοκάρει σταθερά και να δίνει τέλος στην αγωνία μας. Μετά το πρώτο αυτό ταρακούνημα και τις φωνές του Καταγή, η ομάδα άρχισε να ξυπνά όμως και πάλι μόνο εξάρσεις είχε στον επιθετικό τομέα. Χαρακτηριστική φάση στο 34΄όταν ο Βασίλης Μωραΐτης έβγαλε τον Σταμουλάκη με μπαλιά ακριβείας προ του τέρματος, αλλά εκείνος δοκίμασε το σουτ στην κίνηση ενώ είχε το χρόνο να κατεβάσει και να πλασάρει,με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
     Κορυφαία στιγμή για τα Παλιάμπελα ήταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν αντίπαλος επιθετικός βρέθηκε προ του Καταγή και με προσποίηση τον άφησε πίσω για να βρεθεί προ της εστίας. Ο τεμρματοφύλακάς μας όμως, αντί να αποδεχτεί αυτή την εις βάρος του κατάσταση και να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1, με υπερπροσπάθεια σηκωθηκε και βούτηξε προς τα πόδια του επιθετικού, αποσοβώντας έτσι την ισοφάριση και φέρνοντας τις καρδιές μας στη θέση του. Έτσι μετά από λίγο ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.
     Στο δεύτερο ο κόουτς Νίκος Κωσταράκης, βλέποντας την αδυναμία της ομάδας να κινηθεί από τα πλάγια, με τον εξαντλημένο Πατρίκιο να μην μπορεί να βοηθήσει, πέρασε στη θέση του τον Καταγή Παναγιώτη που αν και τελεί στην υπηρεσία της πατρίδος, κατάφερε να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν στην ομάδα. Ο Καταγής πέρασε στο κέντρο και στη θέση του δεξιού χαφ ο Γιάννης Μωραΐτης.
     Μετά από δέκα λεπτά αγώνα στο Β' ημίχρονο η κίνηση του Κωσταράκη θα αποδώσει καρπούς, καθώς είδε την ομάδα να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, διευρύνοντας τη διαφορά του σκορ και βάζοντας ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή τα θεμέλια για τη νίκη. Ο Βασίλης Μωραΐτης ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά, θα συγκλίνει, θα κάνει το ένα-δύο με τον αδερφό του και θα βγάλει στη δεξιά πλευρά, εκεί που κινούνταν ο Κοκόλης Γ. Ο Κοκόλης θα κάνει μια σέντρα σουτ, ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα διώξει όχι όμως σίγουρα την μπάλα, η οποία κινήθηκε παράλληλα με την εστία, και ο Γιάννης Μωραΐτης θα βρεθεί εκεί για να την σπρώξει στα διχυτα. Ένα πραγματικά όμορφο γκολ, με έμπνευση και δημιουργία Βασίλη Μωραΐτη. Αξίζουν επίσης και τα εύσημα στον Κοκόλη Γιώργο που δεν σταμάτησε στιγμή να τρέχει και κυριολεκτικά όργωσε όλη την δεξιά πλευρά για 90 λεπτά.
     Τα Παλιάμπελα προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν αλλά αυτή τη φορά οι διάδρομοι είχαν κλείσει, και έτσι κάποια μακρινά σουτ, εξουδετέρωσε χωρίς πρόβλημα ο Καταγής. Στη συνέχεια ο ΑΟ Πλαγιάς κυνήγησε και το τρίτο γκολ, και τα κατάφερε στο 72' αυτή τη φορά με το Σταμουλάκη, μετά από εκτέλεση κόρνερ και πάλι. Ο Καταγής Π. θα εκτελέσει στο πρώτο δοκάρι, εκεί που θα πεταχτεί ο Σταμουλάκης και με άπιστη κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα τα δίχτυα. 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
      Η ομάδα μας τώρα βλέπει μπροστά και τον επόμενο αγώνα, αυτή τη φορά εντός έδρας με αντίπαλο τον Αυγερινό ΜΑραντοχωρίου. Να ευχαριστήσουμε τα Παλιάμπελα για τη φιλοξενία και να ευχηθούμε οι σχέσεις των δύο ομάδων να προχωρήσουν σε αυτό το επίπεδο του φίλαθλου πνεύματος και του ποδοσφαίρου, αφήνοντας στο περιθώριο πρόσωπα που μόνο κακό κάνουν στον αθλητισμό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου