Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΟ Πλαγιάς σε χαμηλούς ρυθμούς νίκησε το Μαραντοχώρι.

      Έχουμε αισίως φτάσει στην 16η αγωνιστική Κυριακή του πρωταθλήματος, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη λήξη της περιόδου και ο ΑΟ Πλαγιάς συνεχίζει με την ίδια σοβαρότητα προς την επίτευξη του στόχου, που άλλος δεν είναι από την άνοδο. Έτσι και χθες, αν και συντηρώντας δυνάμεις, με μέτρια τελική απόδοση, η νίκη ήρθε με 3-0. Μεγάλος απών ο Βασίλης Μωραΐτης που ένωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και προτίμησε να μην αγωνιστεί.
      Ελλείψει Φραγκολιού και Μωραΐτη λοιπόν, έστησε την ομάδα ο Νίκος Κωσταράκης και προσπάθησε να καλύψει τα κενά με ό,τι έχει διαθέσιμο. Έτσι, με την έναρξη του αγώνα η εντεκάδα είχε ως εξής.


                   1) Καταγής
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Δ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8) Πανταζής Θ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Γ.
                 11) Κοκόλης Θ. 


Φωτό: Βαγγέλης Τσερές

      Με την έναρξη ο ΑΟ Πλαγιάς, όπως σε κάθε αγώνα άρχισε να πιέζει ψηλά για να κερδίσει μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Βρήκε όμως απέναντί του μια καλά οργανωμένη άμυνα και κλειστούς τους διαδρόμους. Αποτέλεσμα λίγες φάσεις στην αντίπαλη εστία αλλά και έλλειψη φαντασίας. Μόλις στο 24' χάθηκε μια κλασσική ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μωραΐτης Γ. κατάφερε να κοντρολάρει μια σέντρα από τα αριστερά, μέσα στη μικρή περιοχή και προ του τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά και πάνω απ' τα δοκάρια.
      Έτσι φτάσαμε σιγά σιγά και με το άγχος για ένα πρώτο γκολ πριν το ημίχρονο, στο 32ο λεπτό όταν ο Ζώης Μπουρδάρας ανατράπηκε δεχόμενος μια κλωτσιά στο πρόσωπο. Ο Μπουρδάρας είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 20ό περίπου λεπτό, αντικαθιστώντας τον Κοκόλη Δ, που ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Την εκτέλεση της ποινής ανέλαβε ο αρχηγός Παξινός Ν. και για 4η φορά από εκείνο το σημείο, σε ποσοστό 100% έγραψε το 1 - 0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές
      Με τη σέντρα του δευτέρου, ο ΑΟ Πλαγιάς έκανε πράξη όσα ζητά ο προπονητής και όσα δεν κατάφερε στα 45 λεπτά του πρώτου. Η ομάδα μπήκε με άλλο αέρα, ακόμα πιο σοβαρή, με ένα και μόνο σκοπό. Να τελειώσει το παιγνίδι όσο το δυνατόν νωρίτερα και μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. 
      Με την έναρξη λοιπόν του δευτέρου μέρους και στο 46' ο ΑΟ Πλαγιάς θα πετύχει το 2-0 μετά από κάθετη πάσα του Παξινού προς τον Μπουρδάρα. Η χρυσή αλλαγή, όπως αποδείχτηκε, του αγώνα, μέσα σε 15 αγωνιστικά λεπτά είχε φέρει την ομάδα μας αγκαλιά με τη 16η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Και σα να μην έφτανε αυτό για τον ίδιο, πέντε λεπτά μετά θα σκοράρει το 3-0, αυτή τη φορά με το κεφάλι και μετά από πάσα του Περιστέρη, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.  Όπως είπε αστειευόμενος και ο αρχηγός, "τον ξύπνησε η κλωτσιά στο κεφάλι" και φάνταζε ασταμάτητος. 
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές

     Από εκείνο το σημείο και πέρα η ομάδα μας έκανε συντήρηση δίνοντας χώρους και στο Μαραντοχώρι. Οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας δέχθηκαν την πρόκληση και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι δημιούργησαν κι εκείνοι τις δικές τους φάσεις στο 60' και 67', με τον Καταγή και στις δύο περιπτώσεις να σταματάει την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ομάδας. Στο 73' μία επίσης καλή ευκαιρία για την ομάδα του Μαραντοχωρίου βρήκε απέναντί της τον Καταγή, και για την ακρίβεια ένα μακρινό δυνατό σουτ που χρειάστηκε να τον απογειώσει στο οριζόντιο δοκάρι.

      Από 'κει και πέρα όμως το Μαραντοχώρι φάνηκε να εγκαταλείπει δίνοντας τη σκυτάλη των ευκαιριών και πάλι στην ομάδα μας. Μια κεφαλιά του Πανταζή Α, που έπαιξε μετά από δύο μήνες σχεδόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο, σταμάτησε πάνω στη γραμμή και στα σώματα των αμυντικών, όπως και μια κεφαλιά του Περιστέρη που πέρασε ξυστά άουτ στο πρώτο δοκάρι. Ένα σουτ του Σταμουλάκη επίσης κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, λίγο πριν σφυρήξει την λήξη του αγώνα η κυρία διαιτητής.
      Επόμενη αγωνιστική για την ομάδα μας εκτός έδρας με το Λευκάτας. Όλοι μαζί για την αγαπημένη μας ομάδα.
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές




                                               Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής

Α.Ο.ΚΑΡΥΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ  0-0
ΛΕΥΚΑΤΑΣ-ΚΑΤΟΥΝΑ  0-1
Α.Ο.ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ-ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ  1-3
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙΟΥ  3-0
ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΠΑΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ  3-1
Α.Ο.ΣΥΒΡΟΥ-ΙΩΝΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  1-5


                                                        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου