Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ συνέτριψε τις Ελπίδες Νυδριού και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος!



      Δεν φτάνουν τα λόγια για να περιγράψει κανείς τον αγώνα που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Πλαγιάς, ανάμεσα στις μέχρι πρότινος πρωτοπόρες Ελπίδες και τον ΑΟ Πλαγιάς. Αγώνας για την 7η αγωνιστική και κυριολεκτικά μάχη για την πρώτη θέση. Ένα ματς σταθμός για εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθότι με νίκη και σε συνδυασμό με κάποιο στραβοπάτημα του ΑΟ Καρυάς, η ομάδα μας θα ευρίσκετο στην πρώτη θέση. Όπως και έγινε. Εφτά αγωνιστικές Κυριακές χρειάστηκαν για να καλυφθεί το -6 και να πιάσει κορυφή η ομάδα μας. Και φαίνεται πως Ελπίδες πλήρωσαν κάθε τέτοια αγωνιστική με ένα γκολ. Αποτέλεσμα το επιβλητικό  7 - 1.
       Ο Νίκος Κωσταράκης, διαβασμένος πλήρως, παρέταξε την καλύτερη πιθανή εντεκάδα στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι, και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην εξέλιξη, με την άριστη απόδοση της ομάδας και το πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που προσέφερε στους φιλάθλους μας αλλά και σε όλους τους θεατές του αγώνα. Οι έντεκα που ξεκίνησαν είναι:

Φωτό: Γιάννης Παξινός

                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης
                   4) Πανταζής
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8) Μπουρδάρας Ζ
                   9) Μωραΐτης Γ.
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός


      Περνώντας τώρα στα του αγώνος, ο ΑΟ Πλαγιάς μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και έχοντας στο μυαλό ένα και μοναδικό πράγμα. Τη νίκη. Έτσι λοιπόν η πίεση άρχισε με το εναρκτήριο λάκτισμα του διαιτητή. Πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να μπει το πρώτο γκολ. Ένα γκολ που έδινε κεφάλι στο σκορ για την ομάδα μας και που προμήνυε το τι θα ακολουθήσει. Έτσι λοιπόν, μόλις στο 5' ο Φραγκολιός θα βρεθεί από κάθετη πάσα του Παξινού απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ελπίδων και με άπιαστο σουτ θα γράψει το 1-0.
      Πέντε λεπτά μετά η ομάδα μας θα κερδίσει ένα φάουλ, σχεδόν στη γωνία του κόρνερ από αριστερά και ο Μωραΐτης Β. θα αναλάβει την εκτέλεση. Όμως δε θα επιχειρήσει τη σέντρα όπως όλοι περίμεναν, παρά θα εκτελέσει απ' ευθείας για γκολ. Επιλογή που τον δικαίωσε καθώς η μπάλα πέρασε ξυστά απ' το κάθετο δοκάρι των Ελπίδων και κατέληξε στα δίχτυα. 2-0 μόλις στο 10ο λεπτό.
      Στο 14ο λεπτό, ο Μπουρδάρας κινούμενος μέσα στην περιοχή, θα περάσει έναν αμυντικό και στη συνέχεια θα ανατραπεί, κερδίζοντας έτσι το πέναλτι. Ένα πέναλντι που ανέλαβε να κάνει γκολ, ο εκτελεστής και αρχηγός Παξινός. Το τρίτο πέναλτι για τον Παξινό αυτή την αγωνιστική περίοδο, που στέλνοντας στη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 θα κάνει και το 3/3 στα πέναλτι της ομάδας.
Θοδωρής Φραγκολιός
      Στο 25' και καθώς η ομάδα μας δεν άφηνε τους παίκτες του Νυδριού να πάρουνε ανάσα, ο Μωραΐτης Β. στην αντεπίθεση, θα βρεθεί στην θέση που πριν μερικά λεπτά εκτέλεσε το φάουλ, και αυτή τη φορά θα κάνει τη σέντρα. Μια συστημένη σέντρα για τον Φραγκολιό, που με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στο παραθυράκι, κάνοντας έτσι το 4-0.
      Ο ΑΟ Πλαγιάς δεν σταμάτησε όμως. Ακόμα και αυτό το 4-0 φάνταζε λίγο σε σχέση με το πάθος και τη θέληση που διέκρινε αυτό το απόγευμα τους παίκτες μας. Συνέχισε να πιέζει σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους και για άλλα τέρματα, μέσα από τους αμυντικούς των Ελπίδων που παρέπαιαν. Αποτέλεσμα ένα 5ο γκολ από τον Φραγκολιό που σε εκείνο το σημείο έκανε το χατ τρικ, το οποίο θα το κατέρριπτε και αυτό όπως θα δούμε παρακάτω. Σε μια φάση καρμπόν του 1-0, ο Φραγκολιός θα κάνει και πάλι το σουτ, και με λίγη δόση τύχης αυτή τη φορά θα γίνει το 5-0, στο 37ο λεπτό. Σκορ που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.
      Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με διαρκής πίεση και γκολ. Έτσι, στο 52' ο Φραγκολιός που έγινε πονοκέφαλος για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, θα κερδίσει έπειτα από επίμονη πίεση σε αμυντικό την μπάλα, και βρεθεί στην αγαπημένη του θέση για να σκοράρει για 4η φορά, σημειώνοντας το 6-0. Ένα γκολ που τον έφερε δεύτερο στην σχετική κατάταξη των σκόρερ, πίσω από τον Μωραΐτη.
      Σε αυτό το σημείο η ομάδα μπορούμε να πούμε ότι "κάθισε". Το παιχνίδι παιζόταν για μεγάλο μέρος του αγώνα στο κέντρο, ενώ οι Ελπίδες άρχισαν να ξεθαρρεύουν σιγά σιγά και προσπάθησαν για ένα γκολ. Μα όλες τους οι ενέργειες απέβησαν άκαρπες. Χρειάστηκε μια ολιγωρία της στιγμής, ένα γκολ δώρο για να επιτευχθεί το μοναδικό τέρμα των Ελπίδων, στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Μια λάθος επιλογή του Κατσαβριά στο 75' και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν άουτ, στοίχισε το 0 παθητικό για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εστία του ΑΟ Πλαγιάς έμεινε απαραβίαστη για 615 λεπτά αγώνα.
Φωτό: Γιάννης Παξινός
      Αυτό το γκολ της παρηγοριάς για τις Ελπίδες, έδωσε την ώθηση στους παίκτες του ΑΟ Πλαγιάς να συνεχίσουν όπως ξεκίνησαν, και να μην αφήσουν άλλο περιθώριο αντίδρασης για τους φιλοξενούμενους. Αμέσως μετά, η ομάδα μας κέρδισε κόρνερ όπου εκτέλεσε ο Περιστέρης. Ο Παξινός θα προσπαθήσει να κάνει το σουτ αλλά δεν θα το πιάσει γεμάτο και η μπάλα θα φτάσει στον Μωραΐτη Β. που βρισκόταν με πλάτη στο τέρμα. Εκείνος θα κάνει την προσποίηση και γυρνώντας από την άλλη θα σουτάρει χωρίς να βλέπει, αλλά γνωρίζοντας καλά το που είναι η εστία. Η μπάλα θα περάσει συρτά στη γωνία της εστίας των Ελπίδων με αποτελεσμα το θριαμβευτικό 7-1, που έμελλε να είναι και το τελικό.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς συνέχισε να πιέζει μέχρι το 90', χάνοντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να διευρύνει κι άλλο το σκορ. Ένα δοκάρι του Μωραΐτη Β. σε σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση και έξω από την περιοχή, και μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Πατρίκιο Θοδωρή, στην παρθενική του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι, όταν σούταρε τη μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια σε κενό τέρμα.
     Για τον ΑΟ Πλαγιάς αγωνίστηκαν περνώντας σαν αλλαγή και οι: Πατρίκιος, Μπουρδάρας Δ. με θετική εμφάνιση, και τέλος ο Σταμουλάκης που φάνηκε να μην έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, γι' αυτό και κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα η απόδοσή του.
      Τέλος, ο τίτλος του MVP -κατά την άποψη του site πάντα- πρέπει να απονεμηθεί στο Θοδωρή Φραγκολιό για τα 4 γκολ που πέτυχε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε αυτή τη νίκη.
      Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας με την Καρυά, στο γήπεδο Σφακιωτών, την επόμενη Κυριακή στις 15:00 Να είστε όλοι εκεί!



                                                      Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής
                                                            Ίωνες – Παλιάμπελα       3 - 1
                                                        Μεγανήσι – Τσουκαλάδες   1 - 0
                                                         Μαραντοχώρι – Σύβρος    4 - 1
                                                              Κατούνα – Καρυά         1 - 0
                                                          Λευκάτας – Αγ. Πέτρος     0 - 4
                                                             Πλαγιά – Ελπίδες            7 - 1



                                                         ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

                                                     Η επόμενη (8η) αγωνιστική
                                                           Μεγανήσι – Ίωνες
                                                        Παλιάμπελα – Μαραντοχώρι
                                                       Τσουκαλάδες – Κατούνα
                                                                Σύβρος – Λευκάτας
                                                                 Καρυά – Πλαγιά
                                                          Αγ. Πέτρος – Ελπίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου