Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εξάσφαιρος ο ΑΟΠλαγιάς με στόχο το Λευκάτας. Τρεις απ' τον Μωραϊτη.

 

  Ο ΑΟ Πλαγιάς φιλοξένησε το Λευκάτας για την 6η αγωνιστική στην Πλαγιά, σε ένα εύκολο παιγνίδι όπως τελικά αποδείχτηκε για την ομάδα μας. Με σούπερ Μώρα στο δεύτερο ημίχρονο, πάτησε τους "δέκα" του Λευκάτας.
       Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό, με πολλές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες για τον ΑΟΠ, και μία αποβολή για το Λευκάτας στο πέναλντι που κέρδισε ο Μωραΐτης Γ. Στο δεύτερο η ομάδα φόρτσαρε με αποτέλεσμα το Λευκάτας να βρίσκεται ανά 8-9 λεπτά στη σέντρα.
       Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με διαφορετική εντεκάδα από την προηγούμενη Κυριακή, λόγω έλλειψης και Σταμουλάκη που τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα. Οι έντεκα που αγωνίστηκαν έιναι:    

Φωτό: Γιάννης Παξινός
          
                 1) Καταγής
                 2) Βερύκιος
                 3) Κοκκόλης
                 4) Πανταζής
                 5) Κατσαβριάς 
                 6) Παξινός (C)
                 7) Περιστέρης
                 8) Μπουρδάρας Ζ.
                 9) Μωραΐτης Γ.
               10) Μωραΐτης Β. και 
               11) Φραγκολιός
   
    
       Ο αγώνας ξεκίνησε υπό τα καπνογόνα των φιλάθλων με τη σέντρα για την ομάδα μας. Ο ΑΟΠ μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να πιέζει σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου. Η μονομαχία του κέντρου κερδήθηκε από νωρίς κι έτσι άρχισαν να ανοίγουν και οι διάδρομοι προς την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ χάθηκε από τον Περιστέρη στο 9ο λεπτό, όταν από διαγώνια θέση έκανε το σουτ που πέρασε σύριζα στο δοκάρι. Κοντά στο δοκάρι πέρασε και μία κεφαλιά του Μωραΐτη Β, όπως και ένα σουτ από τον ίδιο. 
       Με τον ΑΟ Πλαγιάς να παίζει στην περιοχή το Λευκάτας, κύλησε το παιχνίδι μέχρι το 28', όταν  και ο Μωραΐτης Γ. ανατράπηκε από αμυντικό που αντίκρισε την κόκκινη απ' ευθείας, κερδίζοντας έτσι το πέναλτι. Ένα πέναλντι που ανέλαβε να εκτελέσει ο αρχηγός Παξινός Νίκος. Η μπάλα στα έντεκα βήματα για την εσχάτη των ποινών και ο Παξινός θα ξεγελάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας έτσι το 1-0 στο 29ο λεπτό.
       Η ομάδα μας συνέχισε την πίεση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χάνοντας μπαράζ ευκαιριών και μην καταφέρνοντας να πετύχει δεύτερο γκολ, ώστε να σφραγίσει τη νίκη από νωρίς. Έτσι έληξε και το ημίχρονο με νεύρα και προβληματισμό για την δυστοκία των επιθετικών. 
Φωτό: Γιάννης Παξινός
       Στο δεύτερο όμως ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη, με οδηγό της τον Βασίλη Μωραΐτη που πέτυχε το χατ τρικ, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για το θριαμβευτικό 6-0.
       Έτσι στο 52ο λεπτό ο Μωραΐτης θα βρεθεί με μπαλιά του τερματοφύλακα πίσω από τους αμυντικούς του Λευκάτας και θα πλασάρει τον τερματοφύλακα από πάνω για να γράψει με αυτόν τον όμορφο τρόπο το 2-0.
       Στη συνέχεια και σε ένα κόρνερ, ο Μωραΐτης βρέθηκε ψηλότερα απ' όλους και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Λευκάτας και για δεύτερη προσωπική του. 3-0 στο 59'.
       Στο 65ο λεπτό σε ένα ακόμη κόρνερ, στη θέση του Μωραΐτη βρέθηκε ο Βερύκιος και αντί για κεφαλιά έκανε το απ' ευθείας σουτ, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι στα δίχτυα.
       Στο 70' ήταν και πάλι η σειρά του Μωραΐτη Β. που βρισκόμενος στη γραμμή της αντίπαλης περιοχής επέλεξε να κάνει το μακρινό σουτ, η μπάλα έσκασε προ του τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να τον ξεγελάσει και να καταλήξει για 5η φορά στην εστία του. Με αυτό τον τρόπο συμπλήρωσε και ο Μωραΐτης το χατ τρικ, ανεβάζοντάς τον εαυτό του στην πρώτη θέση, στον αντίστοιχο πίνακα των σκόρερ.
Φωτό: Γιάννης Παξινός
       Το τελικό 6-0 κατάφερε να πετύχει ο Περιστέρης, πιο πολύ για να σώσει την παρτίδα της μέτριας εμφάνισης, αλλά και για να σπάσει και το κακό που τον ήθελε να μην έχει επιτύχει τέρμα φέτος, στο πρωτάθλημα της Λευκάδας.
       Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν σαν αλλαγή και οι Πανταζής Θοδωρής, Κοκκόλης Δημήτρης και Κοκκόλης Θωμάς, με πολύ θετική παρουσία και συνεισφορά στο αποτέλεσμα. Η ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και πολύ καθώς το Λευκάτας αρκέστηκε σε κάποια σουτ που κατέληξαν άουτ, στο πρώτο ημίχρονο. Η αποβολή τους στοίχισε αρκετά και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να επιβάλουν το παιγνίδι τους, η ακόμα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
         Ο ΑΟ Πλαγιάς μπορούμε να πούμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο δούλεψε ρολόι, με κάθε μέλος της εντεκάδας να κάνει όμορφα και καλά, όλα όσα είχε ζητήσει ο προπονητής. Το βλέμμα τώρα στρέφεται στην 7η αγωνιστική και στο ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα σε Πλαγιά και Ελπίδες Νυδριού.
                                                    

                                                      ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
                                         http://www.youtube.com/watch?v=yC4Fd3nOqm8
                                                           Made by: Γιάννης Παξινός


                                                     

                                                              Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής
                                                     Τσουκαλάδες – Ίωνες     1 - 2
                                                      Σύβρος – Παλιάμπελα  0 - 0
                                                      Καρυά – Μεγανήσι     4 - 1
                                                      Αγ. Πέτρος – Μαραντοχώρι  3 - 1
                                                      Ελπίδες – Κατούνα    2 - 1
                                                      Πλαγιά – Λευκάτας    6 - 0



                                                         ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Η επόμενη (7η) αγωνιστική
Ίωνες – Παλιάμπελα
Μεγανήσι – Τσουκαλάδες
Μαραντοχώρι – Σύβρος
Κατούνα – Καρυά
Λευκάτας – Αγ. Πέτρος
Πλαγιά – Ελπίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου