Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Νίκη 0-3 επί του Σύβρου και μέτρια εμφάνιση.

      Με 0-3 επικράτησε η ομάδα μας έναντι του Σύβρου στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Σύβρου. Μπορεί ο ΑΟΠλαγιάς να πήρε το διπλό και τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε και αναμένουμε.
φωτό: Γιάννης Παξινός
     Οι κύριοι λόγοι είναι το ότι οι παίκτες μας μπήκαν χαλαρά και με γελάκια στο παιγνίδι και σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αλλά όπως γνωρίζουμε, το αποτέλεσμα είναι καρπός της προσπάθειας και του ζήλου, πράγμα που δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτή τη μέτρια προσπάθεια συντέλεσαν και τα σφυρίγματα του απαράδεκτου διαιτητή και του ενός απ' τους επόπτες, που κυριολεκτικά δεν ήξερε τι του γινόταν, και πιστέψτε το, δε λέμε υπερβολές.
     Κραυγαλέα παραδείγματα είναι η φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 36ο περίπου λεπτό, όταν ο Βασίλης Μωραΐτης θα σουτάρει για γκολ χωρίς τερματοφύλακα, και κάποιος από τους αμυντικούς του Σύβρου θα εκτελέσει αυτός χρέη τερματοφύλακα και θα αποκρούσει στη γραμμή με το χέρι. Ο ρέφερι δεν είδε ούτε πέναλντι ούτε αποβολή και το ματς συνεχίστηκε. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο, ο βοηθός διαιτητή σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στο γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Μωραΐτης και ενώ αυτός ερχόταν τουλάχιστον από δύο μέτρα πίσω.
     Ίσως οι φωνές των φιλάθλων και οι βρισιές, να έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτές τις κατηγορίες, γιατί ο εν λόγο βοηθός διαιτητή φαινόταν τρομαγμένος κάποιες στιγμές του αγώνα.
     Ένας άλλος λόγος που μας κράτησε στη μετριότητα μπορούμε να πούμε, ήταν ο τρόπος παιγνιδιού του Σύβρου. Άναρχο ποδόσφαιρο κατ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, που φαίνεται συμπαρέσυρε και τη δική μας ομάδα σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Αρνητικό βέβαια αυτό για τον ΑΟ Πλαγιάς γιατί μια ομάδα αυτού του επιπέδου, δεν πρέπει να επηρεάζεται από τίποτα και από κανένα, και οφείλει να κάνει το παιχνίδι της ανεξάρτητα το ποιος είναι ο αντίπαλος.
φωτό: Γιάννης Παξινός
     Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ν. Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με την κλασσική εντεκάδα. 1)Καταγής Γ, 2)Μπουρδάρας Ζ, 3)Βερύκιος, 4) Πανταζής, 5)Κατσαβριάς, 6)Παξινός(C), 7)Μωραΐτης Γ, 8)Περιστέρης, 9) Σταμουλάκης, 10) Μωραΐτης Β και 11) Καταγής Π.
     Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η άμυνα αν και εκτεθειμένη κάποιες φορές από το κέντρο, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τα καρέ του Καταγή, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια μόνο σε δυο φάσεις.
     Από το κέντρο και μπροστά η ομάδα μόνο κατά διαστήματα έπαιξε ποδόσφαιρο και έκρυψε τη μπάλα. Και σε αυτά τα διαστήματα πέτυχε τα γκολ, και έχασε μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσει το ματς με σκορ 0-5 ή 0-6.
     Ο μόνος που μπορούμε να πούμε ότι πάλεψε για 90 λεπτά και κατέθεσε εαυτόν προς χάριν της νίκης, ήταν ο Μωραΐτης Γιάννης και του αξίζουν συγχαρητήρια και ο τίτλος του MVP. Ο Σταμουλάκης με δύο ασίστ στα γκολ του Μωραΐτη Β. έδειξε πως θα κέρδιζε αυτός τον παραπάνω τίτλο, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Από την άλλη ο Μωραΐτης Β. μπορεί να πέτυχε 2 γκολ αλλά έχασε άλλα 4 που δεν χάνονται.
      Πάμε όμως να δούμε πως μπήκανε τα γκολ.
      Στο 24ο λεπτό ο Σταμουλάκης βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σύβρου και με έξοχη κάθετη μπαλιά, έβγαλε το Μωραΐτη Β, προ του τερματοφύλακα, και εκείνος με το μυτάκι πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του, κάνοντας το 0-1.
      Στο 29ο λεπτό ο Σταμουλάκης από την ίδια θέση, θα βγάλει και πάλι στον Μωραΐτη Β, αυτή τη φορά ψιλοκρεμαστή μπαλιά και εκείνος θα περάσει τη μπάλα πάνω από το τερματοφύλακα για να γράψει το 0-2, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
      Στο δεύτερο η απόδοση όπως είπαμε και στην αρχή έπεσε και οι επιθετικοί μας δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους και τα κενά που είχε ανοιχτά ο Σύβρος. Εκτός από τη φάση του 75' , όταν οι ρόλοι δημιουργού και εκτελεστή άλλαξαν. Ο Μωραΐτης Β. έδωσε στον Σταμουλάκη που ερχόταν από την αριστερή πλευρά και εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-3.
      Μια νίκη που δεν ήρθε έτσι όπως την φανταζόμασταν αλλά στάθηκαν εμπόδιο έντεκα αντίπαλοι παίκτες. Και θα στέκονται για κάθε νίκη απ' τις επόμενες, άλλοι έντεκα παίκτες. Ποτέ δεν πρόκειται να μπούμε μόνοι μας στο γήπεδο. Κι αυτό πάει προς όλους τους άνετους, που χαλάρωναν το μεσημέρι πριν τον αγώνα, ή και την προηγούμενη νύχτα πίνοντας μπύρες....
φωτό: Γιάννης Παξινός




     Τέλος να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη Παξινό για τις φωτογραφίες, και να ευχαριστήσουμε όλοι μας τους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν μέχρι το Σύβρο για να μας ενθαρρύνουν.






Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής
Ίωνες - Αγ. Πέτρος 2-0
Καρυά - Ελπίδες 2-1
Σύβρος - Πλαγιά 0-3
Τσουκαλάδες - Λευκάτας 1-3
Παλιάμπελα - Κατούνα 1-1
Μεγανήσι - Μαραντοχώρι 0-1



Βαθμολογία
1. Καρυά 6
2. Λευκάτας 6
3. Κατούνα 5
4. Ελπίδες 4
5. Παλιάμπελα 4
6. Μαραντοχώρι 4
7. Ίωνες 4
8. Μεγανήσι 3
9. Τσουκαλάδες 3
10. Άγ. Πέτρος 1
11. Σύβρος 0
12. Πλαγιά 0


* Η Πλαγιά έχει ξεκινήσει με -6 και έχει ένα αγώνα λιγότερο όπως και οι Ίωνες


Πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
Καρυά - Ίωνες
Αγ. Πέτρος - Σύβρος
Ελπίδες - Τσουκαλάδες
Πλαγιά - Παλιάμπελα
Λευκάτας - Μεγανήσι
Μαραντοχώρι - Κατούνα

1 σχόλιο: