Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Νίκη για τον ΑΟ Πλαγιάς επί των Σφακιωτών, με φόντο την απονομή του περσινού τίτλου και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας!

   Απονομή του περσινού τίτλου από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣ κ. Καββαδά και τους κυρίους Μαυροκέφαλο και Τζίμα, είχε η προχθεσινή μέρα Σάββατο 18 Ιανουαρίου μαζί με την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος για την Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδος. Στο πρώτο σκέλος των εκδηλώσεων μίλησε ο κ. Καββαδάς
και ενημέρωσε άπαντες για τις νέες προσπάθειες που γίνονται από την ΕΠΣ, στη συνέχεια συνεχάρη την ομάδα του ΑΟ Πλαγιάς για την περσινή κατάκτηση του τίτλου και τέλος απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στους παίκτες, όπως και την κούπα. Ακολούθησε η παρουσίαση της νέας εμφάνισης της ομάδας για τους εκτός έδρας αγώνες και σιγά σιγά όλοι άρχισαν να ετοιμάζονται για την αναμέτρηση.
   Όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα ο ΑΟ Πλαγιάς θα κατάφερνε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης από τον ΠΑΣ Σφακιωτών που πραγματικά είχε ανάγκη περισσότερο αυτή τη νίκη, καθώς παλεύει να αποφύγει τη διαδικασία των play out. Όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Καββαδάς οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι οι 2 τελευταίες απ' ευθείας και στη συνέχεια θα αγωνιστούν για την παραμονή οι ομάδες που θα βρίσκονται από την 10η θέση έως και την 14η, με τον υποβιβασμό 2 εξ αυτών ακόμα.




  Όπως είπαμε η νίκη ήταν αναμενόμενη, αν και η ομάδα της Λευκάδας ενισχύθηκε τη μεταγραφική
περίοδο του Ιανουαρίου και όπως ακουγόταν στους κύκλους των φιλάθλων της, ερχόταν για να πάρει κάτι, αν όχι τη νίκη. Βέβαια στην πράξη δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα καθώς ο ΑΟ Πλαγιάς ήταν απόλυτα έτοιμος γι' αυτό το ματς.
Ο Κοκκόλης κάνει το 1-0
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την κλασσική εντεκάδα με: Καταγή, Κοκκόλη, Βερύκιο, Πανταζή, Κατσαβριά, Παξινό(C), Περιστέρη, Μωραΐτη Ι, Σταμουλάκη, Μωραΐτη Β. και Φραγκολιό.
   Στα πρώτα λεπτά η ομάδα των Σφακιωτών έδειξε να είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της καθώς η λειτουργία της σε όλες τις γραμμές δεν επέτρεψε τον ΑΟ Πλαγιάς να δημιουργήσει κάτι, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνη. Στη συνέχεια η ομάδα μας άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο και να δημιουργεί ευκαιρίες, με πρώτη αυτή του Περιστέρη στο 12ο λεπτό, που βρέθηκε κοντά στο τέρμα από δεξιά, δοκίμασε ένα απ' ευθείας σουτ έπειτα από πάσα του Σταμουλάκη αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
   Στη συνέχεια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Σταμουλάκη που θα βρεθεί εντός της μικρής περιοχής αλλά θα χάσει τον έλεγχο της μπάλας με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των Σφακιωτών να βγει και να μπλοκάρει, στο 17'.
   Στο 26ο λεπτό και ενώ η ομάδα μας συνέχιζε να πιέζει μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να πάρουνε ανάσα, ο Κοκκόλης σε μία κούρσα από δεξιά, θα γίνει αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Περιστέρη, θα μπει στη μικρή περιοχή και από πλάγια θέση θα κάνει του σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία της αντίπαλης εστίας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τον ΑΟ Πλαγιάς μπροστά στο σκορ, 1-0.
   Οι Σφακιώτες έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν μέχρι εκείνο το σημείο και όποιες προσπάθειες έκαναν ήταν από εκτέλεση φάουλ που όμως δεν έδειξαν να ανησυχούν την άψογη για πολλοστή φορά άμυνα της ομάδας.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν σταμάτησε να κυνηγά και δεύτερο  σύντομο γκολ, (ποτέ δε σταματά) και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36' με τον Περιστέρη να βρίσκεται σχεδόν σε κενή εστία αλλά να μην μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να κυλήσει αργά στα χέρια του τερματοφύλακα.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας συνέχισε τις προσπάθειες να καθαρίσει το ματς και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Περιστέρη και πάλι από κοντινή θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Σαμολαδά στο 55' και στο 63'.
   Ενδιάμεσα, στο 58' ο Καταγής θα προσπαθήσει να μπλοκάρει μια ψηλή μπαλιά, αλλά η μπάλα θα του φύγει από τα χέρια, θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα την μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο, βάζοντας την ψυχή του καθενός στη θέση του.
   Η ομάδα των Σφακιωτών προσπάθησε με όποιο τρόπο μπορούσε να αντεπιτεθεί, να κάνει παιγνίδι, να δημιουργήσει, αλλά ο Μωραΐτης Ι. παρέδωσε μαθήματα στον χώρο του κέντρου για το ποια είναι η δουλειά ενός αμυντικού χαφ επιθετικά και αμυντικά.
   Η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα για του φιλοξενούμενους ήρθε στο 64' όταν επιθετικός των Σφακιωτών θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας, τετ α τετ με τον Καταγή, αλλά εκείνος σωτήρια θα βρει την μπάλα στέλνοντάς τη σε κόρνερ.   
   Στο 70ο λεπτό είχαμε τον τραυματισμό του Πανταζή στο γόνατο και την αποχώρησή του από το ματς. Στη θέση του πέρασε ο Μπουρδάρας που αγωνίστηκε μπροστά δεξιά, με τον αρχηγό Παξινό να καλύπτει τη θέση του σέντερ μπακ.
   Εφτά λεπτά μετά, στο 77', ο Σταμουλάκης θα διπλασιάσει τα τέρματα του ΑΟ Πλαγιάς όταν η μπάλα σε διώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα θα χτυπήσει επάνω του και θα καταλήξει στα δίχτυα.
   Στο 80' και πάλι ο Σταμουλάκης θα βάλει τέλος στο παιγνίδι καθώς με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στο "Γ" των φιλοξενουμένων γράφοντας έτσι το 3-0.
   Μοναδική αντίδραση των Σφακιωτών, ο τελευταίος σπασμός θα έλεγε κανείς πριν ξεψυχήσει, ήταν ένα καλό σουτ από αριστερά στο 86' που κατέληξε ελάχιστα άουτ.
   Μία ακόμα νίκη για την ομάδα μας που όπως κάθε χρονιά φορτσάρει τον Ιανουάριο και συνεχίζει σε τρομερό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας θα ταξιδέψει στον Ωρωπό για να αντιμετωπίσει τη Δόξα, ελπίζοντας πάντα και πιστεύοντας στη νίκη!









                   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 3-0
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 αα
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 2-0
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 3-2

ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ - ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 3-0
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 2-0
ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3-0
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 4-0




 Βαθμολογία(Σε 17 αγώνες)
1. ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 46
2. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 41
3. ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  40
4. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 37
5. ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 36
6. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 31
7. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 28
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 25

9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 23
10. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 21
11. ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 20
12. ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ 18
13. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 14
14. ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 6
15. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ -



 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ- ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ- ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ




    Η Γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου όπου και ο ΑΟ Πλαγιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μια πραγματικά οικογενειακή συνάντηση στο καφέ του Βερύκιου. Ο τυχερός δεν ήταν άλλος από τον προπονητή μας Νίκο Κωσταράκη που πραγματικά άξιζε αυτή την ελάχιστη επιβράβευση καθώς εδώ και 2 χρόνια είναι ο αφανής Ήρωας αυτής της ομαδικής προσπάθειας. Να τον συγχαρούμε λοιπόν και να τον ευχαριστήσουμε για όλα, αλλά και να του ευχηθούμε όπως και σε κάθε μέλος της ομάδας, σε κάθε φίλαθλο και συγχωριανό μας, χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!   










  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου