Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ακόμα χάνει ευκαιρίες ο ΑΟ Πλαγιάς. Κατάφερε και πήρε μόνο το Χ στην έδρα του Αρχάγγελου. Τελικό 3-3!

   Ματς για γερά νεύρα το σημερινό παιγνίδι του ΑΟ Πλαγιάς έναντι της ΑΕΚ Αρχαγγέλου, με 6 γκολ και πλήθος χαμένων ευκαιριών από τον φιλοξενούμενο, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 60'...! Ωραίο ποδόσφαιρο παίχτηκε κατά διαστήματα και από τις δύο ομάδες, με τον ΑΟ Πλαγιάς να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά να μην μπορεί να πετύχει γκολ με τίποτα. Αποτέλεσμα της γκρίνιας και της εγωκεντρικότητας των επιθετικών ίσως, που φούντωσε προς το τέλος και φυσικά όπως συμ-αίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, λίγο έλειψε να γίνει το αναπάντεχο και να πάρει η ομάδα του Αρχαγγέλου τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα.
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την αρχική εντεκάδα με τους: Καταγή, Κοκόλη, Βερύκιο, Πανταζή, Κατσαβριά, Καταγή Π., Περιστέρη, Μωραΐτη Γ, Σταμουλάκη(C), Μωραΐτη Β και 
Φραγκολιό.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς έκανε για άλλη μια φορά άσχημο ξεκίνημα και -ρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Η ΑΕΚ θα εκτελέσει κόρνερ η μπάλα θα βρεθεί στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από κάποια κεφαλιά, εκεί που ξεχασμένος επιθετικός θα κάνει δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Πραγματική ψυχρολουσία για τον ΑΟ Πλαγιάς που βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν ακόμα ξεκινήσει το παιγνίδι.
   Σα να μην έφτανε αυτό, πριν περάσουν μερικά λεπτά, έπειτα από στημένη φάση θα έρθει και το 2ο γκολ για τους γηπεδούχους πραγματικά από το πουθενά. Ήταν ένα φάουλ λίγο μακριά από την περιοχή και από αριστερά. Η μπάλα διώχθηκε ψηλά σε πρώτη φάση από τον Μωραΐτη Β. που είχε επιστρέψει για να -οηθήσει, αλλά στη συνέχεια οι αμυντικοί δεν θα μπορέσουν να διώξουν μακριά. Η μπάλα θα -ρεθεί κοντά στο πέναλντι, εκεί που επιθετικός της ΑΕΚ με σουτ θα γράψει το 2-0 μόλις στο 10ο λεπτό.
   Το θετικό ήταν ότι μετά και από αυτή τη γροθιά η ομάδα μας κατάφερε να σταθεί όρθια και να περάσει στην αντεπίθεση. Μόλις στο 13' μια κεφαλία του Μωραΐτη Β. έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Περιστέρη θα γλύψει το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στη συνέχεια ο ΑΟ Πλαγιάς θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, όταν ο Περιστέρης μπροστά από τον τερματοφύλακα θα δοκιμάσει ένα περίτεχνο σουτ, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι αυτό που περίμενε. Η μπαλα δεν κατέληξε καν άουτ παρά έδιωξαν οι αμυντικοί. 
   Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο σ' εκείνο το χρονικό σημείο και πίεζε συνέχεια ώστε να ξαναμπεί στον αγώνα και να δικεδικήσει κάτι. Έτσι στο 33' ο Μωραΐτης θα γίνει αποδέκτης μιας κάθετης μπαλίας και θα τροφοδοτήσει με μία τον Περιστέρη, εκείνος θα μπει στην περιοχή θα ντριμπλάρει και θα ανατραπεί. Καθαρότατη περίπτωση πέναλντυ και ο διαιτητής έδειξε απ' ευθείας τη βούλα. 
    Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μωραΐτης Β. έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα ψάρωσε τον τερματοφύλακα και μείωσε σε 2-1. 
    Και το 2-1 όμως δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, έτσι η πίεση συνεχίστηκε για ισοφάριση πριν τη λήξη του αγώνα. Εκείνη τη στιγμή η τύχη ήταν ακόμα  ο κύριος παράγοντας για τη διαμόρφωση του σκορ και αποδείχτηκε στο 38' όταν ο Σταμουλάκης θα σουτάρει από κοντά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα διώξει πάνω στον Μωραΐτη Β. κι εκείνος ξαφνιασμένος θα κάνει κεφαλιά προς την εστία. Θα δει όμως τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι για δεύτερη φορά και το σκορ να παραμένει αρνητικό. Μια κεφαλιά του Φραγκολιού έπειτα από κόρνερ έξυσε το "Γ" στο 40', κι άλλη χαμένη ευκαιρία.
   Κι εκεί που όλοι περίμεναν να δουν το παιγνίδι στα ίσα, από μια τρίτη στημένη φάση, αυτή τη φορά ένα φάουλ στο κέντρο και δεξιά η άμυνα θα αδρανήσει και πάλι, η μπάλα θα βρεθεί σε αντίπαλα πόδια μέσα στην περιοχή κοντά στο πέναλντυ, θα γίνει το σουτ, ο Καταγής δεν θα καταφέρει να αποκρούσει και θα δει την μπάλα στην εστία του και τρίτη φορά. 3-1 στο 42', που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου.
   Στο δεύτερο μέρος, μετά και από αυτό το δυσβάσταχτο 3ο γκολ, η ομάδα προσπάθησε και πάλι, πιστεύοντας ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα και ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Έτσι βγήκαμε πάλι μπροστά και στο 50ό λεπτό ο Σταμουλάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή στον ορισμό του πέναλντι με τον διαιτητή να επιβεβαιώνει. Σε εκείνο το σημείο ο αμυντικός της ΑΕΚ δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα. Ο Μωραΐτης Β έστησε και πάλι τη μπάλα στα 11 βήματα και μείωσε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο, αυτή τη φορά σε 3-2.
   Από ΄κει και πέρα ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει η ισοφάριση για τον ΑΟ Πλαγιάς. Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ προσπαθούσε να αμυνθεί ενώ απειλούσε με αντεπιθέσεις και στημένες μπάλες, χωρίς να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο.
    Στο 53' ο Σταμουλάκης θα πασάρει καθετα στον Μωραΐτη Β, εκείνος θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα μπει γκολ αλλά ο επόπτης γραμμών είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφ σάιντ. Στο 60' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καταγή Π. η μπάλα θα κολλήσει στην αντίπαλη περιοχή, ο Σταμουλάκης θα βρεθεί εκεί, θα κάνει το σουτ ξεκινώντας το ματς απ' την αρχή και δίνοντας περιθώρια ακόμα και για νίκη.
   Κάτι που δεν έγινε όπως γνωρίζουμε καθότι εκεί η ομάδα της Πλαγιάς άρχισε να θυμίζει τους εγκληματίες που μόλις έχουν κάνει τη τη δουλειά επιτυχώς, αρχίζουν και τρώγονται για τη μοιρασιά και τη μερίδα του λέοντος. Μεριδα που δεν ήταν άλλη από το ποιος θα επιτύχει το νικητήριο γκολ...Ναι υπάρχουν και τέτοια στην Πλαγιά, δεν είμαστε πάντα αγαπημένοι και ειδικά τον τελευταίο καιρό που η ομάδα θυμίζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί!
   Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί αξίζει να σημειώσουμε τις ευκαιρίες που χάθηκαν σε αυτό το μεσοδιάστημα. Κορυφαίες στιγμές για τη νίκη σημειώθηκαν στο 67' όταν ο Κοκόλης σε μία από τις κούρσες θα βρεθεί στην περιοχή αποδέκτης της πάσας Μωραΐτη Β, αλλά δεν θα μπορέσει να πλασάρει τον τερματοφύλακα. Στη συνέχει στο 72' και πάλι ο Κοκόλης θα βρεθεί μπροστά, θα δοκιμάσει ένα σουτ αλλά η μπάλα θα κινηθεί παράλληλα σαν σέντρα, ο Περιστέρης θα κινηθεί προς την μπάλα αλλά δεν θα μπορέσει να τη σπρώξει στα δίχτυα.
   Στο 75' σε αντεπίθεση η ομάδα του Αρχαγγέλου απείλησε με σουτ από τη γραμμή της περιοχής αλλά ο Καταγής μπλόκαρε.
   Στο 77' ο Σταμουλάκης θα βρεθεί μόνος του μέσα στη περιοχή θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ. Στη συνέχεια όμως, στο 81ο περίπου λεπτό ο Σταμουλάκης έχοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή από αριστερά και κινούμενος προς τα μέσα, θα πετάξει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για νίκη, καθώς έδωσε αφορμή για ακατάσχετη γκρίνια μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Σταμουλάκης όχι μόνο δεν σούταρε με καλές προϋποθέσεις για γκολ, παρά ένα αριστερό μύτο, στην ποδοσφαιρική γλώσσα, που πήγε έξω στα χωράφια, αγνοώντας επιδεικτικά τους συμπαίκτες του Φραγολιό και Μωραΐτη Β που περίμεναν ολομόναχοι στο 2ο δοκάρι. Μια πραγματικά ανόητη επιλογή από έναν τόσο έμπειρο παίκτη. 
    Από εκείνο το σημείο και πέρα όπως είπαμε παραπάνω ο καθένας έπαιρνε τη μπάλα και προσπαθούσε μόνος του να βάλει το γκολ με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει μέσα στο τέρμα και αμέτρητες επιθέσεις να μην τελειώσουν ποτέ λόγω λάθος επιλογής. 
    Στο 85' ο Μωραΐτης σε μία προσωπική του ενέργεια θα κάνει το σουτ με το αριστερό από τη δεξιά πλευρά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα πεταχτεί στο παραθυράκι να διώξει σε κορνερ.
   Στο 88΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ Αρχαγγέλου, όταν οι αμυντικοί μας θα διώξουν τελευταία στιγμή τη μπάλα πριν πλασάρει τον Καταγή αντίπαλος επιθετικός.
   Τελευταία ευκαιρία για το 4ο γκολ ήρθε με τον Περιστέρη στο 91 να δοκιμάζει ένα καλό σουτ από τη γραμμή της περιοχής αλλά τον τεματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.   
    Η γκρίνια συνεχίστηκε και μετά τη λήξη με τους επιθετικούς να ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο και μέσα σε αυτά να λέγονται και διάφορες χοντρές κουβέντες.
   Τι να πει κανείς...
   Εμένα μου μάθανε μικρό, ότι "Η ομόνοια χτίζει σπίτια κι η διχόνοια τα γκρεμίζει..." Αυτό έχω στο νου μου πάντα και ελπίζω να το βάλουν και οι λοιποί ταραξίες στο δικό τους νου αν θέλουμε να υπάρχει αυτή η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ περαιτέρω στα τραγικά που είδαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί.
   Επόμενη αγωνιστική στην Πλαγιά με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Αμβρακικό.

 Αποτελέσματα 9ης Αγωνιστικής
ΚΑΝΑΛΑΚΙ - ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ 0-1
ΑΠ.ΠΑΡΓΑΣ - ΜΥΤΙΚΑΣ 1-1
ΑΡΗΣ ΠΡ. - ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1-4
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - Α.Ο ΠΛΑΓΙΑΣ 3-3
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ - ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 0-2
ΒΟΝΙΤΣΑ - ΛΟΥΡΟΣ 3-1
ΩΡΩΠΟΣ - ΚΑΝΑΛΙ 5-1
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 0-3α.α.


   
Βαθμολογία(Σε 9 Αγώνες)
1. ΒΟΝΙΤΣΑ                        23
2. ΚΑΝΑΛΑΚΙ                    22
3. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ          22
4. ΕΛΠΙΔΕΣ /ΟΔΥΣΣΕΑΣ  19
5. Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ              17
6. ΑΠ. ΠΑΡΓΑΣ                 16
7. ΩΡΩΠΟΣ                       16
8. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ              15
9. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ        14
10. ΛΟΥΡΟΣ                      11
11. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ            10
12. ΚΑΝΑΛΙ                        6
13. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ     6
15. ΑΡΗΣ ΠΡ.                      0

16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ -




 Επόμενη Αγωνιστική
 ΑΠ. ΠΑΡΓΑΣ - ΚΑΝΑΛΑΚΙ
ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΡ.
ΜΥΤΙΚΑΣ - ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ - ΩΡΩΠΟΣ
ΛΟΥΡΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 α.α.
ΚΑΝΑΛΙ - ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου