Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη νίκη για τον ΑΟ Πλαγιάς. Συνέτριψε με 6-0 τη Δόξα Ωρωπού!!!

   Καταιγιστικός ο ΑΟ Πλαγιάς εναντίον της Δόξας Ωρωπού για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Πρέβεζας Λευκάδας, με το σκορ να γράφει 6-0 στη λήξη του αγώνα. Σκορ που δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του ΑΟ Πλαγιάς, δεδομένης της αξίας της ομάδας του Ωρωπού. Όμως δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια σε αυτό που εξελίχθηκε μέσα στο γήπεδο τη σημερινή μέρα και να πει ότι το σκορ είναι πλασματικό ή ότι η ομάδα μας δεν έφτασε δίκαια σε αυτό το θρίαμβο. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς, η Πλαγιά έχασε αμέτρητες ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα που ήταν πραγματικά ένας επιθετικός μονόλογος και μια διαρκή απειλή για την εστία της Δόξας. Μια πραγματικά μεγάλη νίκη με τρομερή απόδοση που οι παίκτες μας, ο προπονητής, αλλά και όσοι παρακολούθησαν το ματς θα θυμούνται και θα χρησιμοποιούν σα μέτρο σύγκρισης και σαν παράδειγμα για τη συνέχεια.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του προέδρου της ΑΕΚ Αρχαγγέλου.
   Στα αγωνιστικά τώρα, ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με Καταγή - τον σκόρερ της προηγούμενης αγωνιστικής - κάτω απ' τα δοκάρια, Βερύκιο στην αριστερή και Καταγή Π. στη δεξιά πλευρά της άμυνας και κεντρικό δίδυμο Πανταζή και Κατσαβριά που επέστρεψε απ' τον τραυματισμό του. Τη γραμμή του κέντρου επάνδρωσαν οι Παξινός(C), Μωραΐτης Γ. Μωραΐτης Β., με Περιστέρη στη δεξιά πλευρά και Φραγκολιό αριστερά αντίστοιχα. Μοναδικός προωθημένος όπως πάντα ο Σταμουλάκης.
  Με το εναρκτήριο λάκτισμα κάθε παίκτης της ομάδας μας είχε ένα πράγμα στο νου του και ίσως σε αυτό να οφείλεται η σημερινή επιτυχία. Ότι η ομάδα της Δόξας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και για να την κερδίσει κανείς πρέπει να κοπιάσει, να ιδρώσει και να φτύσει αίμα. Έτσι λοιπόν οι παίκτες μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρωτοφανή σοβαρότητα, με πάθος και θέληση, έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, τη νίκη. Από το πρώτο κιόλας λεπτό η πίεση σε όλες τις γραμμές, σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου, φάνηκε να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους που έχαναν εύκολα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επιθετικούς μας να πλησιάζουν κάθε λεπτό και πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
   Φτάνοντας στο 15ο λεπτό, η ομάδα μας είχε χάσει δυο καλές, πανομοιότυπες σχεδόν ευκαιρίες, με το Σταμουλάκη να κινείται στα νώτα της αντίπαλης άμυνας έπειτα από πάσες του Φραγκολιού στο 9' και Μωραΐτη Β. στο 15', να δοκιμάζει το σουτ που όμως κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις ψηλά, πάνω από τα δοκάρια. Η Δόξα από την πλευρά της δεν κατάφερε και πολλά πράγματα μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς η άριστη λειτουργεία της άμυνας αλλά και της κεντρικής γραμμής του ΑΟ Πλαγιάς δεν έδωσαν πολλά περιθώρια. Προσπάθησε χωρίς να καταφέρει να πατήσει την περιοχή μας, να απειλήσει είτε από μακριά με εκτελέσεις φάουλ, είτε με κάποιο κόρνερ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
   Στο 16ο λεπτό η ομάδα μας κέρδισε ένα φάουλ από την αριστερή πλευρά λίγο μπροστά από το κέντρο. Ανέλαβε να εκτελεσει ο Καταγής Π. που με δύναμη έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι της εστίας της Δόξας. Ο Μωραΐτης Γ. που ερχόταν από πίσω και σχεδόν χωρίς αντίπαλο θα βρεθεί στην πορεία της και με δυνατή κεφαλιά θα καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας έτσι το προβάδισμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 1-0 για τον ΑΟ Πλαγιάς.
   Στη συνέχεια ανέλαβε να ταλαιπωρησει τους αντιπάλους ο μικρός Περιστέρης, πράγμα που φαίνεται πως δεν διασκεδάζει μόνο τους φιλάθλους αλλά και τον ίδιο. Έτσι μετά από πάσα του Μωραΐτη στο19' θα βρεθεί πλάγια στη γραμμή της περιοχής, θα περάσει τον αντίπαλο αμυντικό και πάνω σχεδόν από τη γραμμή του άουτ θα δοκιμάσει ένα φιλόδοξο σουτ, που όμως θα εξουδετερωσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στη συνέχεια και πάλι ο Περιστερης θα βρεθεί στην ίδια θέση, αφότου πρώτα έκλεψε τη μπάλα έπειτα από μεγάλη επιμονή, θα συνεχίσει πάνω στη γραμμή περνώντας όποιον βρει μπροστά του αλλά για δεύτερη φορά το σουτ θα σταματήσει πάνω στον τερματοφύλακα.
   Ότι δεν κατάφερε ο Περιστέρης όμως σε αυτές τις δύο φάσεις θα το καταφέρει ο άλλος μικρός του ΑΟ Πλαγιάς, ο Φραγκολιός. Ο Μωραΐτης Β. κινούμενος από την αριστερή πλευρά στο 21ο λεπτό έπειτα από αντεπίθεση, θα κάνει σέντρα ακριβείας στον Φραγκολιό που βρισκόταν μόνος του στο πέναλτι, κι εκείνος προ του τερματοφύλακα, με κεφαλιά, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 2-0 για την ομάδα μας.
   Στη συνέχεια η Δόξα έδειξε να ανεβαίνει λίγο, άρχισε να μετριάζει τα λάθη της, άρχισε να προσπαθεί να ξυπνήσει από το λήθαργο που φαίνεται πως βρισκόταν μέχρι αυτό το χρονικό σημείο και έχασε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει στο 29ο λεπτό. Μετά από μια οργανωμένη επίθεση η άμυνά μας θα βρεθεί εκτεθημένη στους αντιπάλους, με την μπάλα όμως να κινείται κάθετα προς την εστία μας και χωρίς κάτοχο στη γραμμή της περιοχής, αλλά με αρκετούς διεκδικητές παίκτες της Δόξας. Ο Καταγής που είδε τον κίνδυνο να πλησιάζει πετάχτηκε από την εστία του, 'εδιωξε σε πρώτο χρόνο εκτός περιοχής τη μπάλα αλλά συνέχισε σε ρόλο αμυντικού να βγαίνει προς τα έξω. Η μπάλα βρέθηκε σε αντίπαλο που δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Καταγής βρέθηκε μπροστά του αποκρούοντας τη μπάλα με το στήθος. Ο διαιτητής σφύρηξε φάουλ γεγονός που εξόργισε τον Καταγή, αλλά το μόνο που κατάφερε με τις φωνές ήταν να πάρει την κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια εκτελέστηκε άψογα το φάουλ από τους αντιπάλους με την μπάλα να βρίσκεται σε τροχιά τέρματος, αλλά ο Καταγής που δεν λογαριάζει από τροχιές και νόμους της φυσικής, πετάχτηκε στη δεξιά πλευρά του, σχεδόν πάνω στο κάθετο δοκάρι και κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
   Το υπόλοιπο του ημιχρόνου παίχτηκε ως επί το πλείστον στο χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να δείχνουν σημάδια κόπωσης από τους ξέφρενους ρυθμούς του πρώτου μισάωρου. Η Δόξα αν και έβαζε κάτω τη μπάλα και έβγαινε κοντά στης περιοχή του ΑΟ Πλαγιάς, πάντα η τελική πάσα ήταν λανθασμένη ή η πολύ καλή λειτουργία της άμυνάς μας σήμερα δεν άφηνε περιθώρια. 
   Στο 45+ όμως ο ΑΟ Πλαγιάς θα κλείσει το καλύτερο ημίχρονο των τελευταίων αγώνων με μια ακόμα ευκαιρία για γκολ. Ο Περιστέρης θα βρει με κάθετη μπαλιά τον Μωραΐτη Β. που θα δοκιμάσει να πλασάρει αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας θα διώξει αποακρύνοντας και πάλι τον κίνδυνο.
   Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας μπήκε και πάλι δυνατά μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον αντίπαλο που προσπαθούσε ανορθόδοξα να πατήσει περιοχή. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας σε αυτό τον αγώνα ήταν για σεμινάριο και ξεκινούσε από τον τελευταίο επιθετικό μέχρι τον τερματοφύλακα. Το 2-0 όμως είναι εύθραυστο και κάποιο γκολ της ομάδας του Ωρωπού θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην ψυχολογία της ομάδας και να πλημμυρίσει με άγχος τους παίκτες μας. Γι' αυτό και ο ΑΟ Πλαγιάς δεν προσπάθησε να κρατήσει το σκορ στο 2-0 και σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκε πίσω. Με τον Κωσταράκη από τον πάγκο να ενθαρρύνει τις προσπάθειες  επιθετικές και αμυντικές η ομάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο.
   Έτσι όπως και στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, την πρώτη ευκαιρία την έχασε ο Σταμουλάκης στο 50' όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ. 
   Στο 61ό λεπτό, σειρά πήρε ο Περιστέρης. Ο Μωραΐτης Β. που κινούνταν στο κέντρο θα βγάλει μοναδική διαγώνια μπαλιά, ο Περιστέρης θα βρεθεί τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα θα ξυρίσει το οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει άουτ. Στη συνέχεια και πάλι ο Περιστέρης που φαίνεται πως εξοργίστηκε με αυτή την αστοχία του μέχρι εκείνο το σημείο θα κινηθεί από την αριστερή πλευρά, θα μπει στην περιοχή, θα ντριμπλάρει τον αντίπαλο αμυντικό που στη συνέχεια θα τον ανατρέψει. Χωρίς να διστάσει θα ζητήσει να εκτελέσει αυτός το πέναλντι γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το αποτέλεσμα. Και έτσι έγινε. Η μπάλα στήθηκε, ο μικρός πήρε φόρα και έστειλε τον τερματοφύλακα που μέχρι εκείνη τη στιγμή του στερούσε το γκολ στην άλλη πλευρά και την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, στο 66'.
   Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Δόξα παρέδωσε τα όπλα μην μπορώντας να κάνει τίποτα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ο ΑΟ Πλαγιάς από την άλλη συνέχισε σαν να ήταν ακόμα το σκορ στο 0-0. 
   Φτάνοντας στο 75' ο Μωραΐτης Β. -mvp κατά πολλούς στη σημερινή αναμέτρηση- θα ξεφύγει από τους αντιπάλους του και φτάνοντας στη δεξιά πλευρά έξω από τη μεγάλη περιοχή, θα κάνει τη σέντρα. Ο Σταμουλάκης που ήταν ώρα να σπάσει και για εκείνον το ρόδι, θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά θα κάνει το 4-0.
   Στο 81ο λεπτό και πάλι ο Σταμουλάκης βρισκόμενος έξω από τη μεγάλη περιοχή, θα δοκιμάσει το σουτ προ των αμυντικών και η μπάλα δυνατά και συρτά θα καταλήξει για 5η φορά στα δίχτυα της Δόξας Ωρωπού.
   Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μωραΐτης Β. που μέχρι εκείνη την ώρα δημιουργούσε. Έπειτα από μεγάλη μπαλιά του τερματοφύλακα θα κατεβάσει λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, θα κάνει το ένα-δύο με τον Σταμουλάκη σε ρυθμούς προπόνησης και χωρίς σχεδόν καμία πίεση, και θα βρεθεί από τη δεξιά πλευρά. Από εκεί θα δοκιμάσει ένα ένα δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία και γράφοντας το τελικό 6-0.


 
Βίντεο από το πέναλντι (3-0) του Περιστέρη, από τον Γιάννη Παξινό.

   Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας που έφτασε τους 7 βαθμούς σε 3 αγώνες. Δεν χωράνε άλλα λόγια.
   Επόμενος αγώνας στο Σύβρο Λευκάδας με αντίπαλο τη Βασιλική. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

    Το ΔΣ και η ομαδα του ΑΟ Πλαγιάς εκφράζουν τα θερμα τους συλλυπητήρια στην οικογενεια και την ομάδα του προέδρου της ΑΕΚ Αρχαγγέλου Θεόδωρου Χαΐδου.

Φωτογραφία: Στέλιος Παξινός.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  5-1
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  6-0
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ  3-0
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  1-1
Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 2-2
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ  ΠΑΡΓΑΣ 0-4
ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ αναβλήθηκε
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 αα

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 3 αγωνες
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  9
2. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ  7
3. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ  7
4. Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ  7
5. ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ 6
6.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  5
7. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 5
8. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ   4
9. Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ  4
10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ  4
11.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  3
12.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 2
13.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ  1
14. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
15.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 0
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου