Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ισοπαλία ο ΑΟ Πλαγιάς με τους Σφακιώτες για τη 2η αγωνιστική.

   Δεύτερη αγωνιστική σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου για το πρωταθλημα της Α' κατηγορίας Πρεβεζας-Λευκάδας και η ομάδα μας ταξίδεψε στη γειτονική Λευκάδα και στους Σφακιώτες για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.
φωτό  https://www.facebook.com/Passsfakioton?fref=ts
   Ο προπονητής Νίκος Κωσταράκης είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες που αποτελούν το βασικό κορμό της ομάδας, με μοναδική εξαίρεση τον Κατσαβριά που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Έτσι ξεκίνησε με Καταγή κάτω από τα γκολπόστ, Βερύκιο και Κοκκόλη ακραία μπακ και αμυντικό δίδυμο Πανταζή και Καταγή Π. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Παξινός(C) οι αδερφοί Μωραΐτη, δεξιά Φραγκολιός, αριστερά Περιστέρης και μοναδικός προωθημένος ο Σταμουλάκης.
   Ξεκινώντας το ματς, η ομάδα μας βρήκε απέναντί της ένα νεανικό σύνολο που όμως δεν υστερούσε καθόλου σε δύναμη και τσαγανό να το πούμε ποδοσφαιρικά, οσο και σε ταλέντο. Έτσι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι οι παίκτες και των δύο ομάδωνπρέπει πραγματικά να αποθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκδικήσουν τη νίκη. Η ομάδα των Σφακιωτών φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες της πήγαιναν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επιθετικούς της να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά στα κερέ της ομάδας μας. Οι παίκτες μας από την άλλη  έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το ρυθμό, να μην έχουν κατοχή μπάλας και να κάνουν συχνά λάθη.
    Παιχνίδι κέντρου ως επί το πλείστον στα πρώτα είκοσι λεπτά, με τους Σφακιώτες να πιέζουν για να μπουν μπροστά στο σκορ και αυτό φάνηκε και από τα τρία κόρνερ που κέρδισαν μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Το κακό πρόσωπο του ΑΟ Πλαγιάς και η νωχελικότητα φάνηκαν σε αυτές τις στημένες φάσεις με τους παίκτες μας να μην μπορούν να διώξουν απλά και μόνο τη μπάλα από την περιοχή δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τον Καταγή. Ευτυχώς για την ομάδα μας όμως οι αντίπαλοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή στο τελείωμα της φάσης και έτσι δεν κατάφεραν κάτι το ουσιαστικό.
   Πρώτη καλή ευκαιρία για γκόλ ήρθε από την πλευρά των Σφακιωτών στο 23' όταν έπειτα από μια βαθιά μπαλιά, ο Παξινός που βρέθηκε σε ρόλο κεντρικού αμυντικού θα προσπαθήσει να γυρίσει με αδύναμε κεφαλιά την μπάλα στο τέρμα αλλά αντίπαλος επιθετικός θα προλάβει τον Καταγη, θα πλασάρει από πάνω και η μπάλα θα καταλήξει μόλις άουτ. Δεύτερη καλή φάση στο 27' όταν ο επιθετικός των Σφακιωτών Λάζαρης έπειτα από κάθετη πάσα αυτή τη φορά, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έναντι των αμυντικών αλλά δεν κατάφερε να κοντρολάρει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο Καταγής να βγει και να μπλοκάρει. 
   Κάθε επιθετική προσπάθεια των Σφακιωτών σε εκείνο το σημείο μύριζε γκολ. Ήταν θέμα χρόνου να επιτευχθεί λοιπόν και να πάρει κεφάλι στο σκορ η γηπεδούχος. Έτσι, στο 30ό περίπου λεπτό η άμυνα που συνέχισε να παραπέει βρέθηκε εκτεθειμένη σε άλλη μια κάθετη πάσα που είχε αποδέκτη αυτή τη φορά τον Σταματέλο . Εκείνος με πλάτη και χωρίς να καθυστερήσει θα κάνει με μία την πάσα στον κενό χώρο για τον Λάζαρη που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του. Ο Λάζαρης έτσι θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας και χωρίς καμία δυσκολία θα πλασάρει τον Καταγή ανοίγοντας έτσι το σκορ και βάζοντας φωτιά στην εξέδρα που έσφιζε από φιλάθλους των Σφακιωτών.
   Από 'κει και πέρα και έπειτα από αυτό το χαστούκι η ομάδα μας έδειξε να ξυπνάει. Οι παίκτες έσφιξαν τα δόντια τους και άρχισαν σιγά σιγά να κερδίσουν μονομαχίες στην περιοχή του κέντρου, να ελαττώνουν τα λάθη και να προσπαθούν να βγουν μπροστά με αξιώσεις. Πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 35' όταν ο Φραγκολιός βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση από τη δεξιά πλευρά διαγώνια προς το τέρμα αλλά δεν δοκίμασε το σουτ, ούτε προσπάθησε να μπει κατά μέτωπο. Προτίμησε να κάνει μια παράλληλη σέντρα που εξουδετερώθηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς.
   Στη συνέχεια και έπειτα από πάσα του Περιστέρη που ίσως ήταν η μοναδική θετική του ενέργεια σε ολόκληρο τον αγώνα, ο Μωραΐτης Β. θα βρεθεί τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά θα πλασάρει πάνω στα πόδια του χάνοντας μοναδική ευκαιρία για ισοφαριση στο 37'. Επόμενη φάση με τον Σταμουλάκη να κινείται από αριστερά μέσα στην περιοχή και να δοκιμάζει αριστερό σουτ που θα αποκρούσει ο πολύ καλός σήμερα τερματοφύλακας των Σφακιωτών.  
   Η κορυφαία ευκαιρία όμως για ισοφάριση έγινε στο 43ο λεπτό, όταν ο Μωραΐτης Β. κάνοντας μια κούρσα από δεξιά θα σεντράρει, ο Σταμουλάκης θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι μπροστά απ' όλους και εξ επαφής θα κάνει την καρφωτή κεφαλιά όχι όμως όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα αντί να καρφωθεί στο πλεκτό να χτυπήσει κάτω και στην επιστροφή να καταλήξει πάνω από τα δοκάρια.
   Έτσι η αντίδραση του ΑΟ Πλαγιάς, ο επιθετικός μονόλογος στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, με τον διαιτητή να στέλνει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε αρκετά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα κι από τις υποδείξεις του Κωσταράκη για τα τραγικά λάθη που μας έφεραν πίσω στο σκορ. Με μια αλλαγή στις τάξεις μας, τον Μπουρδάρα Ζ. έναντι του Βερύκιου, με τον Μπουρδάρα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κοκκόλη απέναντι στη θέση του Βερύκιου.
   Παιχνίδι κέντρου και πάλι στα πρώτα λεπτά του Β' ημιχρόνου, με μεταμορφωμένο Μωραΐτη Γ. που φάνταζε ατσάλινος στα ανασταλτικά όσο και επιθετικά του καθήκοντα. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες, κράτησε μπάλα και μοίρασε αμέτρητες πάσες.
   Η ομάδα των Σφακιωτών αν και προσπάθησε για την επίτευξη δεύτερου τέρματος, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Όλη-όλη η επιθετική της παρουσία ήταν κάποια σουτ εκτός περιοχής που είτε κατέληξαν άουτ είτε ο Καταγής μπλόκαρε χωρίς κόπο. Από την άλλη ο ΑΟ Πλαγιάς δεν σταμάτησε να κυνηγά το γκολ και την ισοφάριση σε κάνενα σημείο του αγώνα. Πίεζε καθ' όλη τη διάρκεια του υπολοιπόμενου χρόνου χωρίς όμως να μπορεί να καθηλώσει στην περιοχή την ομάδα των Σφακιωτών και χωρίς να βρίσκει διαδρόμους. 
   Μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση ήρθε από τον Μωραΐτη Γ. στο 67' όταν έγινε αποδέκτης μπαλιάς του αδερφού του Μωραΐτη Β. και με κεφαλιά προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι αλλά τελικά κατέληξε άουτ. Στο 70' 'εγινε δεύτερη αλλαγή για την ομάδα μας. Αποχώρισε ο Φραγκολιός δίνοντας τη θέση του στον Μπουρδάρα Δ.
   Το παιχνίδι του κέντρου συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου με την ομάδα μας να έχει κάποια επιθετικά ξεσπάσματα και από την άλλη πλευρά την ομάδα των Σφακιωτών να προσπαθεί να κρατήσει το εύθραυστο 1-0 που θα της έδινε τους 3 βαθμούς της νίκης. Με κλειστούς τους διαδρόμους η άμυνα των Σφακιωτών έδειχνε απροσπέλαστη, μη δίνοντας την ευκαιρία στους επιθετικούς μας να πατήσουν περιοχή. Έτσι οι προσπάθεις γίνονταν απ' τα πλάγια με σέντρες και την ελπίδα για κάποια κεφαλιά. Και πάλι όμως η άμυνα των Σφακιωτών κατάφερε να βγει αλώβητη για όλη την κανονική διάρκεια του αγώνα.
   Ο αγώνας όμως όπως γνωρίζουμε λήγει όταν σφυρίξει ο διαιτητής και οι παίκτες μας το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που στις καθυστερήσεις γκρεμίστηκε όλοκληρο το κτίσμα του 90λέπτου. Αυτή τη φορά όμως η ψυχρολουσία ήρθε για την ομάδα των Σφακιωτών. Έπειτα από μια μίνι πολιορκία στα καρέ των αντιπάλων και έπειτα από αλεπάλληλες διακοπές λόγω τραυματισμών και αλλαγών, η ομάδα μας κέρδισε ένα κόρνερ. Ο Περιστέρης εκτέλεσε και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε τερματοφύλακας της ομάδας μας Καταγής που δεν υπήρχε πλέον λόγος να φυλάει την εστία του. Ο Καταγής βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και της έδωσε πορεία προς το τέρμα. Η μπάλα κόντραρε σε κάποιον αμυντικό κλέβοντας τις ελπίδες του αντίπαλου τερματοφύλακα για κάποια επέμβαση και τελικά κατέληξε στα δίχτυα. Οι παίκτες της ομάδας μας πανηγύρισαν έξαλλα την ισοφάριση με πρωτοστάτη τον Καταγή που δεν σταμάτησε ούτε στα αποδυτήρια. Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη δικαιώνοντας τις προσπάθειες και τους κόπους των παικτών μας για την απόκτηση ενός πολύτιμου βαθμού.
   Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην ομάδα των Σφακιωτών και να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία. Εκ μέρους του προπονητή και των παικτών. Επόμενη αγωνιστική στην Πλαγιά με αντίπαλο τη Δόξα Ωρωπού. 
   ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ – ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  0-2
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ  1-1
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ  0-0
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ  1-1
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ - ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  0-0
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ 0-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ  0-2
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 0-3α.α.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 2 ΑΓΩΝΕΣ)
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  6  5-0
2.ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   6  3-0
3.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  4    6-1     
4.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ  4   6-3
5.ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ   4   4-1
6.ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   4   2-0
7.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ   4  1-0
8.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  4   3-1                     
9.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ   3   4-5
10.ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ   3   1-1     
11.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ   1  3-6
12.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ   1  0-1                   
 13.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ   0  0-4                     
14.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   0  0-4                                          
15.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ  0  0-4
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  αποχώρησε από το πρωτάθλημα

2 σχόλια:

  1. Φίλε συγχαρητήρια, επειδή ήμουν στο γήπεδο διαπιστώνω ότι το ρεπορτάζ σου είναι απόλυτα αντικειμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να' σαι καλά φίλε μου. Ευχαριστώ. Αν κάνω και κανένα λάθος καμιά φορά είναι γιατί οι βοήθειες είναι ελάχιστες και η μνήμη... δεν τα συγκρατεί όλα. Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή