Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ήττα του ΑΟ Πλαγιάς στο ντέρμπυ κορυφής, με αντίπαλο τον Αχέρων Καναλακίου. Αποτέλεσμα 0-1.


   Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η ομάδα μας στο ντέρμπυ κορυφής για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πρέβεζας-Λευκάδας. Μια ήττα που αφήνει την ομάδα μας μια θέση πίσω στην κατάταξη και ισοβαθμεί πλέον στην τρίτη θέση με την ομάδα του Νυδριού και τον Παλλευκάδιο. 
   Πρώτη ήττα για τον ΑΟ Πλαγιάς και στους αγώνες στου στην ΕΠΣ Π-Λ καθότι την περσυνή χρονιά δεν ηττήθηκε. Ένα μεγάλο σερί σταματά εδώ, έπειτα από έναν και παραπάνω χρόνο, γεγονός που ίσως στεναχωρεί όλους μας μιας και ξεσυνηθίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο στις μεγάλες κατηγορίες και το όφελος από αυτή την ήττα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο πείσμα και προσπάθεια για τη συνέχεια. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
   Στα του παιχνιδιού τώρα, παίχτηκε μέτριο ποδόσφαιρο με ελάχιστες φάσεις και ευκαιρίες, με δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δυο πλευρές, με πάθος και δύναμη. Οι 22 που αγωνίστηκαν είναι:

ΑΟ Πλαγιάς (Κωσταράκης): Καταγής, Κοκόλης, Βερύκιος (79' Μπουρδάρας), Πανταζής, Κατσαβρίας, Παξινός, Περιστέρης, Μωραϊτης Ι., Σταμουλάκης, Μωραϊτης Β., Φραγκολιός

Αχέρων Καναλακίου (Βέκιος): Μπάμπης, Τσουγκάρης, Νόνας (54' Παλάντζας), Κολιός, Παπαδόπουλος Γ., Δράκος, Λουκούμης, Βέκιος (40' Ευθυμίου), Κώστας, Παπαδόπουλος Δ., Στάικος (73' Κόφσα).

Το 0-1
  Με την έναρξη του αγώνα ο προτοπόρος Αχέρων έδειξε τις διαθέσεις του καθώς άρχισε να κερδίζει έδαφος και να πιέζει ψηλά. Η ομάδα μας έκανε για άλλη μια φορά μέτριο ξεκίνημα και αυτό που δεν έγινε στα πρώτα λεπτά του αγώνα τον Λούρο, έγινε σήμερα που τύχη βρισκόταν στην αντίπερα όχθη. Έτσι, μόλις στο 7ο λεπτό η ομάδα του Αχέρωντα πάγωσε το γήπεδο καθώς προηγήθηκε από ένα μακρυνό σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στην προηγούμενη φάση ο Σταμουλάκης έχασε την μπάλα στο κέντρο και έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη του Αχέρωντα Παπαδόπουλο Δ. να σουτάρει από καλή θέση προς την εστία, αλλά ο Καταγής έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο ίδιος παίκτης θα βρεθεί αφύλακτος λίγο έξω από την περιοχή και έπειτα από την εκτέλεση-πάσα του Τσουγκάρη θα δοκιμάσει απ' ευθείας σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα ξεγελάσει τον Καταγή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 0-1.
   Στη συνέχεια ο ΑΟ Πλαγιάς και βρισκόμενος πίσω στο σκορ θα προσπαθήσει να απαντήσει επίσης από κόρνερ, αλλά την κεφαλιά του Φραγκολιού θα μπλοκάρει ο πολύ σταθερός τερματοφύλακας του Αχέρωντα, ο Μπάμπης!! (Όχι ο Σουγιάς!)
   Στο 23ο λεπτό το Καναλάκι λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, έπειτα από σουτ το Βέκκιου και με τον Καταγή εξουδετερωμένο, αλλά ο Πανταζής που βρέθηκε στη γραμμή του τέρματος θα προλάβει να απομακρύνει.
   Σε όλο αυτό το διάστημα το παιγνίδι παιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου, με τον ΑΟ Πλαγιάς να πιέζει και να έχει ελαφρώς περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά να μη βρίσκει διαδρόμους και κυρίως να μην έχει καθαρό μυαλό ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι ουσιαστικό.
Ο Τσουγκάρης διώχνει προ του Σταμουλάκη.
   Στο 34' η ομάδα μας έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για ισοφάριση όταν έπειτα από σέντρα του Περιστέρη στο δεύτερο δοκάρι, ο αμυντικός του Καναλακίου πρόλαβε με τα "μαλλιά" θα έλεγε κανείς να αλλάξει πορεία στην μπάλα που κατευθυνόταν στο κεφάλι του Σταμουλάκη.
   Δύο λεπτά μετά, στο 36' ο Μωραΐτης Β. μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε από αμυντικό αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι ο επιθετικός μας εκβίασε το πέναλντυ και του έδωσε την κίτρινη κάρτα.
   Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία, δείγμα του μέτριου ποδοσφαιρικά παιγνιδιού.
   Στην επαναφορά και πάλι ο Αχέρων μπήκε δυνατά και έκανε αισθητή την απειλή του στο 50ό λεπτό, όταν με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Λουκούμη η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καταγή. Γεγονός που ταρακούνησε τους παίκτες μας και τους έδωσε να καταλάβουν πως το δεύτερο γκολ μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή για τους αντιπάλους αν δεν προσπαθήσουν λίγο ακόμα. Πράγμα που έγινε και είχε σαν αποτέλεσμα την υπεροχή του ΑΟ Πλαγιάς σε κατοχή, αλλά δίχως καμιά ουσία και κανένα αποτέλεσμα. 
   Όλη η προσπάθεια του ΑΟ Πλαγιάς στο δεύτερο μέρος ήταν μια ακατάσχετη φλυαρία και ίσως αυτό να κόστισε την ήττα. Χωρίς καθαρό μυαλό, αλλά με τον χρόνο συνέχεια στο νου και με βιασύνη μήπως δεν προλάβουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, οι παίκτες μας δεν απέδωσαν τα συνηθισμένα, δεν δημιούργησαν, δεν έβαλαν κάτω τη μπάλα να παίξουν ποδόσφαιρο. 
   Οι αντίπαλοι από την άλλη καραδοκούσαν σε κάθε λάθος των παικτών μας και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά βρήκαν απέναντί τους μια σιδερένια και δυναμική άμυνα που δεν τους άφησε να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Καταγή.
   Η μοναδική φάση που αξίζει να σημειωθεί για την ομάδα μας στο δεύτερο μέρος είναι στο 69' όταν ο Φραγκολιός θα προσπαθήσει να περάσει αντίπαλο αμυντικό και η μπάλα θα βρει στο χέρι του. Οι παίκτες ζήτησαν πέναλντυ και σε αυτή τη φάση και επίσης όλοι οι φίλαθλοι του ΑΟ Πλαγιάς που βρέθηκαν στο γήπεδο για στηρίξουν την ομάδα και έδωσαν βροντερό παρόν.
   Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια και οι αντίπαλοι έδωσαν τα χέρια και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 του Νοέμβρη και το παιγνίδι Κυπέλλου!
   Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στον Αχέρων Καναλακίου και συγχαρητήτια για τη νίκη τους.
   Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και οι πάικτες του ΑΟ Πλαγιάς που κόπιασαν μες το γήπεδο αλλά και στους φιλάθλους που ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!
   Επόμενο παιγνίδι έξω με τον Μύτικα. Ας ελπίσουμε να φέρουμε βαθμούς στην επιστροφή από εκεί. Συνεχίζουμε δυνατά. 


Καταστεναχωρίσαμε και τον κόουτς με το αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα θα μας σκίσει και θα έχει και δίκιο!



              ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ης Αγωνιστικής

Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ  0-1
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ - ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  3-0
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ  2-0
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  0-5
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 0-5
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ  2-1
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 5-0
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  0-3 αα


         Βαθμολογία
 
1. ΚΑΝΑΛΑΚΙ 18
2. ΒΟΝΙΤΣΑ 14
3. ΠΛΑΓΙΑ 13
4. ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ 13
5. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 13
6. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 11
7. ΑΠ ΠΑΡΓΑΣ 10
8. ΩΡΩΠΟΣ 10
9. ΛΟΥΡΟΣ 10
10. ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 8
11. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 5
12. ΜΥΤΙΚΑΣ 4
13. ΒΑΣΙΛΙΚΗ 3
14. ΚΑΝΑΛΙ 3
15. ΑΡΗ ΠΡ. 0
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ - See more at: http://lefkadasportnews.gr/index.php?menu_id=1&option=1&a_id=2750#sthash.SRUgNKrE.dpuf
1. ΚΑΝΑΛΑΚΙ 18
2. ΒΟΝΙΤΣΑ 14
3. ΠΛΑΓΙΑ 13
4. ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ 13
5. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 13
6. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 11
7. ΑΠ ΠΑΡΓΑΣ 10
8. ΩΡΩΠΟΣ 10
9. ΛΟΥΡΟΣ 10
10. ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 8
11. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 5
12. ΜΥΤΙΚΑΣ 4
13. ΒΑΣΙΛΙΚΗ 3
14. ΚΑΝΑΛΙ 3
15. ΑΡΗ ΠΡ. 0
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ - See more at: http://lefkadasportnews.gr/index.php?menu_id=1&option=1&a_id=2750#sthash.SRUgNKrE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου