Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΑΟ Πλαγιάς πρωταθλητής!

φωτό: Βαγγέλης Τσερές

     Ο ΑΟ Πλαγιάς εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, χθες Κυριακή, στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής με αντίπαλο το Μεγανήσι. Τελικό αποτέλεσμα 2-1 με αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αλλά και μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κέφι. Ο λόγος μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι είναι η εξασφάλιση του πρωταθλήματος και η αναμονή της στέψης. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και μένουν ακόμα 2 αγώνες για το τέλος, οπότε, λογική κατά πολλούς η χαλάρωση της ομάδας. Ένα γκολ για κάθε ημίχρονο, με το Μωραΐτη Β. να κεραυνοβολεί με κάθε τρόπο.

     Χωρίς πολλά λόγια, η ομάδα μας μπήκε νωθρά στο γήπεδο, και δημιούργησε ευκαιρία μόλις στο 20ό λεπτό, όταν ο Μωραΐτης Γ. από δεξιά  έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο αντίπαλος αμυντικός πετάχτηκε μπρος από τον Φραγκολιό και του πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα. Λίγα λεπτά μετά και σε ένα από τα πολλά κόρνερ που εκτέλεσε η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο, ο Μωραΐτης Β. βρέθηκε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 1-0 στο 28ο λεπτό. Στο 30' και πάλι ο Μωραΐτης θα κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά με πολύ κόπο ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα αλλάξει την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Ο ΑΟ Πλαγιάς θα απειλήσει και πάλι σε στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Μωραΐτη Γ. αυτή τη φορά θα καταλήξει λίγο άουτ.
φωτό: Βαγγέλης Τσερές
      Το Μεγανήσι στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε να έχει το κουράγιο να βγει μπροστά, κάτι που άλλαξε όμως στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέβηκε λίγο ψηλότερα και προσπάθησε να βρει κενά, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Η μόνη καλή ευκαιρία ήταν ένα δυνατό χαμηλό σουτ από τα 40 μέτρα που όμως έδειξε να ελέγχει ο Καταγής και άφησε τη μπάλα να καταλήξει άουτ.
       Η ομάδα μας με μοναδική επιθετική αιχμή το Μωραΐτη Β, και εφόσον ο Σταμουλάκης παρέμεινε σιωπηλός μέχρι και την αντικατάστασή του, προσπάθησε και πέτυχε και δεύτερο γκολ, ενώ θα μπορούσε και περισσότερα. Ευκαιρίες χάθηκαν με τον Φραγκολιό να μην προλαβαίνει να κάνει το σουτ και ενώ βρισκόταν δύο μέτρα από το τέρμα, τον Μωραΐτη να σουτάρει δυο φορές με καλές προϋποθέσεις αλλά να βρίσκεται απέναντί του και πάλι ένας καλός τερματοφύλακας. 
φωτό: Βαγγέλης Τσερές
       Στο 77' όμως ο τερματοφύλακας έμεινε άγαλμα. Μαζί και οι αμυντικοί. Ο Μωραΐτης κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με το στήθος, την έφερε στο πόδι, γύρισε και έκανε το σουτ γράφοντας έτσι απλά το 2-0. Στη συνέχεια, και ενώ το Μεγανήσι φάνταζε αποτελειωμένο, στο 87ο λεπτό κέρδισε το τρίτο του κόρνερ στον αγώνα. Η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι, πέρασε από τον Βερύκιο, ο Καταγής έσπευσε αλλά και αυτός δεν κατάφερε να διώξει, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρεθεί πάνω στη γραμμή και μετά από ένα μπέρδεμα και κάποιες κόντρες, να καταλήξει στα δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 2-1.
      Μένουν λοιπόν δύο αγώνες για το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και η ομάδα μας καλείται συνεχίσει και να κρατήσει το αήττητο μέχρι το τέλος. Την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί εντός έδρας ο αναβληθέν αγώνας με την Καρυά (Τετάρτη 15:00) και θα γίνει η στέψη του πρωταθλητή.
      Τρίτη λοιπόν προπόνηση στις 16:30, αμέσως μετά συμβούλιο στα αποδυτήρια του γηπέδου με θέμα τη στέψη και τη χρονιά που πέρασε, και Τετάρτη αγώνας!! 
        Όλοι στο γήπεδο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου