Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

2-1 Ο ΑΟ Πλαγιάς την Καρυά, στον εξ αναβολής αγώνα.

   Αγώνας εναντίον της λάσπης ήταν το σημερινό ματς για τις δύο ομάδες, Πλαγιάς και Καρυάς, που αναγκάστηκαν να παίξουν το αναβληθέν παιγνίδι υπό χειρότερες συνθήκες έναντι αυτών της 19ης αγωνιστικής. Και εφόσον άρχισε ο αγώνας, οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν να προσφέρουν τα μέγιστα σε φίλαθλα και ποδοσφαιρικά πλαίσια. Το παιγνίδι είχε πάθος, δυνατές μονομαχίες, ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές και τέλος τρία γκολ. 
    Ο Νίκος Κωσταράκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους: 
Φωτό: Στάθης Ντελημάρης

                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Πανταζής
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8)  Μωραΐτης Γ.
                   9) Σταμουλακης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός

    H ομάδα μας μπήκε δυναμικά και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να φέρει το παιγνίδι έξω από την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να βρει χώρο για να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ. Κάτι που δεν τα κατάφερε, γιατί η Καρυά στα μετόπισθεν βρέθηκε προετοιμασμένη. Αποτέλεσμα, μία μόνο αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το 18' όταν ο Φραγκολιός βρέθηκε σε θέση για σουτ και το δοκίμασε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
    Στη συνέχεια η Καρυά άρχισε να στέκεται καλύτερα μες το γήπεδο και προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πατήσει περιοχή και να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Κάποια μακρινά σουτ, έδειξε να ελέγχει ο Καταγής που άρχισε κι αυτός σιγά σιγά να μπαίνει στο παιγνίδι.
   Στο 29ο λεπτό και ενώ η Πλαγιά προσπαθούσε με πλαγιοκοπήσεις να τρυπήσει την άμυνα της Καρυάς, ένα γέμισμα από τον Κατσαβριά που στην αρχή φάνηκε χαμένη μπαλιά λόγω του ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδειξε να ελέγχει, κατέληξε στο 1-0. Ο τερματοφύλακας βγήκε με φόρα  προ του Μωραΐτη Β. και γλιστρώντας έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με αποτέλεσμα το δεκάρι της ομάδας να κλέψει και να γράψει έτσι εύκολα το 1-0.
      Η ομάδα μας κυνήγησε και το δεύτερο γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να το πετύχει. Τη μία με τον Μωραΐτη Γ. που με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα και την άλλη με τον Περιστέρη που βρέθηκε μπροστά απ' την αντίπαλη εστία αλλά προσπάθησε με το στήθος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πράγμα πολύ δύσκολο για τον οποιοδήποτε. Αποτέλεσμα 1-0 για την Πλαγιά στο πρώτο ημίχρονο.
      Στο δεύτερο μέρος αν και η ομάδα μας πέτυχε και δεύτερο γκολ, δεν έδειξε να έχει συνέχεια, με αποτέλεσμα η Καρυά να περνάει στην αντεπίθεση πατώντας τώρα περιοχή αλλά και δημιουργώντας καλές ευκαιρίες, όπως και ένα γκολ.
Φωτό: Στάθης Ντελημάρης
     Στο 61ο λεπτό λοιπόν ο Σταμουλάκης βρέθηκε τετ α τετ με την αντίπαλη εστία αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Μην εγκαταλείποντας όμως τη φάση, κυνήγησε τη μπάλα προς τα αριστερά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα. Ο αρχηγός Παξινός που κινούνταν προς το τέρμα έγινε αποδέκτης της και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
      Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Καρυά είχε δοκιμάσει δύο σουτ από μακριά που κατέληξαν άουτ και έδειξε να παίζει πιο απελευθερωμένα. Κατέβασε την μπάλα σε αρκετές φάσεις και λίγο έλειψαν να κάνουν το κακό, αλλά ευτυχώς για την Πλαγιά, οι αμυντικοί της ομάδας κατάφεραν με καθαρό μυαλό να αποσοβήσουν όποιον κίνδυνο. 
   Στη συνέχεια, χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για το τρίτο γκολ της ομάδας μας, όταν ο Σταμουλάκης βγαίνοντας με τις ιδανικές προϋποθέσεις προς τα αντίπαλα καρέ, από την "καλή του τη μεριά", καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον καλύψει ο αμυντικός και να του πάρει τη μπάλα μέσα απ' τα πόδια. Ήταν και η τελευταία φάση του μιας και λίγα λεπτά μετά, στο 70', αντικαταστάθηκε από τον Μπουρδάρα.
       Από 'κει και πέρα οι παίκτες μας φαίνεται πως αρκέστηκαν στο ευάλωτο 2-0 και δεν κατάφεραν αν δείξουν το κάτι παραπάνω. Εκεί ανέλαβε το ρόλο του κυνηγού η Καρυά που άρχισε να γίνεται όλο και πιο απειλητική. Με στημένες μπάλες και επιστρατευμένη την πολύ καλή αεροπορία τους, με πλαγιοκοπήσεις και με τον έλεγχο του κέντρου για ένα μεγάλο διάστημα προσπάθησαν να μειώσουν. Και η προσπάθειά τους αυτή απέδωσε καρπούς στο 79'. Σε ένα φάουλ-κόρνερ ο Καταγής έκανε άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Καρυάς να κάνει την κεφαλιά προς το τέρμα. Ο Καταγής στην προσπάθειά του να διορθώσει αυτό το λάθος, θα καταφέρει να διώξει τη μπάλα προς στιγμήν αλλά όχι όπως θα ήθελε. Στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε παίκτης της Καρυάς και την έστειλε στο πλεκτό μειώνοντας έτσι σε 2-1. 
Φωτό: Στάθης Ντελημάρης
      Η Καρυά δε σταμάτησε όμως εκεί, με τον Πολίτη δημιουργό και εμπνευστή, πάλεψε για την ισοφάριση.  Δοκίμασε κάποια μακρινά σουτ, ενώ δε σταμάτησε να κρατά το κέντρο, να μοιράζει και να πιέζει. Κορυφαία ίσως στιγμή για την Καρυά, η φάση του 86', όταν ο σεντερφορ της Καρυάς κατέβασε μια μακρινή μπαλιά με το στήθος και δοκίμασε γυρίζοντας να κάνει το γκολ. Για καλή μας τύχη όμως, ο Καταγής βρέθηκε στο σωστό σημείο και μπλόκαρε τη μπάλα. 
     Μοναδική απειλή από την πλευρά μας, ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Μωραΐτη Β. στα τελευταία λεπτά που δεν έδειξε να ανησυχεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έτσι φτάσαμε στο 90+ και στο σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή. 
       Με το τέλος κι αυτού του αγώνα μένει το ματς της επόμενης Κυριακής, (όχι των Αποκρεών), με την ομάδα της Κατούνας στο αθλητικό κέντρο των Σφακιωτών. 90 λεπτά λοιπόν μας χωρίζουν από τη στέψη του πρωταθλητή. Γι' αυτό προσκαλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας να παρευρεθούν στον αγώνα και να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη μέρα για τον ΑΟ Πλαγιάς.




Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στάθη Ντελημάρη που μπήκε στον κόπο να στείλει τις παραπάνω φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου