Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δύο λεπτά ντέρμπι για τον ΑΟ Πλαγιάς. 0-4 μέσα στις Ελπίδες!

      Δύο λεπτά κράτησε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους πρωτοπόρους ΑΟ Πλαγιάς και Ελπίδες Νυδριού, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Βλυχού. Τα δύο πρώτα λεπτά του αγώνα  ήταν αυτά, όπου και το σκορ ήταν ισόπαλο στο 0-0. Από 'κει και πέρα ο ΑΟ Πλαγιάς, πετυχαίνοντας το 0-1, είχε πρωτοβουλίες κινήσεων, χαμένες ευκαιρίες, έλεγχο και κατοχή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που οι Ελπίδες πάτησαν περιοχή, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Κι αυτό οφείλεται στην εξαιρετική εμφάνιση του Καταγή που όταν χρειάστηκε έδωσε το παρόν και έφραξε κυριολεκτικά την εστία. Το κέντρο με τη επιστροφή των αδερφών Μωραΐτη αλλά και την έξοχη εμφάνιση του αρχηγού Παξινού, δεν έδωσε και πολλές ευκαιρίες στους αντιπάλους να κάνουν το παιγνίδι τους και συνάμα προσέφερε τα μέγιστα στον επιθετικό τομέα. Ο Σταμουλάκης στην κορυφή, ήταν αυτός που όλοι περιμένουμε να δούμε, με πολλά χιλιόμετρα και αρκετές προσπάθειες, με ενεργή συμμετοχή αν και σιώπησε για ένα μικρό διάστημα. Πίσω η άμυνα, με κορυφαίο τον Κοκόλη Γ. που πέτυχε και ένα από τα τέσσερα γκολ, στάθηκε άξια των ρεκόρ της, συνεχίζοντας το απαραβίαστο της εστίας για οκτακοσιοστό της δεύτερο λεπτό. Ναι, αυτό είναι το νούμερο αγαπητοί μας φίλοι και αναγνώστες, 802' λεπτά δίχως παραβίαση και μηδέν παθητικό στον δεύτερο γύρο. Όσο για την επίθεση που σκοράρει κατά κόρον, το 75 γκολ σε 18 αγώνες και το 4,2 γκολ ανά αγώνα, στέφει την ομάδα πρωταθλήτρια δικαίως.
      Πάμε να δούμε όμως τις σπουδαιότερες φάσεις και κυρίως τα γκολ, αλλά και τη σύνθεση της ομάδας κατά την έναρξη του αγώνα. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Νίκο Κωσταράκη οι 18 ετοιμοπόλεμοι που έδωσαν το παρόν στο Βλυχό, μπόρεσε να επιλέξει την ιδανική εντεκάδα για το ντέρμπι, ενισχύοντας την επιλογή του και με ένα γκολ από τον πάγκο την στιγμή που έπρεπε. Ο λόγος για τον Μπουρδάρα Ζώη που για άλλη μια φορά κλείδωσε με την σφραγίδα του τη νίκη. Οι έντεκα ήταν:




                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8)  Μωραΐτης Γ.
                   9) Σταμουλάκης
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός



      Όπως είπαμε πριν ακόμα καλά καλά παιχτεί ποδόσφαιρο και ζεσταθούν για τα καλά οι παίκτες και των δύο ομάδων, ο ΑΟ Πλαγιάς πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Σταμουλάκη να κάνει ένα διαγώνιο σουτ κεραυνό, καθώς κινούνταν στην δεξιά πλευρά και μέσα στην περιοχή. Έξοχη πάσα από το Φραγκολιό στη συγκεκριμένη φάση.
      Στη συνέχεια το Νυδρί έσφιξε τους διαδρόμους και απάντησε με δυναμισμό στο χώρο του κέντρου αλλά και στις μονομαχίες, πράγμα που σταμάτησε προς στιγμήν τους επιθετικούς μας, αλλά χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα από την πλευρά τους, πέραν του να διατηρήσουν αυτό το 0-1 εις βάρος τους. ΑΟ Πλαγιάς προσπάθησε σε εκείνο το σημείο να απειλήσει από τα πλάγια, αλλά σε δύο φάσεις οι σέντρες δεν έφτασαν στους αποδέκτες και έτσι δεν απείλησε ουσιαστικά.
       Η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Σταμουλάκης κινούμενος από αριστερά ξεπέρασε και τον τελευταίο αντίπαλο, αλλά προτίμησε να κάνει ο ίδιος το σουτ και όχι να σπάσει την μπάλα στο πέναλντι για τον Μωραΐτη Β που ερχόταν μόνος και θα μπορούσε να κάνε εύκολα το 0-2. Αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
      Οκτώ λεπτά αργότερα και στο 22' και πάλι ο Σταμουλάκης θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και ενώ η μπάλα βρισκόταν στον αέρα, στο ύψος του πέναλντι και δίχως κάτοχο, έπειτα από ασθενή απόκρουση του τεμρατοφύλακα. Ο Σταμουλάκης που θα μπορούσε και πάλι να δώσει πίσω την μπάλα επέλεξε να κάνει το ανάποδο ψαλιδάκι για ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ, αλλά δυστυχώς η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.
      Μετά από σχεδόν δέκα λεπτά, ήρθε επιτέλους το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας, δίνοντας βαθιές ανάσες ανακούφισης σε όλους, καθώς η δυστοκία εκείνου του διαστήματος φάνταζε κακό όνειρο που κινδύνευε να μετατραπεί σε εφιάλτης. Κι ο λυτρωτής αυτή τη φορά ήταν ο Κοκόλης Γ. όπως προαναφέραμε, που ξεκινώντας μία κούρσα από τα μετόπισθεν, βρέθηκε αποδέκτης στο δεύτερο δοκάρι της παράλληλης μπαλιάς που επιχείρησε από αριστερά ο Σταμουλάκης. Η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς, μπροστά από το τερματοφύλακα που δεν μπορούσε κάτι να κάνει από το να παρακολουθεί την τροχιά της, και κατέληξε  στο δεύτερο δοκάρι και στο πόδι του Κοκόλη. Εκείνος το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει, είναι να σπρώξει τη μπάλα στο πλεκτό και να πανηγυρίσει έξαλα αυτό το 0-2.
      Λίγα πράγματα συνέβησαν τη συνέχεια, με τον ΑΟ Πλαγιάς να έχει ελαφρύτερα τώρα πια τα πόδια και να παίζει παιγνίδι κατοχής, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στις Ελπίδες. Οι Ελπίδες που στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν με κάποια σουτ εκτός περιοχής αλλά και από στημένες φάσεις να απειλήσουν την εστία, αλλά χωρίς κίνδυνο για την εστία μας. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα μας να προηγείται 0-2 και να υπόσχεται εδραίωση του σκορ και της κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο.
       Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες προσπάθησαν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και μόλις στο 50' δημιούργησαν μια κλασσική ευκαιρία για γκολ, με τον επιθετικό από απόσταση αναπνοής να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, και αυτό λόγω σωτήριας επέμβασης του Καταγή. Λίγα λεπτά μετά ο Καταγής σε μια παρόμοια φάση θα διώξει τη μπάλα ενώ αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυα, αυτή τη φορά με τα πόδια και με υπερένταση, που ξέσπασε έπειτα στις γνωστές κραυγές του!

      Στο 57', σε μια κίνηση ματ, ο προπονητής του ΑΟ Πλαγιάς θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μπουρδάρα Ζώη, στη θέση του Μωραΐτη Γ. που πάλεψε μέχρις εσχάτων και είχε και μια κίτρινη στο ενεργητικό του, δίνοντας νέες ανάσες στα πνευμόνια του κέντρου. Πέντε λεπτά μετά ο νεοεισερχόμενος Μπουρδάρας θα πιάσει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Φραγκολιού, και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων για τρίτη φορά, κλειδώνοντας τη νίκη και τερματίζοντας τις "ελπίδες" των Ελπίδων. Κάπου εκεί οι αντίπαλοι κατέρρευσαν και αυτό φάνηκε περίτρανα στο τέταρτο γκολ που πέτυχε η ομάδα μας, κάπου δέκα λεπτά μετά.

      Ήταν το 67ο προς 68ο λεπτό, όταν ο Φραγκολιός έκλεψε τη μπάλα από τον αντίπαλο δεξιό οπισθοφύλακα, συνέκλινε προς το τέρμα και ενώ βρισκόταν στο πρώτο δοκάρι γύρισε την μπάλα στο πέναλντι και στον Μωραΐτη Β που περίμενε. Εκείνος σε μια έκρηξη ανιδιοτέλειας, αντί να κάνει το γκολ, έδωσε την μπάλα λίγο ακόμα αριστερά, εκεί που κινούνταν ο Περιστέρης. Εκείνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τρέχει και να μη φτάνει, πλάσαρε κάνοντας το 0-4 και κρυφογελώντας έδωσε το χέρι στον Μωραΐτη. Λίγα λεπτά μετά ήρθε και λήξη του αγώνα, που έφερε την ομάδα μας στους +10 από τους διώκτες της δεύτερης θέσης, δηλαδή από τις Ελπίδες Νυδριού. 
      Ο ΑΟ Πλαγιάς με μία ακόμα νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο, (την τρίτη άνοδο τα 5 τελευταία χρόνια), στην Α' κατηγορία Πρέβεζας-Λευκάδας. Επόμενος αγώνας ΑΟ Πλαγιάς-ΑΟ Καρυάς, στο γήπεδο της Πλαγιάς για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όλοι στο γήπεδο!!
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου