Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη και πάλι για τον ΑΟ Πλαγιάς. 1-6 το Μεγανήσι!



       Τη 10η νίκη σε 10 αγώνες πέτυχε ο ΑΟ Πλαγιάς εκτός έδρας, αυτή τη φορά με το Μεγανήσι.
Η ομάδα μας ταξίδεψε στο Βλυχό για να αντιμετωπίσει την ομάδα του ΠΑΣ Μεγανησίου για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας Λευκάδας, ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος. Όλα φάνταζαν λοιπόν εύκολα για αυτή την Κυριακή και απλά όλοι μας περιμέναμε να περάσει η μέρα για να δούμε την επόμενη. Η ομάδα όμως του Μεγανησίου είχε αντίθετη άποψη και προσπάθησε να κλέψει κάτι από τον αγώνα, την ώρα που περιμέναμε εμείς να έρθει μοναχό του. Όπως θα δούμε παρακάτω, το Μεγανήσι πίστεψε στην έκπληξη και προσπάθησε γι' αυτήν άσχετα με το αποτέλεσμα.
       Ας πάμε όμως στην έναρξη του παιγνιδιού και στα πλάνα του Κωσταράκη που επέλεξε εντεκάδα βγαλμένη από ντέρμπι. Ο Σταμουλάκης έμεινε στον πάγκο και προτιμήθηκε (δικαίως, εκ του αποτελέσματος και της παρουσίας) ο Μωραΐτης Γιάννης στη θέση του σέντερ φορ, ενώ σαν δεύτερο στόπερ αγωνίστηκε και πάλι ο Θωμάς Κοκόλης. Οι έντεκα ήταν:


                   1) Καταγής
                   2) Βερύκιος
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8) Μπουρδάρας Ζ
                   9) Μωραΐτης Γ.
                 10) Μωραΐτης Β.
                 11) Φραγκολιός

       Στη σέντρα λοιπόν και η ομάδα μας ξεκινά και πάλι για το διπλό και για τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως αποδείχτηκε το Μεγανήσι. Οι παίκτες μας μπήκανε νωθρά στο παιγνίδι κάτι που αντιλήφθηκαν οι αντίπαλοι και θέλησαν να το εκμεταλλευτούν. Όπως και έκαναν στη συνέχεια, εφόσον άρχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να πετύχουν κάποιο γκολ. Και το πέτυχαν στο 8ο λεπτό σε μια ξαφνική αντεπίθεση. Έγινε η βαθιά μπαλιά, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα με αποτέλεσμα να εκθέσουν τον τερματοφύλακα που βρέθηκε μοιραία μακριά από την εστία και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 υπέρ της γηπεδούχου. 1 - 0 λοιπόν μόλις στο 8ο λεπτό και όλοι έκπληκτοι παρακολουθούν το αουτσάϊντερ του αγώνα να πανηγυρίζει τον πρώτο του γκολ. 
       Ο ΑΟ Πλαγιάς όμως φαίνεται πως χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να συγκεντρωθεί στον αγώνα και να καταλάβει ότι η νίκη θα έρθει μόνο με κόπο. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας ήταν ο Μωραΐτης Γιάννης που με το πάθος, τη θέληση και την προσπάθειά του, συνεπήρε τους συμπαίκτες του για να τους οδηγήσει στη νίκη. Χρειάστηκε ακόμα να βάλει και το γκολ της ισοφάρισης ώστε να δείξει το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν. Σε ένα φάουλ του αδερφού του Μωραΐτη Β. εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα και με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 1-1 στο 20ό λεπτό.
Δημιουργός και σκόρερ πανηγυρίζουν το 1-2
        Από 'κει και πέρα όλα φάνταζαν πιο εύκολα, με τον ΑΟ Πλαγιάς να πιέζει αρκετά σε σχέση με το πρώτο εικοσάλεπτο. Κάποια μακρινά σουτ του Μωραΐτη Β εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, αλλά και μερικές προσπάθειες του Μωραΐτη Γ. δεν ευτύχησαν ώστε να γίνει το δεύτερο γκολ για την ομάδα. Σ' εκείνο το σημείο πήραν πρωτοβουλία οι μικροί της ομάδας, Φραγκολιός και Περιστέρης με τον πρώτο να κάνει την ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει. Ήταν μια φάση που δημιουργήθηκε στην δεξιά πλευρά όπως επιτίθετω η ομάδα μας, από διαγώνια πάσα του Μωραΐτη Β. Ο Φραγκολιός θα κοντρολάρει και θα κατεβάσει τη μπάλα λίγο πιο μπροστά, ώστε να κάνει την ασίστ (πάρ' το βάλ' το) στον Περιστέρη που βρισκόταν στην τροχιά της μπάλας. Μια επαφή, ένα άγγιγμα και όλοι θα δουν το 1 - 2 να γράφεται στο πίνακα του σκορ, ολική επαναφορά για τον ΑΟ Πλαγιάς μόλις στο 26ο λεπτό.
         Ο ΑΟ Πλαγιάς συνέχισε σε αυτό το τέμπο πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ, στην τρίτη απόπειρα του Μωραΐτη Β. να απειλήσει από μακριά. Αυτή τη φορά βρισκόμενος στον άξονα, θα δοκιμάσει ένα σουτ από τα 35 μέτρα, ένα ασύληπτο σουτ, που δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα που την είδε κυριολεκτικά να φεύγει μέσα από τα χέρια του. 1 - 3 στο 34ο λεπτό. Ο ΑΟ Πλαγιάς προσπάθησε να αυξήσει τη διαφορά τερμάτων μέχρι το ημίχρονο, χάνοντας την ευκαιρία με τον Φραγκολιό που πλάσαρε προ του τερματοφύλακα, αλλά οι αμυντικοί του Μεγανησίου έδιωξαν τη μπάλα πάνω από τη γραμμή.
         Στο δεύτερο μέρος η ομάδα φρεσκαρίστηκε με την είσοδο του Σταμουλάκη στην επίθεση και του Μπουρδάρα Δ. στην άμυνα. Η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με το Μεγανήσι να μη μπορεί να απειλήσει όπως στην έναρξη. 
         Μετά από αρκετές προσπάθειες και συνεχή πίεση, η ομάδα μας κατάφερε να ξαναβρεί δίχτυα, αυτή τη φορά με τον αρχηγό Παξινό Ν. Ο Περιστέρης εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, και ο Παξινός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία με αποτέλεσμα το 1 - 4, στο 61ο λεπτό.
Μωραΐτης Β. επί το έργον
         Στο υπόλοιπο του αγώνα και μέχρι το 85 τίποτα το αξιόλογο δε συνέβη. Ο ΑΟ Πλαγιάς συνέχιζε να έχει την κατοχή και να πιέζει και το Μεγανήσι από την πλευρά του, αμυνόταν και προσπαθούσε, πάντα χωρίς επιτυχία, να βγει μπροστά. Η τρίτη αλλαγή από πλευράς του ΑΟΠ ήταν ο Πανταζής Θ. που πέρασε στη γραμμή του κέντρου.
         Στο 85ο λεπτό λοιπόν, ήρθε και το 5ο γκολ για την ομάδα μας. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Σταμουλάκης. Διαγώνια πάσα από τον Παξινό και ο Σταμουλάκης βρέθηκε διαγώνια με το τέρμα. Θα δοκιμάσει το σουτ και με αυτό τον τρόπο να γράψει το 1-5. Σκορ που έμελλε να μην είναι το τελικό, καθώς ο ίδιος παίκτης, τρία λεπτά αργότερα, θα πλασάρει σε ασίστ του Φραγκολιού γράφοντας το τελικό 1-6.
         Απομένει άλλη μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, που θα συμπληρωθεί αυτή την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με την Κατούνα Λευκάδας.


                                                       ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
                   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TP7fn4JbrVs#!
                           
                                       ΠΗΓΗ:   http://pasmeganisiou.wordpress.com/

                                                   Αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής

                                                                Κατούνα – Ίωνες     0 - 0
                                                        Μαραντοχώρι – Λευκάτας   1 - 0
                                                              Μεγανήσι – Πλαγιά     1 - 6
                                                           Παλιάμπελα – Ελπίδες   -  διεκόπη
                                                          Τσουκαλάδες – Αγ. Πέτρος    0 - 4
                                                                   Σύβρος – Καρυά    2 - 5


                                                        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 
Ελπίδες Νυδριού και Παλιάμπελα έχουν ένα αγώνα λιγότερο


                                                               Η επόμενη (11η) αγωνιστική

                                                                  Λευκάτας – Ίωνες
                                                                     Πλαγιά – Κατούνα
                                                                    Ελπίδες – Μαραντοχώρι
                                                               Αγ. Πέτρος – Μεγανήσι
                                                                       Καρυά – Παλιάμπελα
                                                                     Σύβρος – Τσουκαλάδες

1 σχόλιο: