Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Άνετη επικράτηση του ΑO Πλαγιάς στο φιλικό με τους Ίωνες.

     Πρόβα της πρώτης αγωνιστικής μπορεί να θεωρηθεί ο σημερινός αγώνας της ομάδας μας, δεδομένου ότι θα αντιμετωπίσει τους Ίωνες και πάλι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε όμως καλό είναι να δείξουμε σοβαρότητα και να μην παίρνουνε τα μυαλά μας αέρα. Ο αγώνας διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της Βόνιτσας και ώρα 16:30. Σύσσωμη βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος η Πλαγιά στο γήπεδο, με μόνο δύο απόντες, που είναι και το πρώτο θετικό δείγμα της αναμέτρησης.   
      Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ν. Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, με κλασσική γραμμή άμυνας, τους: Γ. Καταγή στην εστία, Γ.Κοκόλη δεξιά, Χ.Βερύκιο αριστερά, και κεντρικούς αμυντικούς τους Τ.Κατσαβριά και Δ.Κοκόλη. Μπροστά τους, οι Α.Πανταζής και Δ. Μπουρδάρας σαν αμυντικά χαφ, και στην επόμενη γραμμή, τους Β. Μωραΐτη στο κέντρο, Θ.Φραγκολιό στα δεξιά και Θ. Περιστέρη στην αριστερή πλευρά. Μόνος στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σταμουλάκης.
      Η ομάδα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και προσπάθησε από νωρίς να επιβάλει το ρυθμό της. Βέβαια σε πολλές φάσεις η μπάλα δεν έκανε τη χάρη στους παίκτες και τα πόδια δεν έδειξαν να υπακούν, με αποτέλεσμα ένα άναρχο παιχνίδι. Στην πορεία όμως η ομάδα μας ομαλοποίησε το παιχνίδι της και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις να απειλήσει τους Ίωνες. 
       Στο 15ο λεπτό, μετά από μια αποτυχημένη επίθεση της Πλαγιάς, οι αντίπαλοι αμυντικοί καθυστέρησαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Φραγκολιό που βρισκόταν κοντά, να πιέσει και να κλέψει τη μπάλα. Περνώντας ταχύτατα τον αμυντικό βρέθηκε απέναντι απ' τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δε δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει, ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα μας. 1-0 στο 15'
        Στο 23ο λεπτό, σε μια αντεπίθεση, ο Σταμουλάκης από δεξιά θα κάνει τη διαγώνια μπαλιά στον κενό χώρο προς την μεγάλη περιοχή, βρίσκοντας τον Πανταζή, και εκείνος με μια παράλληλη πάσα θα βγάλει τον Περιστέρη σε κενό τέρμα, ώστε να κάνει το 2-0 με προβολή.  
         Η Πλαγιά συνέχισε να πιέζει σε ένα ξέφρενο εικοσάλεπτο και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ και πάλι με τον Περιστέρη. Κινούμενος αυτός στην γραμμή της περιοχής, θα δεχθεί τη μπάλα από το Σταμουλάκη, θα κατεβάσει, θα γυρίσει προς το τέρμα και με ένα ασύλληπτο σουτ, θα στείλει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του αντίπαλου τερματοφύλακα, αφήνοντας άφωνους τους πάντες, εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου.
        Κάπου εκεί η ομάδα άρχισε να χαλαρώνει και να κουράζεται επίσης. Έτσι, σε μια ολιγωρία της άμυνας, σε ένα μπέρδεμα, ο επιθετικός των Ιώνων περνώντας και τον τερματοφύλακα, (που στην προηγούμενη φάση έσωσε σίγουρο γκολ σε τετ α τετ), θα μειώσει σε 3-1.
        Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε να πατάει και πάλι καλύτερα μες το γήπεδο, παρ' όλες τις αλλαγές και τις προσθήκες μικρών. Ο Ν. Παξινός ήταν η πρώτη αλλαγή και ακολούθησαν Ν.Πατρίκιος, Θ.Πανταζής, Γ.Σταμουλάκης, Π.Φραγκολιός, Ζ.Μπουρδάρας, Β.Πετρουλής και τέλος Θ.Πατρίκιος.
         Στο 60ό λεπτό και μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Περιστέρη, ο Σταμουλάκης δεν θα μπορέσει να βρει την μπάλα, αφήνοντάς τη να κυλήσει έξω απ' τη μεγάλη περιοχή. Ο Πανταζής που ερχόταν από πίσω θα πιάσει ένα μονοκόμματο σουτ και θα στείλει τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα των Ιώνων.
         Από 'κει και πέρα το παιχνίδι μοιράστηκε για τις δυο ομάδες, με πολλές μονομαχίες στην περιοχή του κέντρου και δίχως κάποια καλή χαμένη ευκαιρία. Οι Ίωνες κατάφεραν να μειώσουν και πάλι το σκορ, σε 4-2 αυτή τη φορά, με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 83'. Αλλά φαίνεται πως οι μικροί της Πλαγιάς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να σκοράρουν για την Πλαγιά κάνοντας το 5-2, μετά από ασίστ "πάρ' το βάλ' το" του Πάνου Φραγκολιού προς τον Θοδωρή Πατρίκιο.
       Αυτά έγιναν λοιπόν σήμερα Κυριακή στο ξερό γήπεδο της Βόνιτσας, και λίγο ή πολύ άφησαν ευχαριστημένους τους παίκτες και ίσως και τον προπονητή, δεδομένου ότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση της προετοιμασίας και η βελτίωση είναι κάτι που θα έρθει με τον καιρό. Το θετικό ήταν η παρουσία 6 νέων παικτών που μπορούν να στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια τον κορμό και να κρατήσουν την ομάδα σε ένα καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο.


       Να παίρνουν εμπειρίες λοιπόν οι μικροί, να δεθούν κι αυτοί με τους υπάρχοντες παίκτες και να καταλάβουν το πόσο ευγενής είναι η έννοια της "ομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου