Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

2η φιλική νίκη και όμορφο ποδόσφαιρο επί του Αμβρακικού

     Τη δεύτερη φιλική νίκη πέτυχε η ομάδα μας το απόγευμα, αυτή τη φορά επί του Αμβρακικού στη Βόνιτσα. Τα ατού της ομάδας έβγαζαν φωτιές, προσφέροντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, Τελικό σκορ 1-4 με χατ τρικ του Σταμουλάκη, ο οποίος κέρδισε και το πέναλντυ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός Νίκος Παξινός. Κινητήριος μοχλός της ομάδας ο Μωραΐτης Β. που έλεγχε το κέντρο για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα. Διακρίθηκαν επίσης οι Περιστέρης και Μωραΐτης Γ. που αλώνισαν κυριολεκτικά τις δυο πλευρές του Αμβρακικού.

      Η Πλαγιά ξεκίνησε με την κλασσική εντεκάδα, πλην ελαχίστων ευχάριστων εκπλήξεων (βάσει απόδοσης), και με σύστημα 4-5-1. Τέρμα ο Καταγής που ήταν σταθερός σε όλες τις φάσεις που δημιουργήθηκαν από την επίθεση του Αμβρακικού, αμυντικό δίδυμο Παξινός-Κατσαβριάς και στα μπακ Μπουρδάρας από δεξιά, και Βερύκιος από αριστερά. Δύο Πανταζήδες αμυντικά χαφ, Αλέξης και Θοδωρής, μπροστά τους ο Μωραΐτης Β. και στις πλευρές, Περιστέρης από αριστερά και Μωραΐτης Γ. από δεξιά. Μόνος και πάλι στην κορυφή αγωνίστηκε ο Σταμουλάκης
       Στο φιλμ του αγώνα τώρα, η ομάδα μας πιέστηκε αρκετά στα πρώτα λεπτά αλλά δίχως να απειληθεί σοβαρά από τον αντίπαλο, που δοκίμαζε να παραβιάσει την εστία μας με μακρινά σουτ. Στην πορεία όμως και με μερικές εσωτερικές αλλαγές από τον προπονητή μας Ν. Κωσταράκη φάνηκε να ζυγοσταθμίζει το παιχνίδι και να περνά στην αντεπίθεση. 
      Το 0-1 ήρθε μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σταμουλάκη, που κινούμενος στην αριστερή πλευρά πέρασε δύο παίκτες, έφτασε σχεδόν στη γραμμή του άουτ κοντά στη μικρή περιοχή και έκανε το σουτ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Όμορφο γκολ αλλά και δύσκολο, καθώς βρισκόταν σε πολύ πλάγια θέση με καλυμμένη τη εστία από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 0-1 στο 35ο λεπτό, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
      Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες άρχισαν να κάνουν τις αλλαγές τους αλλά φαίνεται πως αυτό δεν επηρέασε την Πλαγιά που συνέχισε να αγωνίζεται με το πάθος που τη διακρίνει. Έτσι, στο 55' ο Μωραΐτης Β. από πλάγια θέση, θα βρει τον Σταμουλάκη που κινούνταν προς το τέρμα, και ο εκείνος με προβολή θα κάνει το 0-2.
      Πέντε λεπτά μετά, στο 60', ο Σταμουλάκης θα βρεθεί στη δεξιά πλευρά και λίγο πιο μέσα απ' τη γωνία της μεγάλης περιοχής, και από 'κει θα επιχειρήσει το σουτ, που θα καταλήξει στην απέναντι γωνία της εστίας, πετυχαίνοντας έτσι το τρίτο γκολ της ομάδας, αλλά και τρίτο προσωπικό του.
       Ο Αμβρακικός προσπάθησε να αντιδράσει με το γκολ που σημείωσε στο 70ό λεπτό, αλλά φαίνεται πως ήταν αργά πια. Το τελειωτικό χτύπημα ήταν το τέταρτο γκολ της Πλαγιάς, στο 78΄, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ του αρχηγού, όπως προείπαμε. 
        Σαν αλλαγές αγωνίστηκαν οι: Μπουρδάρας Ζωής, Πατρίκιος Νίκος, Πατρίκιος Θοδωρής, Σταμουλάκης Γιώργος και Πετρουλής Βασίλης, (ο οποίος συνέχισε την προπόνηση στον γυρισμό. Ξέρει αυτός! :P )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου