Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Λίγο κρύο, λίγο ζέστη κύλησε η εβδομάδα

     Λίγο κρύο, λίγο ζέστη κύλησε η εβδομάδα που μας πέρασε, κυριολεκτικά για τη λυτρωτική αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορικά για τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο χωριό μας. 
     Ας ξεκινήσουμε όμως με την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε, όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαγιάς. Από το πρωί στις 9:30 βρισκόταν στο κοινοτικό ιατρείο Πλαγιάς ομάδα γιατρών και νοσοκόμων, ώστε να υποδεχτούν τους εθελοντές του χωριού μας, που έσπευσαν -προς τιμήν τους- να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοφανή, για τα δεδομένα του χωριού, εκδήλωση. Άντρες και γυναίκες κάθε επιτρεπόμενης ηλικίας κατέθεσαν με αυτή την αλτρουιστική τους πράξη, τον "οβολό" τους στην τοπική τράπεζα αίματος, που υπάρχει από την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου. Αυτή η τράπεζα λοιπόν, δεν έχει σκοπό να σας δανείσει αίμα σε περίπτωση που το χρειαστείτε και έπειτα να έρθει να σας το πιει με το καλαμάκι, δυο και τρεις φορές παραπάνω. Όχι. Αυτή η τράπεζα έχει σαν σκοπό τη συγκέντρωση αίματος και τη διανομή του σε συγχωριανούς μας, που θα το χρειαστούν, κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, όπως κάποια εγχείρηση ή κάποια άλλη περίπτωση -μακριά απ' όλους μας-. 

      Οι εθελοντές αιμοδότες λοιπόν που προσήλθαν στο ιατρείο ήταν στο σύνολό τους 40. Από αυτούς τους 40, στους 12 δεν επιτράπηκε να δώσουν αίμα, λόγω χαμηλής πίεσης, αιματοκρίτη, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ και αϋπνίας, γιατί ως γνωστόν το προηγούμενο βράδυ ήταν Σαββατόβραδο και πολλοί επέλεξαν να το κάψουν. Το θετικό όμως είναι ότι οι υπόλοιποι 28 έδωσαν επιτυχώς και συγκεντρώθηκαν 28 φιάλες στην τράπεζά μας. Και λέω "μας" γιατί είναι για όλους μας. 

      Η ιατρική ομάδα θεώρησε ικανοποιητική τη συγκομιδή και δήλωσε πως πήγε καλύτερα απ' ότι περίμενε. Όμως για έναν κάτοικο που μένει στην Πλαγιά και γνωρίζει 800-900 μόνιμους συγχωριανούς του, ο αριθμός 28 φαντάζει μηδαμινός, για να μην πούμε εξευτελιστικός. Από την ηλικία των 18 έως και 30 ετών, ζήτημα είναι να παρευρέθησαν 4- άτομα. Και μη χειρότερα να λέμε, και ας ελπίσουμε την επόμενη φορά η συρροή των εθελοντών να είναι μεγαλύτερη.

    Τώρα στα δικά μας, τον αθλητικό κόσμο της Πλαγιάς δηλαδή, η ομάδα μας όπως είπαμε συναντήθηκε με τον ΑΟΚαλαμιτσίου, στο ουδέτερο γήπεδο των Σφακιωτών για την διεξαγωγή του φιλικού προετοιμασίας.
       Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι, η ομάδα του ΑΟΠλαγιάς, αν και υπερβολικά νωρίς για τα ποδοσφαιρικά του δεδομένα, κατάφερε να συγκεντρωθεί και να παρευρεθεί στο γήπεδο. Με πολλές απουσίες βέβαια και με την προσθήκη 5 μικρών παικτών. Από την αντρική ομάδα παρευρέθηκαν 9 στο σύνολο. Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς πως σε πολλούς αγώνες εκτός έδρας έχουμε ταξιδέψει 11 άτομα.
      Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, η ομάδα ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Καταγή Γ, κεντρικούς αμυντικούς τους Κοκκόλη Δ, και Κατσαβριά Τ, δεξιά τον Κοκκόλη Γ, και αριστερά τον Πετρουλή Β. Στο κέντρο έπαιξαν οι Πανταζής, Παξινός Ν, και Κοκκόλης Χ, από τη δεξιά πλευρά ο Παξινός Αγγ, και από την αριστερή ο Περιστέρης Θ. Μόνος στην κορυφή αγωνίστηκε ο Σταμουλάκης που βοηθήθηκε για ένα μεγάλο διάστημα από τον Κοκκόλη Χ. 
      Η ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά καλά το πρώτο ημίχρονο, δίνοντας χώρους στον ΑΟΚαλαμιτσίου και προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Χάθηκαν δύο ευκαιρίες από Σταμουλάκη και Παξινό Ν. για να ανοίξει το σκορ. Στα αμυντικά μας καθήκοντα τα πήγαμε αρκετά καλά με τον ΑΟΚαλαμιτσίου να μη δημιουργεί τη μεγάλη ευκαιρία, και έτσι κάποια σουτ των επιθετικών του, κατέληξαν στα χέρια του τερματοφύλακα , ή εκτός αγωνιστικού χώρου. 
      Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΠλαγιάς αντιμετώπισε άλλη εντεκάδα, γεγονός που κάνει εντύπωση, το πως ένα ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να έχει στις τάξεις του 22 ενεργούς παίκτες. Μπράβο λοιπόν στο Καλαμίτσι γι' αυτή του την οργάνωση και πάμε τα δούμε τι έγινε στο 2ο μέρος. Άλλη εντεκάδα λοιπόν, φρέσκοι παίκτες, ξεκούραστοι, προπονημένοι, απέναντι στους δικούς μας και "απροετοίμαστους" 11. 
      Στο δεύτερο η ομάδα του Καλαμιτσίου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η ομάδα μας αμυνόταν κατά κύριο λόγο, αν εξαιρέσει κανείς τους Σταμουλάκη και Κοκκόλη Χ, που ήταν αστείρευτες πηγές ενέργειας και έμπνευσης, και δεν σταμάτησαν να απειλούν ακόμα και μετά από 80 λεπτά αγώνα. Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Καλαμιτσίου, με μια πολύ όμορφη προσπάθεια και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, τρύπησε την άμυνά μας κι έβγαλε τον επιθετικό της απέναντι στο τέρμα. Εκείνος από διαγώνια θέση έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι ανοίγοντας το σκορ, 1-0.
      Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Από την ομάδα μας αγωνίστηκαν επίσης οι Σταμουλάκης Γ. στη θέση του Περιστέρη, Φραγκολιός Π. στη θέση Παξινού Αγγ. και τέλος ο Πατρίκιος Θ. στη θέση του Πετρουλή.
      Ένα όμορφο απόγευμα παρά την ήττα, σε ένα γήπεδο στολίδι που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες, με τέλειες καιρικές συνθήκες. Όσοι παρευρέθηκαν μπορούν να καταλάβουν. Αναμένουνε τώρα την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου