Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εβδομάδα δραστηριοτήτων με αιμοδοσία, συνέλευση και φιλικό προετοιμασίας.

      Ο Αύγουστος ήρθε, και αν και βαδίζουμε ακόμα στις αρχές του, έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στο βάθος το πρωτάθλημα και η νέα αγωνιστική περίοδος. Αλλά μέχρι τότε, μέχρι να μπούμε για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, συμβαίνουν πράγματα στο χωριό μας που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. 
      Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πιο σημαντικό, το οποίο είναι η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Πλαγιάς, για αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου, 9:30 - 13:00, στο κοινοτικό ιατρίο, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Για όσους λοιπόν ακούν τον όρο αιμοδοσία για πρώτη φορά στη ζωή τους, είτε αυτοί είναι νέοι είτε είναι γέροι, καλό είναι να γνωρίζουν ότι: 
      α) Η αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής για κάποιον που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
       β) Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι, η δωρεά αίματος δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη, όπως μόλυνση με οποιαδήποτε ασθένεια, και είναι σχεδόν ανώδυνη.
      γ) Τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί κάποιος ώστε να γίνει αιμοδότης είναι, να είναι τουλάχιστον 17 ετών, να έχει βάρος άνω των 50 κιλών, να είναι σε καλή κατάσταση υγείας και να μην παίρνει φάρμακα.
      Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος σε κάποια φάση της ζωής του.
    

       Τώρα όσον αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού ομίλου Πλαγιάς, ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο ότι η συνέλευση θα μεταφερθεί για την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο κοινοτικό γραφείο της Πλαγιάς. 
        Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τους παίκτες για την προσκόμιση των όσων χρειάζονται για τη δημιουργία των νέων ποδοσφαιρικών δελτίων και να ενημερώσουμε τους νέους μας που βρίσκονται στις παιδικές ομάδες, ότι οι εγγραφές άρχισαν και θα κρατήσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου. 
Όποιος μικρός λοιπόν θέλει να συμμετάσχει και φέτος στις παιδικές ομάδες, μπορεί να επισκεφτεί τον πρόεδρο του ΑΟΠ Μπουρδάρα Π. 
   


        Τέλος, να ενημερώσουμε τους παίκτες της ομάδας μας και όποιον ενδιαφερόμενο, ότι την Κυριακή 12 Αυγούστου ο ΑΟΠλαγιάς θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΚαλαμιτσίου στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.  Λίγο ξαφνικό είναι η αλήθεια, γιατί η ομάδα μας επρόκειτο να αρχίσει την προετοιμασία μετά το Δεκαπενταύγουστο, για να μην πούμε στις αρχές του Σεπτέμβρη. Γι' αυτό και επειδή είμαστε αγύμναστοι για ένα τέτοιο παιχνίδι, και για να αποφύγουμε κάποιον τραυματισμό, μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτούμε το 7x7 στη Λευκάδα, για τρέξιμο και διπλό μεταξύ μας. Όποιος θέλει, το γήπεδο είναι εκεί και μπορεί να πάει να τρέξει. Σημείωση: Εκεί που θα τρέχει, ας ανοίξει και το μπεκ να ποτιστεί το γήπεδο! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου