Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Απονομή του Πρωταθλήματος σε γιορτινό κλίμα!

Φωτό: Βαγγέλης Τσερές
   Όλα θύμιζαν μια χαρούμενη γιορτή χθες το απόγευμα στη συγκέντρωση φιλάθλων, παλαίμαχων και παικτών στο γήπεδο του ΑΟ Πλαγιάς. Μια συγκέντρωση που προκάλεσε η πολυαναμενόμενη απονομή του Πρωταθλήματος στην ομάδα του ΑΟ Πλαγιάς από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΠΛ κ. Κόκκαλη, αλλά και στη διοργάνωση φιλικού αγώνα μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδας και των παλαίμαχων του ΑΟ Πλαγιάς.  
    Έτσι λοιπόν άρχισαν να συρρέουν όλοι προς το γήπεδο του χωριού μας, είτε για να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε αυτή τη γιορτή και στον φιλικό αγώνα, είτε για να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τον άθλο της ομάδας, όπως και την προσπάθεια της ζωντανής ιστορίας του ΑΟ Πλαγιάς, να σταθεί και πάλι μετά από χρόνια στον αγωνιστικό χώρο.
     Τα πρόσωπα ήταν πολλά. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει... Κατά τη γνώμη μου πάντως το λαμπρό παράδειγμα έδωσε ο Στάθης Βερύκιος, ο πατέρας του νυν παίκτη του ΑΟ Πλαγιάς Χαράλαμπου Βερύκιου, που αν και απ' τους μεγαλύτερους ηλικιακά παλαίμαχους, βρέθηκε από νωρίς στο γήπεδο για να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο όλους εμάς αλλά και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
 Αρκετοί πάλι παλαίμαχοι κατέφθασαν μετά την έναρξη στο γήπεδο, είτε γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα, είτε για διάφορους λόγους όπως έλλειψη αθλητικού υλικού κλπ... Βέβαια όλα αυτά μπροστά στη συμμετοχή έστω μερικών λεπτών σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδος φάνταζαν μηδαμινά, ελάχιστα. Ο καθένας ξεπέρασε τις προσωπικές του δυσκολίες, άφησε τους όποιους ενδοιασμούς στην άκρη, φόρεσε τη φανέλα και πέρασε στον αγώνα. Μια άλλη ευχάριστη αλλά και τιμητική παρουσία, ήταν και αυτή του Πάνου Μαχαλιώτη, που πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης στην ομάδα των παλαίμαχων καταφέρνοντας και να σκοράρει. Μερικές παρουσίες που ξεχώρισαν ακόμα ήταν οι: Ζώης Κολοκύθας που πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έχοντας κι αυτός ένα τέρμα, ο Τάσος Καπογεωργάκης, ο Κώστας Μπουρδάρας, ο Πάνος Μωραΐτης, ο Κώστας Επ. Καταγής, ο Μάκης Καταγής κάτω από τα γκολποστ, ο Θοδωρής Κοκόλης, ο Νίκος Κοκόλης, ο Στάθης Βερύκιος, ο Νίκος Βερύκιος, ο Χαράλαμπος Παξινός, αλλά και μικρότεροι πρώην παίκτες που τερμάτισαν νωρίς
την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία.
Φωτό: Βαγγέλης Τσερές
    Δεν μπορεί όμως κανείς να παραλείψει και διαιτητική συμμετοχή του γνωστού σε όλους μας Γιώργου Σαράφογλου που είχε τελέσει για χρόνια διευθυντής του Δημοτικού μας σχολείου, μαζί με τους βοηθούς του...
    Στα αγωνιστικά τώρα, όλοι περίμεναν μια άνετη επικράτηση της τωρινής ομάδας, μετά και το 2-0 που έκανε στο 15' ο Περιστέρης. Το 1-0 είχε γίνει 5 λεπτά πριν από το Σταμουλάκη. Φαίνεται όμως ότι σε εκείνο το σημείο οι παλαίμαχοι το πήραν εγωιστικά το θέμα και έσφιξαν τα δόντια προσπαθώντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Και απέδωσε καρπούς αυτή η προσπάθεια λίγα λεπτά μετά, όταν ο Ζώης Κολοκύθας, πρώην πρόεδρος και παλιός επιθετικός του ΑΟ Πλαγιάς, βρέθηκε μέσα στην περιοχή αφήνοντας πίσω τους αμυντικούς για να βρεθεί απέναντι στον Καταγή. Ήταν εκεί που τα νιάτα συνάντησαν την εμπειρία αυτή η φάση, γιατί ο Καταγής αν και δοκίμασε να κάνει την έξοδο Ο Κολοκύθας πλάσαρε την μπάλα κάτω από τα πόδια του για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα. Το πανηγύρι είχε αρχίσει και οι ζητοκραυγές χάλασαν τον τόπο. Ο Κολοκύθας πανηγύρισε έξαλλα γυρνώντας πού και πού προς τον Καταγή και κάνοντάς του άσεμνες χειρονομίες και γελώντας συγχρόνως. Μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες του ΑΟ Πλαγιάς χάρηκαν όσο τίποτα αυτό το γκολ! Το γέλιο δεν είχε τελειωμό!!
    Αυτό ήταν λίγο πολύ και το πρώτο μέρος.


  Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και το ρόλο του κυνηγού πήραν τώρα οι παλαίμαχοι πετυχαίνοντας δύο γκολ και κάνοντας έστω για 1 λεπτό το 2-3. Το 2-2 το έκανε ο Κοκόλης Δημήτρης έπειτα από εκτέλεση φάουλ "κομπίνας" μεταξύ Μαχαλιώτη και Καταγή και εκμεταλλευόμενος κάποιες κόντρες. Το προβάδισμα στους παλαίμαχους το έδωσε ο Πάνος Μαχαλιώτης από τα έντεκα μέτρα μετά από πέναλντι που σωστά καταλόγισε ο κ. Σαράφογλου. Κάτω από τα γκολποστ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο Λάμπρος Παξινός  που πήρε τη θέση του Καταγή στο ημίχρονο. Ο Λάμπρος είδε να στήνεται απέναντί του η μπάλα και προσπάθησε με κολπάκια να σπάσει τον τσαμπουκά του "αρχαίου" Μαχαλιώτη. Ο Μαχαλιώτης που δεν μασάει από τέτοια, πήρε φόρα κι εκεί που όλοι νόμισαν πως θα κάνει σουτ κεραυνό στέλνοντας και το ίδιο τον τερματοφύλακα γκολ, έκανε ένα τεχνικό και ψιλοκρεμαστό σουτ ακριβώς πάνω από το κεφάλι του Παξινού που έχοντας χάσει εκείνος την ισορροπία του, γονάτισε και είδε γεμάτος απελπισία να γίνεται το 2-3. Ευτυχώς για την ομάδα της Πλαγιάς, ο Μωραΐτης Β. σκόραρε στο αμέσως επόμενο λεπτό ψιλοκρεμώντας τον Μάκη Καταγή και φέρνοντας το παιγνίδι στα ίσα. Μετά από λίγο ο κ. Σαράφογλου σφύριξε και τη λήξη του αγώνα στέλνοντας τις δύο ομάδες στα πέναλντι. 

    Στα πέναλντι έγινε ο κακός χαμός. Με γέλια, με φωνές, με στοιχήματα και κοροϊδίες έμοιαζε να είναι ένας μικρός παιδικός τελικός που έπαθλο είχε το γόητρο και μόνον αυτό. Αυτός ήτανε άλλωστε και ο σκοπός του φιλικού αγώνα, να νιώσουμε όλοι μας και πάλι παιδιά, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο στην καλύτερή του μορφή. Και έτσι έγινε. Οι παίκτες του ΑΟ Πλαγιάς έγιναν 8-10-13 χρονών και οι παλαίμαχοι 20-25-30 αντίστοιχα. Μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού και του χωριού μας. Το πόσο έληξε το ματς, το πόσα πέναλντι μπήκαν και ποια μέτρησαν εγώ δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω μόνο πως όποιος βίωσε αυτό το απόγευμα, χαράχτηκε στη μνήμη του σαν ένα από τα ομορφότερα και πιο χαρούμενα απογεύματα. Και βέβαια σ' αυτό συνέβαλε και η απονομή που ακολούθησε.





*    *    *








   Στην απονομή όλοι πανευτυχείς παρέλαβαν τα βραβεία τους, "ασημένιο" μετάλλιο δηλαδή για τους παλαίμαχους και χρυσό για τους πρωταθλητές του ΑΟ Πλαγιάς. Ο κ. Κόκκαλης μας μίλησε και μας συνεχάρη για την κατάκτηση, μας ευχήθηκε καλή συνέχεια και έπειτα συνεχάρη και ευχήθηκε καθένα ξεχωριστά, δίνοντας το μετάλλιο, μαζί και μια δυνατή χειραψία. Τέλος απένειμε και την κούπα στον αρχηγό μας Νίκο Παξινό στέλνοντας τον καθένα από μας, φιλους και παίκτες της ομάδας, ψηλά στα ουράνια της ευτυχίας και της ικανοποίησης για τη συνολική προσπάθεια όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά και όλων των προηγούμενων. 





    Αυτά εν ολίγοις συνέβησαν χθες Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Πλαγιάς. Να ευχαριστήσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο Πλαγιάς για τις προμήθειες σε γλυκά και το Super Market του Λάμπρου Πανταζή για τα αναψυκτικά. Να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πλάι της όλα αυτά τα χρόνια, τους παλαίμαχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να ευχηθούμε σε όλους ΥΓΕΙΑ και πάντα επιτυχίες!!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου