Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μέτρια εμφάνιση του ΑΟ Πλαγιάς συνοδεύτηκε με νίκη 4-1 έναντι της Δόξας Βασιλικής.


   Μέτρια εμφάνιση του ΑΟ Πλαγιάς στον εντός έδρας αγώνα με τη Δόξα Βασιλικής για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος που όμως είχε θετική εξέλιξη, καθώς η ομάδα μας κατάφερε να πετύχει 4 γκολ, χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσει ψηλότερα τον δείκτη του σκορ. 
   Ο Νίκος Κωσταράκης είχε στη διαθεσή του σήμερα -ευτυχώς- όλους τους παίκτες της ομάδας και παρέταξε την εντεκάδα με: Καταγή κάτω από τα δοκάρια, Κατσαβριά-Παξινό(C) στο κέντρο της άμυνας, Κοκκόλη Γ. και Βερύκιο πίσω δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στο κέντρο τους Μπουρδάρα και Μωραΐτη Ι, δεξιά τους τον Φραγκολιό και αριστερά τον Περιστέρη, ενώ μπροστά αγωνίστηκαν οι Σταμουλάκης και Μωραΐτης Β. 
   Η ομάδα του ΑΟ Πλαγιάς μπήε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας μόλις στο 2ο λεπτό ευκαιρία για γκολ, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μωραΐτης Ι θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι τη Δόξας.  Δύο λεπτά μετά, στο 4' ο Περιστέρης θα βρεθεί έπειτα από σέντρα του Σταμουλάκη στο δεύτερο δοκάρι ένα μέτρο από το τέρμα αλλά θα πιάσει μια κακή κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάσει ποτέ προς το τέρμα. 
   Κάπου εκεί ο ΑΟ Πλαγιάς έσβησε τις μηχανές και από την αντίθετη πλευρά η Δόξα Βασιλικής άρχισε να μαζεύεται αμυντικά γιατί τα κενά που παρουσίασε ήταν τεράστια. Έπειτα από ένα δεκαπεντάλεπτο αγώνα και μετά τις χαμένες ευκαιρίες των πρώτων λεπτών, ο αγώνας δεν παρουσίασε κάτι το ουσιαστικό καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. 
   Το κάτι παραπάνω τελικά, φάνηκε πως το έκανε το σέντερ μπακ της Δόξας, όταν σε μια χαμένη μπαλιά για τον ΑΟ Πλαγιάς προσπάθησε με κεφαλιά προς τα πίσω να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα, ο οποίος είχε βγει από το τέρμα για να μαζέψει. Αποτέλεσμα το αυτογκόλ για την ομάδα της Δόξας και 1-0 για τον ΑΟ Πλαγιάς στο 15'.
   Το 1-0 όμως φαίνεται να μην έδωσε φτερά στην ομάδα μας, παρά την αποκοίμησε κι άλλο. Έτσι, φτάνοντας στο 37ο λεπτό, έπειτα από 20 λεπτά κακού παιγνιδιού, η Δόξα θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο επιθετικός της βρέθηκε στο σημείο του πέναλντι και έκανε ένα πολύ καλό σουτ για γκολ. Το "φίδι από την τρύπα" ανέλαβε να βγάλει ο Καταγής που απογειώθηκε κυριολεκτικά από την άλλη άκρη του τέρματος και με τρομερή εκτίναξη κατάφερε να σώσει σίγουρο γκολ. Όλοι τραβάγανε τα μαλλιά τους, συμπαίκτες και αντίπαλοι...
   Ο ΑΟ Πλαγιάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο όμως μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου. Μια αναλαμπή του Φραγκολιού στο 41' όταν βρέθηκε από δεξιά μόνος στη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά δεν δοκίμασε να κάνει το σουτ παρά προτίμησε να σπάσει τη μπάλα προς τα μέσα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς και να λήξει εκεί η φάση. Δεύτερη αναλαμπή και υπόσχεση για ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο στο 45' όταν ο Μωραΐτης Ι. δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά με μεγάλη δυσκολία ο αντίπαλος τερματοφύλακας κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
   Ξεκινώντας το δεύτερο μέρος η ομάδα μας φάνηκε και πάλι κινητική, άρχισε να πιέζει, να μειώνει τα λάθη και να ψάχνει διαδρόμους για να βγει και πάλι μπροστα με αξιώσεις. Αυτό το μικρό διάστημα σοβαρότητας κατάφερε να αποδώσει καρπούς μόλις 5 λέπτά μετά, στο 50'. Ο Φραγκολιός από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μωραΐτης Β. κατέβασε τη μπάλα και με πλασεδάκι την έστειλε στο παραθυράκι του τερματοφύλακα της Δόξας, γράφοντας το 2-0.
   Κάπου εκεί πίστεψαν όλοι ότι το παιγνίδι τελείωσε και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να έρθουν κι άλλα γκολ, καθώς η Δόξα δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Κι όμως τα κατάφερε 4 λεπτά μετά. Έπειτα από μια ψιλοκρεμαστή σέντρα, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του ΑΟ Πλαγιάς, έσκασε προ του Παξινού ο οποίος δεν μπόρεσε να την απομακρύνει, στη συνέχεια πέρασε κι από τον Κατσαβριά που ούτε αυτός μπόρεσε να διώξει και εκεί βρέθηκε ο επιθετικός της Δόξας που μυρίστηκε τη φάση και με προβολή προ του Καταγή έκανε το 2-1.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε δυνατά δημιουργώντας ευκαιρίες χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικός. Ευκαιρία που δεν χάνεται στο 63΄όταν ο Περιστερης θα σεντράρει από αριστερά ο Σταμουλάκης θα βρεθεί 1 μέτρο από τη γραμμή της αντίπαλης κενής εστίας, θα βάλει το πόδι του αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ, έξω από το γήπεδο.
   Δύο λεπτά μετά, στο 65' ο Μωραΐτης Β. θα βρεθεί εντός της αντίπαλης περιοχής, θα κάνει δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς της Δόξας στη συνέχεια.
   Στο 66' ο Μωραΐτης Β και πάλι, θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας, θα πλασάρει και θα κάνει το γκολ, το οποίο θα ακυρωθεί σαν οφσάιντ. 
   Στο 68ο λεπτό, οι ρόλοι θα αλλάξουν, καθώς είναι η Βασιλική αυτή η οποία θα βάλει γκολ αλλά θα ακυρωθεί και αυτό σαν οφσάιντ.
   Στο 71' φάση καρμπόν του 63' με τον Φραγκολιό να παίρνει τη θέση του Σταμουλάκη στο τετ α τετ, και σε επίσης κενή εστία από το 1 μέτρο θα κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα έχει την ίδια κατάληξη, απελπιστικά άουτ.
   Το 3-1 που έδιωξε και όλο το άγχος από τους φιλάθλους που έβλεπαν τη μπάλα να μη θέλει να μπει στο πλεκτό, ήρθε στο 72', όταν ο Περιστέρης από αριστερά θα βρει τον Μωραΐτη Β. στη γραμμή τη περιοχής και λίγο δεξιά με μπαλιά ακριβείας, και εκείνος θα κάνει απ' ευθείας το σουτ για να στείλει τη μπάλα στην απέναντι πλευρά των δικτύων.
   Ο Σταμουλάκης το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει πέναλντυ στο 75', κάνοντας έτσι το δώρο του στον αρχηγό Νίκο Παξινό που είχε τα γενέθλειά του σήμερα, δίνοντάς του την ευκαιρία να χριστεί για άλλη μία φορά σκόρερ. Ο Παξινός που είναι μετρ στην εκτέλεση πέναλντυ έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, σκόραρε και αφιέρωσε το γκολ στον τραυματία Πανταζή που κάθισε στον πάγκο σήμερα για βρίσκεται κοντά στους συμπαίκτες του και να τους ενθαρρύνει... Άσχετα αν τους τα έχωνε συχνά πυκνα...
   Συμμετοχή στον αγώνα είχαν και οι Σταμουλάκης Γ. που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπουρδάρα, ο Κοκκόλης Δ. που περασε στη θέση του Φραγκολιού και ο Παξινός Αγγ. που πήρε τη θέση του Σταμουλάκη.
    Μια σημαντική νίκη που τονώνει το ηθικό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Επόμενος αγώνας εκτός έδρας με τον Θρίαμβο Λούρου.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ  3-3

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ– ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  2-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΠΑΣ  ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 0-1
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ-ΔΟΞΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 4-1
Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 0-1
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ  4-1
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 α.α.
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 0-3 α.α.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(σε 19 Αγώνες)
1. ΑΧΕΡΩΝ   ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 52
2. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 45
3. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 43
4. ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  42
5. ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 39
6. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 34
7. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 34
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 27
9. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 27
10. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 26
11. ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 24
12. ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ 18
13. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 14
14. ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  9
15. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  -
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ -




Επόμενη 20η Αγωνιστική
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΑΧΕΡΩΝ   ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ- ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 0-3 α.α.
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3-0 α.α.
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ - ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου