Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με νίκη ο ΑΟ Πλαγιάς το 2014. Επιβλήθηκε του Νυδριού με 2-1.

    Άλλο ένα πραγματικό ντέρμπυ παρακολούθησαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του ΑΟ Πλαγιάς, εκεί όπου η ομάδα μας αναμετρήθηκε με τις Ελπίδες/Οδυσσέα Νυδριού. Ματς για την τελευταία -15η- αγωνιστική του 1ου γύρου και μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
   Πολύς κόσμος στο γήπεδο, φίλαθλοι κι από τις δυο πλευρές με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη όσο τίποτε άλλο. Οι Ελπίδες για να μείνουν στο κυνήγι του τίτλου και οι γηπεδούχοι για να μείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και γιατί όχι, να ανέβουν και κάποιο σκαλοπάτι.
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με Καταγή, Κοκκόλη, Βερύκιο, Πανταζή, Κατσαβριά, Παξινό(C), Περιστέρη, Μωραΐτη Ι, Σταμουλάκη Σ, Μωραΐτη Β. και Σταμουλάκη Γ.
   Το ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά προμήνυε του τι θα ακολουθήσει, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν το ίδιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, διεκδικώντας τους 3 βαθμούς. Μοιρασμένο παιγνίδι στα πρώτα λεπτά, με γρήγορο ρυθμό και χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία από τις δυο πλευρές.
   Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, που χτύπησαν μπορούμε να πούμε καρδιές, ήταν από τους φιλοξενούμενους  στο 16', με τον Γαζή να βρίσκεται μέσα στην περιοχή της Πλαγιάς, να πασάρει διαγώνια μπροστά προς τον Καλογερή και τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
    Στη συνέχεια η Πλαγιά έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, άρχισε να έχει κατοχή και να πιέζει το Νυδρί δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις κοντά στην εστία του. Η πρωτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 21ο λεπτό από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Σταμουλάκη να κοντρολάρει τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ενστικτωδώς απομάκρυνε σε κόρνερ.
   Στη συνέχεια, εκτέλεση κόρνερ για την Πλαγιά, οι Νυδριώτες θα απομακρύνουν, ο Κατσαβριάς θα βρεθεί έξω από την περιοχή και θα πιάσει ένα μονοκόματο σουτ που θα καταλήξει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
   27ο λεπτό εκτέλεση φάουλ από τον Κατσαβριά, θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Μωραΐτη Β. αλλά εκείνος δεν θα πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και θα δει την μπάλα να καταλήγει άουτ.
   Στο 35ο λεπτό ο Μωραΐτης Ι. θα συνδυαστεί άψογα με τον Κοκόλη στη δεξιά πλευρά προς το άουτ, ο Κοκόλης θα βγάλει την παράλληλη σέντρα και στην πορεία της θα βρεθεί ο Περιστέρης. Ο μικρός θα κάνει το κοντρόλ μόνος του ένα μέτρο από το τέρμα και με προβολή θα ανοίξει το σκορ. 1-0 στο 35' σκόρ που θα παραμείνει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
   Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν έδειξε να πέφτει καθόλου. Το Νυδρί όμως έδειξε να ανεβαίνει και απείλησε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ για την ισοφάριση  στο 51' αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Άλλη μία κεφαλιά για το Νυδρί στο 56' η μπάλα δίπλα από το οριζόντιο του Καταγή, άουτ.
   Στο 63' όμως άψογος συνδυασμός των φιλοξενουμένων στη γραμμή της περιοχής, ο Καρτάνος με αριστερό θα στείλει τη μπάλα στη γωνία του Καταγή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ισοφάριση για τις Ελπίδες/Οδυσσέας Νυδριού και τη συνέχεια να υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.
   Λίγα λεπτά μετά, στο 71' ο Παξινός (captain) θα αποχωρήσει, αφήνοντας τη θέση του στον δεύτερο (captain) Μπουρδάρα Ζ. Ο Μπουρδάρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από αντεπίθεση του ΑΟ Πλαγιάς θα σεντράρει από τη δεξιά πλευρά, συστημένη μπαλιά προς τον Σταμουλάκη ο οποίος θα αποτελειώσει τη δουλειά και θα βάλει την ομάδα μας και πάλι μπροστά στο σκορ, 2-1.
   Το υπόλοιπο εικοσάλεπτο μοιάζει περισσότερο με ρώσσικη ρουλέτα, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη, τα νεύρα να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση στην πλευρά των φιλοξενουμένων και την ατμόσφαιρα να αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Η ανατίναξη δεν έγινε πάντως γιατί η διαιτησία του κ. Ζιώγα ανταπεξήλθε των περιστάσεων και τέλειωσε το ματς έστω και έπειτα από μια πεντάλεπτη διακοπή χωρίς πολλά παρατράγουδα.
   Στο 76ο λεπτό λοιπόν ο Περιστέρης θα κλέψει τη μπάλα από αμυντικό στην αριστερή πλευρά και η Πλαγιά θα βρεθεί με αριθμητικό πλεονέκτημα μπροστά από τα καρέ του Νυδριού, καθώς ο Σταμουλάκης ερχόταν μόνος απ' την αντίθετη πλευρά. Ο Περιστέρης όμως δεν θα κάνει σωστή επιλογή και θα αποφασίσει να πάει μόνος για το γκολ. Έτσι θα σουτάρει μπροστά από αμυντικό και τερματοφύλακα στην κλειστή γωνία αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να κερδίσει ένα κόρνερ.
   Στο 80' μεγάλη ευκαιρία για το Νυδρί, παράλληλη σέντρα στο δεύτερο ανυπεράσπιστο δοκάρι, κανείς δε θα προλάβει να τη σπρώξει στα δίχτυα.
   Δύο λεπτά μετά, στο 82' ο Μωραΐτης Β. θα σεντράρει προς τον Σταμουλάκη εκείνος θα δοκιμάσει κατευεθείαν το σουτ ακριβώς μπροστά στο τέρμα αλλά θα πιάσει αέρα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 3-1.
   Στο 83ο λεπτό, το ματς διεκόπη όταν ο επιθετικός του Νυδριού Ορφανός έπειτα από προφορικό διαπλεκτισμό με τον Πανταζή πλησίασε κοντά του και προσποιήθηκε ότι χτυπήθηκε, πέφτοντας κάτω, κρατώντας το πρόσωπό του και σφαδάζοντας. Ο επόπτης γραμμών που ήταν μπροστά και είδε τη φάση ξεδιάλυνε την κατάσταση, και ο διαιτητής, έπειτα και από το διαπλεκτισμό των παικτών του Νυδριού με την εξέδρα, Μοίρασε 3 κιτρινες κάρτες σε Πανταζή, Ορφανό και Κτενά.
   Στο 88' ο Κτενάς έπειτα από ύπουλη κλωτσιά στον Περιστέρη θα αντικρύσει και δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί.
   Τελευταία φάση του αγώνα στο 96' με τον Μπουρδάρα να δοκιμάζει τον σουτ από διαγώνια δεξιά αλλά η μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το "Γ" της εστίας του Νυδριού.
    Τέλος ενός πρώτου γύρου που είχε τα πάντα για τον ΑΟ Πλαγιάς και με τη συγκομιδή 30 βαθμών και την 5η θέση. Στην κορυφή το τοπίο έχει αρχίσει να δέιχνει μονομαχία Αχέρωντα Καναλακίου με Αμβρακικό Βόνιτσας και στην ουρά τις ομάδες του Άρη Πρέβεζας και Ερμή Καναλίου να έχουν πάρει εκτός μεγάλου απροόπτου, ήδη το εξιτήριο από την 'Α κατηγορία.




                   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ   3-1
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  0-3  αα                   
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ      0-0                    
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ    2-4   
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  5-0
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ    2-0   
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   2-1  
Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ       3-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 15 αγώνες)

1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ   40
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ   38
3.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  34
4.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ   34
5.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ    30
6.ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   27 
7.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  25   
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 24 
9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ    20
10.ΠΑΣ  ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ  18
11.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ     17
 12.Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ 15   
13.ΔΟΞΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ   14
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  6 
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   0 
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου