Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη του ΑΟ Πλαγιάς, μετά από άσχημη εμφάνιση στον αγώνα με το Λευκάτας.

     Με απώλειες παρευρέθηκε στη Βόνιτσα, στην έδρα του Λευκάτας, ο ΑΟ Πλαγιάς σήμερα το απόγευμα, που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν τους 3 βαθμούς της νίκης. Ο λόγος για τους αδερφούς Μωραΐτη, τον Βερύκιο και Φραγκολιό, που είτε έμειναν στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης, είτε στα σπίτια τους, την ώρα που κάποια ίωση θερίζει κυριολεκτικά. Σε μια κακή αγωνιστική εμφάνιση, η ομάδα μας δεν κατάφερε και πολλά στον τομέα της δημιουργίας, αλλά και στα ανασταλτικά καθήκοντα έδειξε μια αστάθεια, καθώς το Λευκάτας βρέθηκε αρκετές φορές στην περιοχή μας και είχε επίσης αρκετές τελικές προσπάθειες. Ο Νίκος Κωσταράκης αναγκάστηκε σε αλχημείες προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγάλει ό,τι καλύτερο μπορούσε από τον πάγκο. Έτσι η σύνθεση κατά την έναρξη είχε ως εξής:


                   1) Καταγής
                   2) Μπουρδάρας Δ.
                   3) Κοκόλης Γ.
                   4) Κοκόλης Θ.
                   5) Κατσαβριάς
                   6) Παξινός (C)
                   7) Περιστέρης
                   8) Πανταζής Θ.
                   9) Πανταζής Α.
                 10) Σταμουλάκης
                 11) Μπουρδάρας Ζ.



      Με την έναρξη η ομάδα μας φάνηκε πως θα καταφέρει σχετικά εύκολα, καθότι μέχρι το δεκάλεπτο είχε επιχειρήσει 3 σουτ προς την αντίπαλη εστία, που όμως κατέληξαν άουτ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Με την πάροδο του χρόνου όμως, το Λευκάτας φάνηκε να ισοσταθμίζει την κατάσταση και να αρχίζει να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Έτσι στο 23' απείλησε για πρώτη φορά τη εστία μας, με μια οργανωμένη αντεπίθεση και ένα καλό σουτ προς το τέρμα, που μπλόκαρε ο 
Καταγής. Χωρίς οργανωτή και με άναρχες προσπάθειες προσπάθησε ο ΑΟ Πλαγιάς να αντιδράσει και τέλος να απειλήσει, αλλά όπως είπαμε η μέρα ήταν κακή. Το κέντρο ήταν πραγματικά ανύπαρκτο, οι πλευρές έδειχναν αδύναμες και η κορυφή δεν πήρε σχεδόν καθόλου μπάλα. 
      Η ομάδα μας προσπάθησε να πιέσει και να κυνηγήσει το γκολ αλλά χωρίς να δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία. Έτσι έμεινε σε κάποια μακρινά άστοχα σουτ και σε προσπάθειες από στημένες φάσεις. Ενδεικτικός είναι και ο αριθμός των 7 κόρνερ που κέρδισε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά ως εκεί. Το Λευκάτας χωρίς να κινδυνεύει ουσιαστικά, προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε ακόμα δύο φάσεις, που ευτυχώς για την ομάδα μας δεν είχαν επιτυχή κατάληξη. 
      Έτσι φτάσαμε στο 38ο λεπτό και στη φάση που δεν μύριζε γκολ με τίποτα πριν να το δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Έπειτα από την πίεση του Περιστέρη στον κεντρικό αμυντικό του Λευκάτας, εκείνος θα κάνει το τραγικό λάθος, ένα τσαφ στην προσπάθεια να διώξει και ο Περιστέρης θα βρεθεί τετ α τετ. Ψωμοτύρι για τον μικρό το πλασάρισμα και το προβάδισμα για την ομάδα μας είναι γεγονός. Για το υπόλοιπο του ημιχρόνου τίποτα αξιόλογο δε συνέβη εκτός από πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και από τις δύο ομάδες.
      Στο δεύτερο η ομάδα μας μπήκε νωθρά, δίνοντας χώρους στο Λευκάτας, που κατάφερε να επιβληθεί σε πάθος και δύναμη. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η ομάδα του Λευκάτας ήταν η πρώτη που έκανε στην εμφάνισή της στα αντίπαλα καρέ, με ένα ακόμα σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Καταγής όμως έλεγχε και πάλι και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.
      Βλέποντας την τραγική μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφάνιση της ομάδας, ο Κωσταράκης έριξε στο παιγνίδι τον Μωραΐτη Β. μήπως και σώσει την παρτίδα του κέντρου. Αλλά όταν έχει η ομάδα κακή μέρα, έχουν όλοι. Έτσι κι ο Μωραΐτης αν και φάνηκε να μπαίνει ορεξάτος στο παιγνίδι δεν κατάφερε και πολλά. 
       Από εκείνο το σημείο και πέρα ο αγώνας έδειξε να αποκτά μια άγρια ομορφιά με συνεχές φάσεις και στις δύο εστίες και γρήγορο ρυθμό. Αλλά τα λάθη και οι λάθος τελικές επιλογές δεν έλειψαν ούτε τώρα. Το Λευκάτας όπως θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ που δέχτηκε, έτσι θα μπορούσε να επιτύχει και κάποιο τέρμα. Το ίδιο και η ομάδα μας που σε απανωτές προσπάθειες έδειξε να μην έχει το καθαρό μυαλό. 
      Έτσι δεν άργησε να έρθει και το σφύριγμα της λήξης, το σφύριγμα της ανακούφισης για την ομάδα μας σε αντίθεση με το σφύριγμα της απογοήτευσης για τους αντιπάλους που πραγματικά άξιζαν κάτι παραπάνω από την ήττα.  Τέλος καλό όλα καλά και ο ΑΟ Πλαγιάς συνεχίζει μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα και με μια αγωνιστική καμπή στα τελευταία τρία παιγνίδια που ελπίζουμε να μείνει πίσω. Το αξιόλογο και αξιομνημόνευτο μέσα σε όλα αυτά, είναι το ρεκόρ που έχει δημιουργήσει και πάλι η σιδερένια άμυνα της ομάδας. Το πρώτο ρεκόρ ανέπαφης εστίας με 615 λεπτά, το είχε καταφέρει στον πρώτο γύρο  και έσπασε στον αγώνα με τις Ελπίδες Νυδριού. Ρεκόρ το οποίο αυτή τη στιγμή έχει καταρριφθεί καθώς το τελευταίο γκολ που δέχθηκε η ομάδα είναι στον αγώνα με τον ΠΑΣ Μεγανησίου, μόλις στο 8ο λεπτό. Με το πέρας της σημερινής αγωνιστικής η άμυνα του Κατσαβριά, Κοκόλη Θωμά, Βερύκιου, Κοκόλη Γιώργου και του τερματοφύλακα Καταγή έχει να δεχθεί γκολ 712 λεπτά. Να ευχηθούμε να συνεχίσει έτσι η ομάδα και να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 
      Επόμενη αγωνιστική ντέρμπι κορυφής, καθώς ο ΑΟ Πλαγιάς θα ταξιδέψει μέχρι τον Νυδρί για να αντιμετωπίσει τις Ελπίδες.



                                            Αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής
ΙΩΝΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ 2-0
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 4-0
ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ-Α.Ο.ΣΥΒΡΟΥ  4-1
ΠΑΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ-Α.Ο.ΚΑΡΥΑΣ  4-1
ΚΑΤΟΥΝΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  3-0
ΛΕΥΚΑΤΑΣ-Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ  0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου